17 juni 2013

Imens jeg venter på at malingen tørrer, skal jeg liiige lidt ud..

 

 

 

IMG_4627

Jeg har fået påbegyndt den første spæde start af en brændestabel.  Den skal nok ændre form når tid og mulighed kommer, men den skal ihvertfald have plads lige ved hoveddøren har jeg besluttet. Så skal jeg ikke rende for langt når der ligger sne. Jeg ville have haft den helt hen til trappen, men jeg måtte opgive at flytte bonderosen ( og ja, I der gættede på det har helt ret, det ER sådan en ), så i stedet har jeg sat en horsenthia ( købt på bud forresten i brugsen haha ), og på den måde er der et smukt lille bed ved siden af brændet. Pladsen her foran døren skal nemlig med tiden ende med at være terasse, og så skal der da også været noget kønt at kigge på, på denne side af huset.

 

Jeg har taget et tip til mig fra en læser, om at bruge det slåede græs til at dække af med. Godtnok smider hun det under sine buske, men jeg har altså besluttet, at det er en god måde at forhindre ukrudtet i at skyde igen efter jeg har luget og vendt jord. OG når jeg så får flere planter er det lige til at gå til. Tænker også at græsset tager noget af varmen fra solen, så fugten ikke forsvinder så hurtigt på de hede dage. Kønt er det måske ikke, men jeg har en aversion mod det træflis som jeg ved at mange bruger. Det ser lige lovligt groft ud i det, til min smag så græsset passer mig fint.

 

På samme facon har jeg lagt grunden under brændestablen. Først renset jord ( måske ikke nødvendigt, men jeg er bare grundig),dernæst græs, så et par brædder til at støtte de to jernlåger, som jeg fandt i græsset da jeg forleden fik fjernet den meterhøje ukrudt i baghaven. Ovenpå dem ligger så palletræ bare lige for at få lidt ekstra hold og SÅ kommer brændet. Det må da kunne forhindre for meget fugt fra jorden, og med en presenning over er det dækket udemærket på våde dage. BUM!

IMG_4620

IMG_4628

 

Nu.. tilbage til malingen

10 kommentarer:

 1. Hej Henriette
  Det er en stokrose du har ved siden af brændestablen :-)
  Hilsen Figarine

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har jo helt ret. Jeg roder stadig lidt rundt i det her midt i naturen hihi :)

   Rigtig god dag Figarine

   Slet
 2. Hehe - jeg ville også skrive, at det er en stokrose. Men det skal du nu ikke være ked af. Vi har masser af dem, og de bliver så smukke! Der er næsten ikke noget mere idyllisk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Reke, de er ihvertfald nærmest lig med landliv synes jeg. Er glad for at der står en allerede, for jeg har sat nogle nye babyer af den slags, men der går vel år tænker jeg, før de er oppe i højden..

   God tirsdag ;))

   Slet
 3. Den anden Henriette17 juni, 2013 16:21

  Sikke en god og dejlig Storm P løsning med brændet! Hævet fra jorden og pressningen over er da en supergod idé.

  Jeg er glad for at høre at du kan bruge den mellem rulle, og ellers er der er større på vej. Det er da helt utroligt hvad folk kan gå op i. Jeg er faktisk mundlam...

  Dejligt at læse du nyder det skønne vejr og er i gang med at male så du kan komme på plads indenfor. Jeg håber du får en dejlig mandag - både med plads til maleri og havevandringer med kaffe udenfor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Henriette :)

   Tak for din hilsen, og ja du kan tro jeg nyder det hernede. Der bliver lavet lidt af det hele hver dag, men jeg prøver at gøre det lidt langsommere så jeg ikke bliver så kvæstet hihi

   God tirsdag
   Henriette :)

   Slet
 4. Kære Henriette.

  Jeg elsker at følge din blog. Du er super sej og meget inspirerende. Jeg ved godt at alt ikke er rosenrødt, når man har borderline (har selv diagnosen). Jeg er lidt ældre end dig og synes jeg har fundet mere ro, de senere år bl.a ved at nyde naturen og årstidernes gang. Jeg tror, du har truffet et rigtig godt valg ved at flytte herned til Lolland.
  Et godt råd til vinter: Da jeg havde brændeovn, fyrede jeg med briketter. De fås i 25 kilos pakker pakket i vandtæt plast - ret nemt for enlige kvinder-).
  Kærlig hilsen Helle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Helle :)

   Hvor er det dejligt at høre fra en "lidelsesfælle", tak for at du giver dig til kende. Ja som du så har læst, har jeg ikke haft det bedre i årevis så det er helt klart den rigtige beslutning jeg har truffet.

   Tak for tippet, det skal jeg da lige huske at ha købt noget af også. Er ved at spare op i brændsel nemlig

   God tirsdag
   Henriette :)

   Slet
 5. super sjovt og dejligt at se så meget du har fået udrettet, specielt når jeg syntes jeg lige havde læst at du hev stikket ud for en tid. det er åbenbart at tilværelsen på landet gör dig godt og passer fint til dit humör. glæder mig til fortsat at fölge fremgangen i dit söde landhus.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Frida :)

   Jeg HAR godtnok også svært ved at sitte stille :))) Jeg er jo fysisk kvæstet, men slet slet ikke på samme måde i hovedet, som før jeg flyttede. Det er fantastisk

   Mange tak og rigtig god tirsdag
   Henriette

   Slet