11 juli 2013

Godt jeg har god tid til at taste, for jeg har et par spørgsmål

 

 

 

IMG_5217

For et par år siden, fik jeg foræret en pels af min underbo. Den fejler intet, men jeg synes måske nok ikke at jeg lige er målgruppen SÅ..  Nu er det jeg har fået en tanke. Kan jeg måske lave den om, så den ikke går til spilde?  Min eneste ide er noget med at klippe den op på en eller anden facon, så selve pelsen ku bruges til at slynge i sofaen om vinteren, som en luksusplaidagtig ting. Er det at voldtage den? Vil en bundtmager få et hjertestop ved tanken?  Eller.. har I nogle gode kreative ideer på lager?

 

Så er der den her plante. Også foræret til mig af underboen i Brønshøj. Eller.. faktisk var det hendes datter som bor på landet, der tog den med til mig. Hvad er den for en?  Er det i virkeligheden måske ukrudt? Jeg vil ikke plante den ud ( når jeg igen kan bruge begge hænder! ), uden at jeg er sikker på, at det ER en god grøn ting. Sidst men ikke mindst, kommer der blomster på?

IMG_5318

 

 

Mine valnødder ser nu sådan ud. Er det normalt?  Eller er de nærdøde?

IMG_5335

 

 

Det var vist det for denne omgang. Jeg har i dag også været nødt til, at ringe til den lokale VVS mand. Udlejer er på ferie, og inden de tog afsted bad jeg om et akutnummer til en eller anden, som ku tage beslutninger HVIS nu.. et eller andet helt utænkeligt skulle gå galt. Det fik jeg ikke, og nu er der selvfølgelig opstået et problem, jeg bare ikke kan gå rundt med. Har selv forsøgt med div løsninger uden resultat, så der er ingen vej udenom. De sidste tredages tid har her været en underlig udefinérlig lugt i stueetagen. Om det er muselig under gulvet, eller en glemt ostemad et sted kan jeg ikke lige regne ud. Har naturligvis været alle steder, da jeg jo er lettere glemsom, men der ligger ikke madrester nogle steder, ejheller har jeg gamle skraldeposer stående. Især i badeværelse og køkken er det markant, men det spreder sig til entre og stue, hvilket er ret så adr at gå rundt i, så nu kommer der en og kigger på sagen. Jeg har en lumsk mistanke om, at det kan være kloakken den er gal med, og da badeværelset jo ikke er helt aehm.. lovligt fremstillet, er der feks ikke noget afløb i gulvet uden for brusekabinen. Det betyder at der konstant er ret fugtigt og jordslået i hjørnerne. Kabinen er nemlig utæt, og så ligger vandet jo lissom bare der ik.. jeg svøber og svaber, men det er jo som at pisse mod vinden for nu at sige det som det er. Våde håndklæder tørrer IKKE der tihvertifald.

IMG_5313

Nå, men det var bare lige en bonusfortælling om livet på landet i det ellers dejligste lille hus, som jeg heldigvis kun er lejer i hihi.

19 kommentarer:

 1. Hej Henriette

  Plantebillede: Jeg ved ikke, hvad det hedder, men det vokser som forfærdeligt ukrudt, der ikke er til at slippe af med. Det spreder og spreder sig og er ikke til at flå op af jorden igen. Kommer igen hvert af. Smid den ud :-)

  Mærkelig lugt i hus på landet: Kan sagtens være en død mus under et gulv bag, bag et hulrum osv. Lugter afskyeligt, og man kan ikke rigtigt definere, hvad det er, og hvor det kommer fra. Prøv at overdøve stanken indtil liget er tørret ind. Sæt i mellemtiden fælder op.
  - landmor

  SvarSlet
 2. Stop en halv, det der er ikke ukrudt. Hvad det lige er, kan jeg ikké sige på stående fod men ukrudt er det bestemt ikke Der er ikke noget ukrudt, som ser sådan ud.. Lad den blive i krukken,, og se når der kommer blomster, så er det lettere at sige, hvad det er.(Er det en klematis mon?) Mette.

  SvarSlet
 3. Angående pelsen ville jeg ikke ændre noget på den, du vil være glad for at kunne tage den på, når det er koldt til vinter, og du skal ud og gå en tur. Eller har problemer med at holde varmen inde.

  SvarSlet
 4. Ja så glemte jeg lige at kommentere lugten, jeg tro du har gjort det rigtige, for det kan nemt være kloarken, eller vand du ikke kan fjerne i badeværelset. Eller et utæt/ slidt kloarkrør. Vh Lykke

  SvarSlet
 5. Tror også du vil blive glad for pelsen, når det bliver rigtig koldt. Men du kan jo også lave den om til en vest. Det er jo meget in. :)

  SvarSlet
 6. læg dig i sofaen og nyd pelsen til vinter....eller prøv at gå lidt med den og se, om du føler dig tilpas i den...
  planten er ...hm...absolut én jeg kender, men kan da for min død ikke huske...er det en slags clematis (montana)? - valnødden er syg...kender du siden Havenyt.dk - der kan man spørge om råd. Lugten- absolut kloak-orienteret, det kan simpelt hen være at septic-tanken skal tømmes (hvis du har sådan én) - god vind...

  SvarSlet
 7. Kære Henriette
  Jeg slutter mig til koret, som anbefaler dig at beholde pelsen, som den er. Når det fryser, måske 20 gr. igen, til vinter, vil du blæse på al forfængelighed og glad svøbe dig i dyret, når du trænger til en tur i det fri - og i sofaen vil den også gøre god fyldest, når det er koldt om morgenen, inden der er ordentlig gang i brændeovnen - eller som pynteplaid med ærmerne skjult.

