02 marts 2013

En indkøbsliste

 

 

 

 

IMG_2898

 

Noget så simpelt som en indkøbsliste, er lidt af en udfordring for mig i dag. Jeg vil slet ikke fortælle, hvad jeg lever og har levet af den sidste lange tid, men eet er sikkert. Næringsrigt er det altså ikke. Det skal bare kunne spises uden de store krumspring, for laver jeg mad giver det opvask, som jeg efterfølgende ikke orker at tage.

 

Min krop skriger på vitaminer og energi kan jeg mærke, og een ting er sol og frisk luft, det er altid en god ting på denne årstid, men nu må jeg prøve at gøre noget, for jeg har det virkelig skidt.

 

Problemet er at jeg ikke kan koncentrere mig om huske, hvad det nu er jeg skal købe nede i supermarkedet?

 

Kan I ikke hjælpe mig?

 

Mælk, brød og youghurt er det jeg plejer at have med mig hjem. Juice og tomater husker jeg også indimellem, men det er jo ikke godt nok. Hvis nu jeg ikke skulle tænke så meget over prisen, men udelukkende på at jeg i den næste uge SKAL have ordentlig morgenmad, frokost og aftensmad, hvad skal jeg så købe?

 

I dag er jeg lige krøbet i seng igen, efter nogle timer oppe. Min mave gør ondt, og jeg har stadig en let hovedpine. Symptomerne fra igår har jeg igen, og I har sikkert ret..  det ligner angstanfald. Sikke noget altså.

 

Strikketøj og lydbog, længere kan jeg ikke tænke, men så snart jeg får det bedre må jeg op og ud. Jeg håber at være udstyret med en liste, som I har udfyldt for mig, og så tager det vel ikke lang tid før jeg er på benene igen vel..

8 kommentarer:

 1. Jeg kan hjælpe dig på den måde, at jeg kan fortælle dig hvad jeg spiser.
  Jeg skal jo også selv ha' det nemmere end nemt, samtidig med at jeg grundet mit fucked up stofskifte der gør at jeg tager på (selvom jeg faktisk max indtager 1500 kcal dagligt!) også prøver at spise relativt sundt.
  Det er dog meget ensformig kost jeg propper i hovedet - men det kan du jo selv varierer som du lyster :)

  Jeg handler i Rema1000, da jeg har erfaret at de er billige, jeg bliver ikke fristet af unødvendige spotvarer og de har faktisk alt det jeg skal bruge.

  Morgenmad : en økologisk speltbolle med ost, og et æble.

  Frokost : Et stk schwarzbrot med fiskefrikadelle og remoulade, grønt i form af en agurk, tomater eller gulerødder.

  Aften : En færdigret. (Rema1000's eget mærke, fåes ofte på tilbud til 10 kr/pk, normalpris 18 kr) + råkost.

  Sen aften : Yoghurt med fiberdrys, eller en frugt.

  Håber du snart kommer ovenpå igen!

  SvarSlet
 2. Du skulle prøve at spise skyr med en skefuld flydende honning og to skefulde god musli...det mætter bedre end alm yoghurt og er meget sundere :)

  Og grovpita (gerne på frost, fordi de er bedst) med en skive skinke, lidt sennep, revet gulerod og hytteost...mums :)

  Gulerødder og frugt til mellemmåltider.

  Nem salat af spidskål, edamamebønner, med dressing af hytteost, honning, citron og peber...med evt et stegt kyllingebryst eller frikadeller som jo også kan have revet gullerod eller broccoli i farsen Mums :)

  Bare lidt ideer fra en nyelig "sundheds-frelst" :)
  Knuss og kram :)

  SvarSlet
 3. Rosfrugtmos dvs. kartofler med: persillerod/pastinak/gulerod/selleri. Du kan ofte få en pose med 2 kg blandt rodfrugt i Netto for 15 kr. Sundt og mættende ;-)
  Brug lidt af kogevandet i stedet for mælk, men smørret giver smag.
  Hvis overskuddet er til det så kødsovs til.
  Dag 2 kan resten af kødsovs med klatter af mosen sættes i oven og bages i ca. 15 min. ved 200 grader.

  SvarSlet
 4. Altså, her hos os skriver vi altid ned havd vi skal købe, for eller får vi det ikke købt. Hver gang vi løber tør for noget, skrives det på listen, så det huskes til næste gang. Tror alt de fleste har det sådan - ingen kan huske mere end et par ting, når de første står dernede ved det store udvalg.

  SvarSlet
 5. Husk æg som er proteinrig. Du kan lave en let æggekage med frosne eller friske grøntsager i, lave røræg med salat eller bare koge dem til pålæg.
  Hvis du er mest til brødmadder er jo æg, tomater, kogte kartofler med purreløg jo godt og billigt pålæg.

  Knuz

  SvarSlet
 6. Nu ved jeg jo ikke hvilken butik du plejer at handle i, men gå ind på deres hjemmeside og læs deres tilbudsavis.
  Så kan man lettere få en ide om hvad man trænger og har lyst på indenfor en rimelig penge.
  Og skriv så en seddel..:-)

  Lisbeth

  SvarSlet
 7. Køb en mysli med gode ting i (økologisk, lige nu er der f eks quinaoamysli på tilbud i netto). Kog den med vand, så den hverken er for tør eller for våd. Spis den langsomt og meditativt, mens du sidder behageligt. (Spis fra gryden hvis du ikke gider opvask.) Mens du sidder der, vil du mærke, at energien kommer, og maven falder til ro. Stensikket.
  Hilsen Mette.

  SvarSlet
 8. Tak allesammen, nu har jeg lidt at skrive på min indkøbsseddel. Dejligt at I har givet mig lidt starthjælp :-)

  Mange knus og god mandag
  kh Henriette

  SvarSlet