16 maj 2013

Jeg elsker mælkebøtter og sikke et held, og lidt om sorte slyngel..IMG_3717
Ikke nogen skidt kærlighed især med tanke på, at jeg ved lægen i dag fik besked på at gå hjem, og INTET lave den næste tid.

Det er nu heller ikke fordi jeg kan lave så meget, for bare et lille løft giver hosteanfald, der kan blæse selv de værste insekter helt til Rødby. Jeg har intet mindre end dobbeltsidet lungebetændelse, så sød ny læge fortalte at kuren lyder på pennicilin, ingen overanstrengelse, intet som kan give koldsved, ingen træk og intet flyttepakkeudarbejde overhovedet.

Og haven.. ja den er vild. Smuk og gul, men vild.
IMG_3714


Jeg selv er bare træt. Det bliver man af at gå igennem en april og nu maj som jeg, men jeg fik da i dag hjembragt noget spray, så jeg ikke fremover skal benytte samme metode, som forleden aften i køkkenet:
IMG_3687
Man tager..
Ca en halv liter rengøringsmiddelskum. Det sprøjtes lettere aggressivt på sort og hyperaktiv slyngel (edderkop) on the move. Godt syltet ind, men dog på ingen måde død, overhældes området OG sort hyperaktiv slyngel med kogende vand. Derefter smider man køkkenrulle, OG stor tyk klods ovenpå hele moletjavsen. Afslut med gentagne hop på stor tyk træklods.  Lad derefter det hele ligge i nogle dage…

Jojo, her er muntert. Det er dog ikke en form for motion, jeg ynder at udøve klokken halvdød om aftenen, så nu har jeg altså indkøbt en spray. Den skulle efter sigende være effektiv imod kryb. Vi får se gør vi. Jeg er parat og bevæbnet til tænderne når mørket falder på, for nå ja.. jeg MÅ slet ikke hoppe op og ned på den måde, siger sød ny læge.

Fik jeg sagt at efter ovenstående øvelse, tog jeg næsten samme metode i brug i modsatte side af køkkenet?  På en enkelt aften sad der altså to mediumsize sorte slyngler derude. I mit køkken. Heller ikke den aften fik jeg snacket…
cats

Den rene slankekur nu jeg tænker over det ;-)


Mælkebøtterne pryder min nye have og grund, hele vejen rundt:
IMG_3703IMG_3704IMG_3716IMG_3718
Ved godt det er ukrudt, men så saftige gule og grønne nuancer KAN bare ikke gøre mig hverken stresset eller frustreret. Det er bare vitaminer for mine øjne og min sjæl. Orkede jeg, var det lige farvene til et sommersjal på mine strikkepinde.


( og gys.. jeg har ikke strikket en eneste pind siden den fredag jeg flyttede!  Det går bare ikke meget længere, men jeg er sgu bare for træt. SUK )

14 kommentarer:

 1. Det er altså dejligt at høre lidt fra dig her igen. Trods kryb og syge lunger :)

  Pas nu godt på dig selv, udpakningen skal nok komme, når der bliver tid til det.
  God bedring.

  Knus :)

  SvarSlet
 2. Rigtig god bedring - jeg er glad for at høre du har fået en SØD ny læge :)

  SvarSlet
 3. Han ser da sød og rar ud, din nye læge. Det er trods alt godt nyt i al elendigheden... ;-)

  Mælkebøtter kan heller ikke hidse mig op på nogen måde - tværtimod bliver jeg ligesom du i godt humør af de små sole. Små skud kan spises i salat, ved du sikkert...

  God bedring, Henriette.

  SvarSlet
 4. Pas på dig. Jeg havde det på fornemmelsen, at der var noget på spil. Har selv prøvet. Hold dig i ro og HVIL ud. Mælkebøtter og andet løber ingen steder og edderkopperne gør, hvis du er heldig. Rigtig, rigtig god bedring.

  SvarSlet
 5. God bedring Henriette - og godt at høre fra dig igen :)
  Flotte, flotte mælkebøtter og sikke en dejlig udsigt ud over marker, på et af billederne.

  SvarSlet
 6. Godt at høre der er liv - selv med en dobbletsidet lungebetændelse.
  God bedring til dig - jeg håber du vinder kampen over uhyrerne, selv om jeg nu tror de er ganske fredelige.
  Knus herfra.

  SvarSlet
 7. Han ser meget sød ud din nye læge...:-)
  Ikke sjov med lungerne dog...rigtig god bedring..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 8. God bedring, lad solen varme din næsetip mens du sidder på terrassen pakket ind i dyner og nyder solen og de pæne gule blomster :-)

  SvarSlet
 9. Så tror da pokker du havde det dårligt, rigtig god bedring. Din adresse er skrevet ned og gemt :)

  SvarSlet
 10. God bedring:)
  Vi ELSKER mælkebøtter her i huset;)

  SvarSlet
 11. Sikke da noget Henriette. Godt du kom til lægen, at han var sød og du fik en omgang penicillin.
  Edderkopperne er meget aktive lige pt - vist noget med parring og så´n. Hader også de bæster og har nærmest støvsugeren stående permanent fremme.
  Men det kunne være du skulle anskaffe dig en kat. De kan nemmelig godt klaske bæsterne.
  Nyd nu det gode vejr her i weekenden og pas på dig selv

  SvarSlet
 12. Ja - der er så dejligt herude på landet!! Håber du vænner dig til krybet og ikke bliver nødt til at forgifte hele dit hjem. Edderkopper er fredelige nyttedyr. Værre er det med fluer - især spyfluer, hvepse, myrer, flåter, rotter og mus. Det er en del af livet i den "vilde" natur, så du kan lige så godt lære at leve med det. Velkommen til Lolland og rigtig god bedring.

  SvarSlet
 13. Synd at du blev syg midt i det hele....du skal nok komme ovenpå igen. Det er sørme også hårdt at flytte. Men sikke dog en pragtfuld natur du er havnet i. Haven skal du såmænd nok få styr på med tiden. Er spændt på at se billeder når du går i gang ;-)

  Hilsen Lone

  SvarSlet
 14. Jeg har også tidligere haft et ret anstrengt forhold til edderkopper, men det er langsomt blevet afløst af en "trækken på skuldrene" og så fat i et glas og fange den og sætte den ud i haven, hvor den gør meget mere gavn.

  Min mere afslappede holdning til edderkopperne er faktisk kommet efter jeg så et indslag om dyret i "Frihuset".... siden da har jeg ikke brugt støvsugeren mod en eneste af dem...heller ikke selvom jeg stadig kan få et lille chok, når jeg flytter et eller andet og der så sidder en af de store (4-5 cm i diameter).

  Selvom din have trænger til en kærlig hånd, så er det da superdejligt med alle de MULIGHEDER der er for at lave en skøn, skøn have :)

  Fortsat god bedring.

  SvarSlet