23 august 2013

Jeg går nu med gummestøvler efter mørkets frembrud eller.. hvorfor jeg blev taklet af en dørkarm i nat

 

 

IMG_1410

Need I say more?

 

Denne, for nogen så yndige, “lille” mutantedderkop befandt sig i mit køkken sent i aftes. Af samme grund drak jeg min kaffe uden mælk, men var ellers rolig og strikkende i stuen indtil sengetid. I baghovedet havde luret den tanke, at den sgu nok var vandret igennem køkkenet, og ind til mig i stuen alene for at genere og drille, men jeg slog den hen og strikkede videre.

Jeg slukker mit tv, tager en hurtig runde i haven og kigger på den gule måne, går ind igen og JEP.. der sad den så. Lige midt på gulvet, og imellem mig og døren til entreen. Gode råd er dyre, men jeg slår koldt vand i blodet og griber en bunke aviser, og så sker der følgende:

 

Fire aviser havner med et klask på gulvet, og ovenpå kræet

Kræet accellererer fra 1 til 4000 på et sekund, og tager de otte ben på nakken i retning MOD mine fødder,  ( sig ikke at de er bange for mennesker een gang til )

JEG kaster mig pr blindt instinkt væk, og bliver i eet hug taklet af dørkarmen, hvilket sender min knæskal skarpt i retning mod jorden og jeg ser sol måner og stjerner.

Lettere slået står jeg på vaklende, nu aldrig mere nøgne fødder i sandaler efter mørkets frembrud, og sunder mig en stund. Kigger efter kræet..

Beslutter at lampen i vindueskarmen i stuen får lov at lyse denne nat, humper på et ben, og med værkende knæ op til min seng på første.

Slået, forslået, men IKKE knækket gemmer jeg mig under mine to dyner, som først er blevet grundigt rystet efter i sømmene, og falder i dødlign søvn til nat igen er blevet til dag, og der er lys over land.

 

 

IMG_1415IMG_1416

På sådan en morgen efter kamp, er der en vis terapi i at klippe blomster som det første, imens kaffen MED mælk nydes ekstra meget.

 

Et par timer er brugt på en morgenfotorunde og eftertænksomhed

IMG_6712IMG_6714IMG_6716IMG_6723IMG_6724IMG_6737IMG_6741IMG_6751IMG_6755

Hestene står lige i min baghave nærmest, og kan igen ses efter at hækken er blevet klippet.

IMG_6750IMG_6756

 

 

Der er to steder, som skal kontaktes med henblik på en afdragsording i dag. AAB og VVSmanden. Den ene for regnskabet fra Brønshøj, og den anden for installation af vaskemaskinen. Begge beløb er himmelråbende, og især de 550 kr!!! jeg skal betale for at en dør ( som aldrig var sat i da jeg flyttede ind..), er blevet båret op fra kælder til 2. sal af en svend, er jeg noget rystet over.

15 kommentarer:

 1. Et lille tip - en fluesmækker er rigtig god at klaske de store edderkopper med. Så kan man lige samle dem op med toiletpapir og skylle dem ud i toilettet så man ved de er helt væk!

  De små har jeg efterhånden lært at tage bare med toiletpapir og skylle ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har en fluesmækker, men eew jeg er ikke meget for at gå så tæt på dem ;)

   Slet
 2. Haha jamen Henriette dog. De gør jo ikke noget ;)

  Der hvor du bor nu, kan du lige så godt vænne dig til dem, august og september er edderkop måneder ;)
  både jagt edderkopper som den der, og de her, der sidder overalt rundt omkring i buske og krat
  http://fotos.zuzzanna.dk/#!album-11-12

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne, det ved jeg jo godt i min hjerne, men et eller andet sted siger mine sanser mig noget andet. Jeg regner med at vænne mig til dem med tiden.. eller noget :-)))

   Slet
 3. Fantastisk smilfremkaldende beskrivelse af din kamp- specielt kan jeg godt lide at du forskanser dig under to dyner her i de lumre nætter :-) men jeg skulle nødig snakke : HADER snegle......

