02 september 2013

Jeg tror sgu jeg graver et hul.. eller, kan I holde til mere af det svære liv?

 

 

IMG_1581

Jeg selv er nemlig langt forbi det punkt, hvor jeg synes det er sjovt. Eller hvor jeg synes jeg har kræfter til at bestige flere bjerge. Desværre tyder planeternes position i forhold til månen på, at jeg ikke kan blive her i huset…

 

IMG_1600

I kan sikkert godt forstå, at jeg lige nu er træt og ikke helt kan finde det der skal til for, at jeg kan skrive en grundig og lang udredning, så jeg bruger stikordsmetoden i dag.

 

 

IMG_1618

Noget tyder på at der er svamp i huset.

Allergien, at mit tøj lugter og at bla bestikket i min skuffe også lugter fælt, er en af grundende til min mistanke.

En anden er det aldrig tørre badeværelse, og det som vokser på vinduerne på første sal. Og eksemen omkring munden og på armene

Jeg HAR grebet knoglen og rakt ud efter hjælp ( igen .. SUK!) fra Bettina, som er  en yderst handlekraftig og løsningsorienteret dame ( og blogger og strikkeveninde).

Jeg kan nemlig ikke selv. Min hjerne er gået helt i baglås.

Den halve landsby her er også på sagen, fordi rygter heldigvis løber hurtigt hernede.

Naboen har på sin gård plads nok til, at jeg kan leje et par værelser og på den måde blive lige her, men da vi begge er pensionister OG hendes voksne søn også bor der, er den løsning desværre nok dødfødt fra starten. Vi ville begge få beskåret vores pension..

Kommunen bliver kontaktet af sød effektiv veninde.

OG… jeg har tudet øjnene ud af hovedet hele søndagen.

Meget har jeg været realistisk omkring, og historien om brænde og opvarmning gider jeg slet ikke bruge mere tid på, men den her har jeg sgu ikke lige set komme.

Jeg har været kampklar til både maling indedøre, småreperationer og så den store genopbygning af haven. Jeg har været fløjtende over de manglende gulve og syge vinduer, men igen… det her kan jeg ikke hamle op med.

 

 

IMG_1621

Tilbage står jeg, kvinden som under ingen omstændigheder og vigtigst af alt, har økonomi til at tage konsekvensen. Kræfterne ku jeg muligvis nok finde, da jeg ikke har problemer med at forholde mig til, at mit helbred kommer før bekvemmelighed, men det værste af det værste er og bliver, at jeg ikke kan OVERSKUE det. I bloggens historie, hvor mange gange er det så lige at jeg har skrevet netop de ord efterhånden.. Det aner jeg simpelthen ikke, men ingen vil vel bebrejde mig at jeg skriver dem igen

 

Jeg kan edder pokker satme fanden prut og grønkål ikke overskue det.

 

IMG_1608

Mandag bliver derfor ALT lagt i en kasse, og jeg åbner den først igen når jeg er kommet mig lidt over det. Regninger, indkøb, udflugten efter brombær, rengøring, og ja.. bloggen får lov at passe sig selv lidt nu. Jeg må have tankerne på plads og ro i kroppen. Fredagens hospitalsbesøg bliver her bare lige omtalt kort, men det gik super godt. Hurtig ekspedering, flinkt personale, jeg bliver indkaldt, og så operation på enten Næstved eller Køge sygehus. Der var kun to ting at hæfte sig ved sagde damen, først at min hånd virkelig er hårdt ramtog dernæst, at jeg må være den mest stædige kamel, for jeg burde ikke kunne strikke overhovedet, men som jeg forklarede hende, så er den eneste smerte jeg ikke kan fungere med migrænen. DEN lægger mig ned. Et hold i ryggen ville naturligvis gøre det samme, men man kan godt strikke på langs. Så ja jeg strikker, men jeg holder også mega mange pauser og ryster både hånd og arm i eet væk.  Venstre hånd skal iøvrigt igennem samme omgang om et halvt års tid.

 

IMG_1553

 

 

See you later…

23 kommentarer:

 1. Jeg ved slet, slet ikke, hvad jeg skal sige. Kun at jeg sagtens forstår, du ikke kan overskue det og så sender jeg så mange trøstekram, der kan sendes via skriv, som muligt. Desværre er det alt, jeg kan gøre.