  Det er en flot gave, som jeg tror, at du vil komme til at nyde rigtig meget.

  Til lykke med den
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Clematis alpina kunne det meget vel være .. skovranke ...det er ikke ukrudt, så ud i skovbunden med den ;o*)

  SvarSlet
 9. Ikke ukrudt jeg tænker også Clematis.
  Pelsen ville jeg sælge og købe et uldtæppe eller strikke en trøje :-)
  Knus.

  SvarSlet
 10. Puha da sikke noget. Og saa ikke at kunne finde ud af hvor lugten kommer fra......
  Blikkenslager, godt initiativ, man ved jo aldrig, og saa for et tilfaeldes skyld ville jeg nok saette nogle musefaelder op. Det er skoent at bo paa landet, men musene hoerer med til den midt mindre charmerende del. Men oaky, hellere mus end rotter :-)
  Pelsen, tja, kan du passe den ville jeg nok beholde den som den er. Der findes ikke noget bedre til at holde een varm, og der kan altsaa godt blive hammer koldt paa Lolland selvom Lolland jo hoerer med til Sydhavsoeerne hihi.
  Kan du derimod ikke passe den ville det vaere herligt med et fedt sofataeppe.
  Planten, den kan jeg ikke hjaelpe med. Jeg er haabloes til saadan noget.
  Held og lykke med det.
  Og saa har jeg et spoergsmaal. Siden dit laekre sjal ikke er kommet paa Ravelry endnu betyder det at du ikke deler ud mere??????

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lin og tak for spørgsmålet. Jeg har bare helt glemt at lægge opskriften på Ravelry. Den er skam ikke taget af og du må gerne få opskriften :) Send mig en mail, og så sender jeg en pdf til dig.

   Knus Henriette :)

   Slet
 11. Den 'mystiske' plante er en clematis. Det kan være en Clematis alpina med enten hvide, rosa eller blå klokkeagtige blomster.
  Men det kan også være en Clematis vitalba (almindelig skovranke) og den bliver kæmpestor og har tendens til at brede sig og så sig selv !! Den vil jeg nok fraråde at du planter i en have.
  Lad den stå i en potte eller krukke indtil den har blomstret. Så kan du / vi bedre se hvad det er :-)
  Hilsen Figarine

  SvarSlet
 12. Hej Henriette! Tror også planten er en skovranke. Vild Clematis. Den er ikke nem at styre, vokser vildt meget og hurtigt! (-: Jeg ville klippe ærmerne af pelsen, og klippe den op i skuldersømmen, og bruge den i en lænestol, til at sidde på.Sidder selv på et lille lammeskind i min lænestol. Lækkert! Ærmerne kan man evt. sy luffer af. Håber du får klaret det med den grimme lugt. Rigtig god sommer! Kram fra Vibeke. (-:

  SvarSlet
 13. Personlig er jeg modstander af at bruge pels og kunne ikke selv drømme om at købe en. Min mand ville absolut købe en til mig, men nej tak købte en meget dyr og lækker lang uldfrakke i stedet for..;-)
  Prøv at sælge den i stedet for og køb en ny frakke eller plaid..:-)
  Og planten ligner helt vores skovranke som vokser voldsomt op ad væggen på huset.
  Plant den op ad et træ der vil den se flot ud.
  Ja døde mus er vi jo vant til os der bor på landet, det lugter ikke godt lidt sødlig rotten lugt.
  Håber ikke at du skal undvære badeværelset for længe hvis der er noget galt der.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 14. Holder også på at du skal lade pelsen være, som den er, hvis den ellers passer i størrelse. Til vinter vil du elske din varme pels til dine spadsereture i området. Dyret er jo slået ihjel,, og det er ikke sket efter dit ønske, så der er ingen grund til anger.
  Der kommer vel snart en kat forbi,, som har udset sig dig, der kan klare eventuelle mus. Det lyder nu mere,, som der er forstoppelse i kloarken end mus.Hilsen Mette igen..

  SvarSlet
 15. Tak allesammen. Elsker altså når I bliver helt revet med og skriver til mig hihi. Jeg har nu styr på kloakken, for det var det der var problemet, jeg vil overveje jeres forslag med pelsen, lade planten blomstre OG.. forberede mig på at valnødderne ikke er til at regne med i år :-) Ville ellers have brugt dem som gaver .. ØV.

  Knus og god aften til alle :))

  SvarSlet
 16. Vores valnødder så lige sådan ud, og vi havde en gartnerkyndig person til at kigge på det.
  Og hans dom var at træet var syg, så han anbefalede at vi fik det fældet (Nu stod vores så også så der slet ikke var lys i haven), og da vi fik den fældet, var der råd og svamp i det midterste af stammen. Så det ville have været et spørgsmål om tid før det gik helt til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige kigget på det endnu engang, og der er ingen tvivl. Bladene falder som om det var efterår, og alle nødderne regner ned fra grenene. Det ligger overalt, så jeg må have fat i udlejer og spørge om jeg må fælde det. Der er ingen grund til at det skal blive stående så :)

   Ærgeligt, men sådan går det jo også i naturen.

   Tak fordi du lige kom med input også :)

   Slet
  2. Hej igen Henriette
   Det var så lidt.
   Ja det er træls med et træ der ikke giver det man gerne vil have, så kan det lige så godt ryge.... så har du lidt at fyre med til næste vinter...

   Du kan se her, da vores blev fældet... :0)

   http://disign-keramik.blogspot.dk/2012/09/vores-store-valnddetr-blev-fldet.html

   Slet