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, ja jeg mine dyner er min redning ;)) Sneglene er jeg jo tilgængæld helt kold overfor

   Slet
 4. Ja, man skal passe på, hvad man sætter de preofessionnelle til. Sidste gang mit fjernsyn var gået i sort, fordi jeg var kommet til at trykke på en forkert knap og ikke kunne finde tilbage, kostede det 750 kr. TV-eksperten var her i 35 minutter - og så skulle jeg også betale kørselspenge. Det forlanger elektrikeren også, selv om hans virksomhed ligger 2 minutters bilkørsel herfra.Derfor gælder det om at vente med at rekvirere assistance, til ens søn fra Jylland har tid til at komme, eller til naboen, som kun er her i weekenderne, indfinder sig på sin matrikel.
  Sidstnævnte har jeg trukket rigtig meget på, fordi jeg er computeridiot, så til sidst skammede jeg mig over at bede om hjælp. Det fandt vi så ud af med noget strikkeri. Han havde set en håndstrikket Aran sweater i København, som kostede 6000kr, så jeg sendte bud efter garn fra irland og gik i gang med strikkepindede. Den blev fuldstændig, som han ville ha' den, og han var kisteglad. Me too.
  Glædelig sensommer
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jytte, det er helt vildt som selv de mindste ting bliver bon'et, men det er nu ikke fordi det overrasker mig. Det er mere forargelse .. :)

   Hvor er det en fed ide med at bytte for strik, det må jeg vist lige til at huske fremover, for her er jo meget som skal gøres hihi

   I lige måde Jytte :)))

   Slet
 5. Al din desperation beskrevet i særdeles humoristisk stil... Respekt. Og god bedring med knæet.
  Når det er sagt... så beundrer jeg dine fotos... Motiv, vinkler, skæring.... Du har et godt øje!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne, tusind tak for rosen af mine billeder. Jeg er en selvlært amatør som synes det er sjovt :-) Det glæder mig at andre kan nyde dem også.

   Man må bevare sin humor i desperate situationer er min vinkel hihi

   Slet
 6. Sikke en kamp..:-)

  Men du er ikke alene om din fobi. Min dejlige 2 meter høje svigersøn HADER edderkopper så det er min datter eller mig der må fjerne dem..:-)
  Ja er det ikke skønt med heste i baghaven det har vi også og nogen langhårede okser som jeg ikke kan huske navnet på lige her og nu.
  Lidt prærieagtige som man ser i Western filme..;-)
  Og medens jeg læste din beretning så tænkte jeg også du må have en fluesmækker i hvert rom.

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth, det er også min tanke.. en i hvert rum fremover og ALTID. Helst med lodder på, så den vejer godt til hihi.

   At jeg også kan se heste er jo en af gaverne hernede. Det nyder jeg meget :)

   God aften og knus
   Henriette

   PS: har nu sat jorden med rødderne af den vilde klematis hen ved kastanjen. Tænker at den må være tilstrækkeligt levedygtig til, den kan overleve der uden at overgro andre dele af haven. En alm klematis har nemlig ikke helt så gode vilkår ved træet har jeg lært nu.

   Slet
 7. Hej Henriette .
  Fine fantastiske billeder du tager :). Jeg tænkte på om du mon skulle have et myggenet over din seng. Sådan bruger jeg og det er jeg rigtig glad for, da jeg nu kan ligge i fred for insekterne - både fluer, edderkopper, hvepse m.m, som vi har herude på landet. De fleste små insekter gør nytte på enten den ene eller den anden måde, så det er okay, at de er her. Men jeg gider altså ikke ligefrem dele seng med dem. jeg har købt det billigste og det er supergodt :). Håber jeg har fundet ud af at linke korrekt - ikke lige det, jeg er mester i :(. Forresten ! Det var mig som skrev om insektgiften og også om allergien, for længe siden - så ved du hvem jeg er . Jeg er ret fredsommelig :). Hygge fra mig
  http://www.ikea.com/dk/da/search/?query=myggenet

  SvarSlet
 8. Hej Hyggetrold og tak fordi du kommer med sådan et super godt råd. Jeg må helt klart have skaffet mig sådan et net :-)

  Jeg har heller ikke noget imod at de er udenfor i naturen, hvor de hører til..

  Det glæder mig at du kan lide mine billeder, og da du jo står med en hest på dit lille billede, tænker jeg at du også kan lide de billeder jeg har taget af hestene i dag :)

  Og tak fordi du lader mig vide hvem du er hihi, det er altid rart skal du vide.
  Kh Henriette

  SvarSlet
 9. Bettina H. Clausen24 august, 2013 13:00

  Hej Henriette, har forvildet mig ind på din blog via Ravelry.. det er bestemt ikke sidste gang! :-)
  Lo længe og højt af din kamp mod uhyret.. kender det kun alt for godt - tilbragte den halve nat ude på toilettet, da jeg først opdagede DEN da jeg var kommet ind, og så turde jeg ikke gå ud igen! Ja, ja, det er noget pjat, men jeg lyver ikke når jeg siger at jeg næsten var ved at tude, både fordi jeg var bange men også fordi jeg selv syntes at jeg er så åndsvag! Så du er ikke alene! :-)

  Bettina

  SvarSlet