  SvarSlet
 2. ØV DA!!! Håber så meget for dig, at kommunen vil hjælpe dig. Føj, at leje sådan et hus ud. Sender positive og varme tanker til dig. Kram fra Vibeke. (-:

  SvarSlet
 3. Kære Henriette
  Det anede mig, godt der er andre der tager over, for det er ikke i orden overfor dig, er der ikke et andet hus du kan få i nærheden? Eller en lejlighed? Tænker på dig Kh Lykke

  SvarSlet
 4. Knus. Bare knus og kys og kram. Og godt med Bettina :)

  SvarSlet
 5. Er du sikker på det er svamp? Hvordan ser det på vinduerne ud. Bader du hver dag, bliver der udluftet. Trænger huset ikke til god opvarmning fra brændeovnen, nu det er blevet efterår, og regn har sat ind. Hvad siger udlejer, var der ikke noget med, manglende nedløbdrør til tagrender.Hvad med den vandskade, du havde. Du/udlejer må have fagfolk til at se på det, før du begynder at pakke ned igen.Måske er det ikke så alvorligt, og noget udlejer hurtigt kan få ændret. Hilsen Mette.

  SvarSlet
 6. Hvis der er svamp i huset, må udlejer have vidst det. Og så skulle vedkommende fandeme skamme sig og omgående betale dig dit depositum retur, så du kan komme videre.

  SvarSlet
 7. Åh for helvede da åss!!!! sådan noget bøllefis! Forstår SÅ godt din frustration...øv altså..hvordan kan den udlejer dog overhovedet leje sit svampeplaget hus ud? Øv altså.... du skal bare væk derfra uden det koster dit helbred...og det skal gå hurtigt....! Du må midlertidigt gå til naboen og så må du tage den derfra! Håber kommunen er behjælpelig i denne uforskyldte situation du er havnet i. Øv altså hvor er jeg ked af det på dine vegne! Trøstekram til dig fra Helle

  SvarSlet
 8. "Noget tyder på at der er svamp i huset". Hvorfor maler I fanden på væggen? ER det svamp? Eller efterårsfugtighed på grund af endnu ikke udskiftet vindue og manglende tagrendefærdiggørelse. Udlejer må STRAKS igång med at ordne det mandlende, og Henriette må have fyret godt op i brændeovnen. Det må ses på af fagfolk,, inden Henriette styrter afsted med at flytte igen. Det vil være skørt andet, lad være med at piske en stemning op. Det er udlejer og en fagmand, der skal hurtigt gang i. Det kan ikke gå for hurtigt, nærmere i dag end i morgen - men flyttekatastrofe behøver det ikke nødvendigvis at udmunde i. Hilsen Mette.

  SvarSlet
 9. Ro på nu!!!! - svamp er endnu ikke konstateret af en med forstand på det! Du har tidligere skrevet, at du ikke kan tåle husdyr og nu har du haft besøg af katte, som har været overalt - måske allergien kunne skyldes det?

  SvarSlet
 10. Jeg indskyder lige.. Det vil blive undersøgt selvfølgelig. Jeg har ikke tænkt mig at pakke før jeg har fakta på bordet, MEN.. jeg har haft allergi fra kort tid efter jeg flyttede ind. Kattene kom først på besøg tre en halv mdr senere, var her i ti dage og fældede ikke. Jeg har mistanken osom sagt pga den lugt der er i skabe og som sidder på både metalbestikke og stentøj. Huset har været gennemluftet i fire mdr, da mine døre og vinduerne på 1. har stået pivåbne hele sommeren, hvoraf de to må siges at have været støvsuget for fugt pga tørken udenfor. Det som vokser på vinduerne kan sagtens vaske af med rodalon, det ved jeg også godt, men.. vandskaden fra før jeg flyttede ind.. det er det jeg vil have undersøgt mere på.

  Jeg gør hvad der skal til, og gør intet overilet, dertil har jeg prøvet for meget. Det kan enhver forhåbentlig godt regne ud. Noget er der galt og det skal jeg så lige finde energi til.

  SvarSlet
 11. Jeg kæmper for at holde luftfugtigheden nede hvor jeg bor.
  Og har fundet ud af, at mens dørene stå åbne om sommeren stiger luftfugtigheden indenfor. Men fjerner fugt ved at lufte ud, når der er koldere ude end inde.
  Fugten samler sig nemlig det koldeste sted. Som når en utæt fryser rimer helt til.
  På varme sommerdage er der varmest udenfor, og der kan være store mængder luft i varm luft, det betyder så at huse er allermest fugtige i efterårs-månederne, indtil fugten fra den varme sommer er dampet af.
  Men det er lidt bekymrende at dit hus skal opvarmes med brændeovn om vinteren, for ved forbrændingen dannes der CO2 og H2O (vand/damp/fugt). Det er så afgørende om aftrækket fra ovnen er godt nok til at lede den fugt ud. Så huset reelt kan tørre ved opvarmningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skulle stå: 'Man fjerne fugt ..'

