06 marts 2013

Om at vænne sig til nye størrelser

 

 

 

 

DSCN3057

I 2006 efter min skilsmisse, tabte jeg ret hurtigt 30kg. Jeg gik fra str 48 til 38 på otte måneder, hvilket betød at jeg i min hjerne stadigt var tyk selvom jeg var slank. Iøvrigt begyndte håret også pludseligt at krølle, men det er en helt anden historie.

 

At kunne følge med er vigtigt, ligesom jeg feks nu skal ha hovedet med i det her flyttehejs.

 

Siden 2010 og min indlæggelse, har min vægt mildest talt været helt uden for pædagogisk rækkevidde, og jeg håber selvfølgelig virkelig meget på, at jeg får den lidt i snor igen nu, hvor jeg skal have et nyt og mere udeaktivt haveliv. Når det er sagt, er det som sådan ikke fordi jeg er ked af min krop, som den ser ud i dag. Jeg kan vældigt godt lide at jeg har fået kvindelige former feks. Når man er meget slank og midt i livet (og har haft et stort vægttab..), så er der sgu noget hud som ikke længere sidder, hvor det var meningen at det skulle. Begrebet røvballegardiner får feks en helt ny mening, ligesom “sydpå” skal tages helt bogstaveligt. Bryster, maveskind og huden på lårene var i mit tilfælde rejst på permanet ferie syd for midten, og når man er 40 er det sgu svært at få det tilbage hvor det hører til.

 

 

NÅ, men i dag altså vejer jeg vel omkring ..  aehmm 78 – 80 kg ( har ingen vægt OG er kun 161 cm ). Damen på billedet er ikke længere virkelighed. Det er ok, og så alligevel ikke. Generne mærker jeg dagligt fordi fedtet, der befinder sig uden på mine ribben trykker når jeg sidder ned. Min mave er rund og dejlig når jeg står op, men får ALT til at stramme så snart jeg sætter mig.  Vægten tog et styrtdyk under indlæggelsen, men efter jeg kom hertil er den stille og roligt steget igen. Ikke underligt må jeg lige indskyde, med de kostvaner jeg holder mig, MEN kære læsere..

 

 

… alt dette er slet slet ikke det værste og det som gør mig allermest irriteret.

 

 

Næh nej. Hvad der virkelig sætter mit temperament på en gevaldig prøve er, at jeg stadig

 

- SLÅR FOR FÅ MASKER OP NÅR JEG STRIKKER TRØJER!

 

ARRGHGH!&#”%¤”&**?*^!§§>&¤%#))!§§§)(&¤)”(¤”)(¤”(=””??!!!!

IMG_3188

Nogle vil måske kunne huske, at jeg faktisk ikke har strikket reel beklædning meget længe. Det er sjaler og deslige jeg har haft på pindene, og det af den simple grund, at jeg ikke kan vænne mig til min nuværende str. I mit hoved er jeg stadig slank som et siv når vi taler mål og masker, men sandheden er den, at str 40 kræver mindre maskeantal end str 46.  Sjovt nok ik..

 

Efter seneste megasjal, besluttede jeg at overvinde min modvilje mod strik i store str. Slog op og strikkede lystigt derud af. Nemt nemt. Oppefra og ned. På den måde kan man måle hele tiden, og gudskelov jeg valgte den teknik. Har heldigvis ikke strikket længere end, at jeg godt kan overskue at skrotte og begynde forfra.

 

I guder altså!

 

Iøvrigt kan jeg ikke med tal, så jeg evner ikke at omregne en opskrift, og må bare improvisere, hvilket selvfølgelig er årsagen til at jeg nu kan sidde her og fyre et helt indlæg af om vægt og maskeantal. Beklager girls ;-)

 

IMG_3190

Det tegner da eller meget pænt ik..

17 kommentarer:

 1. Det tegner da rigtig godt :)))
  Du så nu også godt ud som siv :))

  SvarSlet
 2. Kære Henriette
  Vi to har vist samme mål. Ikke bare at vi gerne vil ned i vægt, men også på tallene (højde/vægt)er vi tæt på hinanden. For 10 år siden var jeg en str. 40. Det er jeg så ikke mere...
  Jeg kan love dig, at jeg har strikket et par trøjer i str. L og når jeg er færdig, kan jeg godt se, at en str. XL ville have været meget bedre. Men jeg syntes det der X er uhyggeligt og tror jeg er blind for det.

  Når du nu kommer ned i dit lille hus, så bliver der jo en helt anden udendørsmulighed. Du kan komme ud i haven uden at skulle forlade din matrikel og det må helt sikkert hjælpe. Det hjælper nå ikke mig, for jeg er ikke et have menneske...

