15 juli 2013

Lige to spørgsmål fra haven

 

 

Nogen der ved hvad denne her hedder:

IMG_5398

 

Og.. De her frøstande.. hvordan skal jeg håndtere dem, så jeg kan få flere planter?

IMG_5234

Meget er stadig helt nyt for mig, men een ting ved jeg da helt uden tvivl..  Jeg elsker den have, og jeg gør mig mange tanker om, hvordan den skal blive med tiden. Og det er med masser af blomster.

6 kommentarer:

 1. nr. 2 billede må være Akeleje..den såer sig selv og spreder sig godt. Findes i mange forskellige farver.
  Har dem selv overalt blå, hvide, rosa, mørkerøde.
  Jeg vil sige at de ikke behøver hjælp til at blive sået, men du kan tørre frøene og sprede dem ud hvor du ca. vil have dem...:-)

  Den første er jeg ikke sikker på...det er det nok nogen andre der kan..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Tak for det, jeg ved godt det er en akeleje, og jeg vil nemlig gerne have den lidt flere steder i haven :) Håber da med tiden at få mange forskellige også hihi

   God aften og sov godt
   Knus Henriette

   Slet
 2. Den første er en Gazania ´Påfugleblomst´.
  Nem at så , prikle og dyrke. Søg på Youtube, ´saving Gazania seeds´, der ligger en lille video, godt nok på engelsk, men håber den kan være til nytte.
  Hilsen en ´Havenørd´.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Havenørd, tusind tak for det. Jeg tjekker på YouTube og hvor er det dejligt at få navn på den. Så kan jeg nemlig også selv google den og se hvad det er for en blomst jeg har købt nede i supermarkedet hihi. Synes den er virkelig smuk og også lidt interessant, fordi den lukker sig når solen ikke er fremme.

   Tak igen og god aften
   Henriette :)

   Slet
 3. Har selv Gazania hvert år, synes blomsterne er enormt smukke. Den kan fås i flere farver, men det opdager du når du googler (da.eng.ell.amr.frøfirmaer.) Også bladene kan være forskellige, grønne, grålige.
  Selv tak, hjælper gerne.
  Også god aften til dig.
  Hilsen en ´Havenørd´ :o)

  SvarSlet
 4. Hej Henriette kender du denne side på Facebook ? tænkte det kunne være en side for dig. Plante Bytte Centralen. mvh Dorthe

  SvarSlet