   Slet
  2. Og: 'store mængder fugt i varm luft,'

   Slet
 12. Aller kæreste Henriette, - Jeg kan godt forstå at det er superhårdt for dig. Puha sikke en omgang.
  Når du nu laver nogle så smukke billeder som når alt flyder rundt i vand og de andre ting ... Gør dig selv en stor tjeneste - fotografer ALT i huset - der hvor svampen breder sig - manglerne og alt. DET ER VIGTIGT at du får gjort det ............. for din husejer (som skal skamme sig over at være så skrupelløs at leje sit hus ud på den måde) kan blive ført i retten for at udsætte dig dette. I vinter perioder er det værre om noget. Kan du ikke selv fotografere disse ting så få en anden til at gøre det?... Og ja det er helt sikkert at du skal væk derfra - Jeg håber at nissen (den grimme ka'l der sætter lus i skindpelsen) ikke flytter med denne gang?..
  Tænker på dig med kærlighed og ønsker alt det bedste for dig (Kan ikke hjælpe ret meget med andet end ord lige nu, beklageligvis)
  Mariane

  SvarSlet
 13. Åh - øv! Det er vist det mest rammende, jeg kan sige. Jeg håber, der viser sig at være en god løsning på det hele.

  Kram Reke

  SvarSlet
 14. Det vil være en god ide at få en lavet almindelig allergitest med diverse stoffer, hvis du ikke allerede har sådan en. Jeg synes ikke, du har nævnt allergisymptomer efter din flytning, før nu, og da kattene var der.
  Nu nævner du, der har været vandskade, før du flyttede ind. Udlejer bliver nødt til at anskaffe en affugter, (låne, købe, leje) indtil huset er affugtet. De er ikke enormt dyre. Sådan en hjælper hurtigt, og gør det også lettere at få huset gennemvarmt, så der spares energi/penge til opvarmning.
  Han får lidt travlt nu, din udlejer, og må også til at punge noget ud. Vinduer, gulv, tagrende/afløb, affugter. Jeg er sikker på, han kan se det fornuftige i at få tingene bragt i orden, frem for igen at skulle til at leje ud med de samme skavanker. Han har lige nu en god lejer, som er glad for stedet, har lyst til at ordne hus og have, og gøre det pænt, og vel sagtens skal bo der mange år. Han må kunne se fordelen, ved at gøre noget for at du bliver boende.
  Hilsen Mette.
  http://www.idenyt.dk/Energi-og-varme/Indeklima/Slip-af-med-fugten-26467

  SvarSlet
 15. Skruppelløse udlejere i udkants-Danmark findes desværre. De lokker med billige, sundhedsfarlige huse og hvor finder man ellers et hus til 3000 om måneden? Træerne vokser ikke ind i himlen, ej heller på Lolland.
  Du må nok have kommunen med på hjælp. De kan måske yde lån til et af de mange, ledige rækkehuse i en af boligforeningerne ( f.eks DAB har gode boliger i Bandholm). Du vil få boligydelse og når bilen en dag strejker, er der offentlig transport.
  Held og lykke. Jeg håber tingene ordner sig.

  Hilsen Helle.

  SvarSlet
 16. Altså ! Nu må det da stoppe. Det gør mig så ondt.

  SvarSlet
 17. Åh, stakkels du. Håber alt falder på pladse.
  Pi@

  SvarSlet
 18. Det er jeg ked af at høre. Men som andre har skrevet før tænker jeg også at du nemt kan reagere på kattene. Det er ikke nødvendigvis håret men de små skæl de har i huden. Få taget en priktest ved din læge, har du allergi kan du jo få recept til antihistamin - meget billigere end at løbebilles håndkøb. Er absolut ikke tilhænger af at medicinere sig selv som andre foreslog tidligere...

  Mht fugt i huset, har du et hygrometer? Det kan du købe billigt i byggemarkeder, og så kan du få målt hvor høj luftfugtigheden er indenfor.

  SvarSlet
 19. Løbebilles = end det kan købes

  SvarSlet