  Mon ikke vi en dag når vores mål og kan strække armene op over hovedet i en sand sejersrus :0)
  Pøj pøj for os!
  Knus ♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det bare rigtigt Kari. Jeg behøver ikke overvinde mig selv, men kan bare gå direkte ud i nattøj om det skal være :-) Oj det bliver dejligt. OG ja, det der ekstra X, det har jeg det altså noget stramt med.

   Gu kan vi så Kari :)
   Rigtig god weekend
   knus

   Slet
 3. Vi passer vist også trøjer sammen , tror jeg :-)
  Den der raglantrøje ser ud til at blive fin....hvor mange masker har du slået op til hals. Tager du ud til raglan på hver pind og ved du hvor mange gange du gør det....Jeg har svært ved at regne det ud. Ellers er det rigtig skønt at strikke oppefra og ned. Jeg har prøvet det een gang , men den blev ALT for stor i halsen og halsudskæringen sad også for langt ned...jeg kan altså ikke li' at være bar i halsen.
  Du laver så mange fine ting synes jeg. Du har ret i at det er rigtig irriterende at strikke for småt, så jeg strikkker også på lykke og fromme :-)

  Hilsen Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan heldigvis se her, at jeg ikke er den eneste. Det hjælper på min utilfredshed over tingenes tilstand hihi :-)

   Jeg laver lige et indlæg om strik oppefra og ned, så du kan prøve selv. Det kommer i weekenden tror jeg.

   Mange tak for dine pæne ord om mit strik.
   Kh og knus til dig Lone

   Slet
  2. Neeej hvor skønt at du vil lave et indlæg om hvordan du strikker trøjen...det vil jeg virkelig se frem til :-)
   Rigtig god tur til Lolland.....Det bliver rigtig dejligt for dig at få en have...jeg fornemmer at du er et rigtigt havemenneske og der er ikke noget mere livsgivende end at glemme tid og sted, mens man pusler i sin have ;-)

   Kh Lone

   Slet
 4. Hej Henriette.
  Jeg tror vi er rigtig mange kvinder, som kæmper daglig med den der irriterende vægt. Jeg har også engang været slank, 60-65kg. og nu ligger jeg ca. samme sted som dig.... + 5 kg....hmmm... ja, det er faktum. Har ikke haft overskud til at gøre noget ved det. Måske måske en dag det kommer, og måske foråret vil være med til at give lysten til en tur med løbeskoene? Indtil dag skal vi nok bare sige til os selv, at det er sådan det er nu, og at det ikke er vægten, som skal afgøre om vi er gode nok. For vi er gode nok, str. M eller XL, det er underordnet ;-)

  Knus til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg se her, at vi er og det hjælper faktisk at høre det.

   Tak også til dig, fordi du gav dit besyv med ;)
   Mange knus
   Henriette

   Slet
 5. Haha Henriette samme vægt og højde som mig nu..;-)

  Har også været et "siv" men efter at jeg blev opereret for giftig struma som trykket på luftrøret fik jeg for lavt stofskifte så jeg tog 30 kilo på i løbet af 10 år.
  Nu får jeg piller for resten af mit liv, men det hjælper ikke rigtig på kiloene..:-)

  Jeg synes at du laver en masse flot strik ..skidt med str.
  Måske det er meget godt at have et par kilo exstra når man ikke har det så godt, det siger jeg i hvert fald til mig selv som trøst..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh ja, den sk.. medicin. Men ok.. hellere det end alternativet ik Lisbeth :)

   Nogen kalder det erotisk buttet og øh hmmm, det forholder jeg mig så til på den positive måde hehe.

   Mange knus og tak
   Henriette

   Slet
 6. Oppefra og ned er rigtig godt. Det bliver spændende hvor du ender :)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu er jeg ihvertfald begyndt forfra, og med et helt andet fletmønster hihi :)

   Knuuus og dejlig weekend.
   ( og jeg har allerede sendt mail til Anette... )

   Slet
 7. OK, kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet. Her tror man at man skal til at læse om en eller anden forfærdelig fysisk skavank, og så er det strikken. Ser ellers mega-fin ud, den skal nok blive fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. sådan er det her hos mig Helle. Kan godt lide at få jer til at smile og le.

   Mange knus og tak for det
   Henriette :-))

   Slet
 8. Den vigtigste fik jeg slet ikke med i min mail

  ...tro. Tro på at du er værd at elske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæmpe knus til dig Tante :) Jeg tror faktisk mere på det i dag end for bare et år siden, så jeg rykker alligevel en lille smule hele tiden hihi.

   KH

   Slet