03 august 2013

Det gælder om at udnytte vinden, og den tidlige morgens temperatur

 

 

 

IMG_0615

Så det har jeg gjort.

 

 

Jeg har ikke kål i min have, men det afholder ikke kållarver og –sommerfuglene i, at mæske sig i mine tallerkensmækkere.

IMG_0592

Sådan ser et blad ud, der ikke længere har et blad..

 

Derfor er jeg ret så meget på stikkerne overfor de små smukke baryler. Med hård hånd har jeg fjernet alle de blade, hvor jeg har kunnet se dem sidde, og derefter har jeg hver dag taget en runde for lige at rense endnu mere ud.  Jeg er nået til et punkt, hvor naturen må gå sin gang, og så gør jeg det jeg orker, men heller ikke mere. Heldigvis er netop den plante jo så hamrende frodig, og jo flere blade jeg fjerner jo flere nye kommer der frem. Forresten har jeg endeligt fået mig en lille koloni af mariehøns, som gør deres arbejde med at æde de lus, som et par stykker af smækkerne i sidste måned begyndte at plages af. De må meget gerne blive her hos mig.

 

Jeg fjerner stadig snegle, men pga tørken og min indsats i begyndelsen af sommeren er det et fåtal jeg møder, og de ryger med fuld flyvefart durk over i marken på den anden side af vejen. Nogle gange klipper jeg dem, det er lidt efter humør og ja.. jeg er mere hårdfør nu, så det generer mig ikke længere at bruge saksen. HA!

 

IMG_0610

Vaser står der allevegne med georginer i. Jeg har ikke det store udvalg, ejheller synes jeg der er nok, som blomstrer samtidigt til en stor buket, MEN… omvendt så fylder jeg bare på i vaserne, hver gang jeg har en ny at klippe af. Når de er færdige bliver de tørret, og snart må jeg se at få mig en tørreplads indendørs, for mængden af klemmer overalt vokser også hihi.

 

IMG_0609IMG_0611

 

 

Her til morgen har jeg udnyttet blæstens lavere temperatur, og der er luftet godt ud i huset, inden dørene bliver permanent lukket igen. Varmen skal holdes ude.  Jeg fryder mig over den sjældent perfekte sommer vi har haft, men min grænse går altså ved de 28 gr. Alt derover gør mig nærmest dårlig, og måske den også har noget af skylden for at mit hoved er eksploderet.

 

 

IMG_0617

Nu er haven gået igennem. En kop kaffe drukket. Plastivasen er fyldt med lidt flere blomster. Min havesamvittighed er ren som sne, og jeg tror jeg napper et par timer mere inden også soveværelset begynder at koge.

 

 

IMG_0616

Se you later

4 kommentarer:

 1. Hvor har du mange fine blomster !
  Jeg kan heller ikke med denne varme..

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Tak Miri. Jeg nyder dem hver dag

   Slet
 2. Jeg er fuld af beundring for alle dine blomster. Jeg forstår ikke hvordan du kan have så mange. Mine geoginer er fine, fyldt med blade men ikke noget der ligner en blomst. Tallerkensmækkerne er nærmest blevet afsvedet af solen de sidste uger, hvor den stod lige på hele dagen, og har heller ikke givet det store udbytte - også selvom de er blevet budt mængder af vand, efter solnedgang. De er så stærkt på vej, siden det har været lidt mere overskyet og det glæder mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke lige.. det kan være al min uforløste strikkeenergi ligger i jorden i stedet for hihi. Jeg ved ikke hvad der er gået galt for dig, MEN.. husker du at gøde jorden i potterne? Det der er naturligt i jorden bliver nemlig skyllet ud med al vandet efterhånden, og så må der ny i til at hjælpe. Det kunne være det. Måske jeg er heldig for mine planter står så de får lige dele lys og skygge nu jeg tænker over det, og det kan sagtens være at det har betydning.

   Slet