11 oktober 2013

I går torsdag d.10 oktober var en rigtig dejlig dag, eller… en dag med blikket vendt mod efteråret

 

 

IMG_7606

Tjaa.. billedet siger mere end som så ik

Jeg elsker simpelthen når løvet falmer og naturen viser os, at forfald kan være smukkere end noget andet. At skiltet så lige røg med i baggrunden var et tilfælde, men inden længe er jeg jo ikke længere lige her i Fuglse, så det er faktisk blevet et super godt og illustrerende billede.

 

IMG_7594

Jeg var meget opsat på at mærke dagen i går. Vejret var helt stille og lyset var smukt, trods manglende solskin. Jeg fik vasket endnu en omgang tøj, som ventede på at få fjernet lugt, jeg fik strikket i samlet to tre timer udendørs, jeg fik også handlet lidt, og så fik jeg som det bedste brugt tid i haven. Man ku måske godt sige, at det er spildt tid, at gå og rive blade sammen i en have jeg ikke længere får gavn af på sigt, men NEJ det er det ingenlunde.

IMG_7656

Herlighedsværdien i at gå, og bare summe uden andre tanker end, at få hvert et blad med under riven, er enorm for mig. Samtidigt er her jo så vidunderligt stille også i dagtimerne, at jeg føler mig som en lille prik midt i den store natur. Lyder måske lidt forblommet, men sådan er det altså. Jeg slapper af, jeg snuser og mærker, jeg lytter og ser, og jeg slipper alt andet som fylder indvendigt. Jeg ER bare. Når jeg går i haven.

IMG_7655

 

Skønheden findes næsten overalt i øjeblikket, man skal bare vende blikket udad, opad, nedad og fremad..

IMG_7598IMG_7601IMG_7609IMG_7611IMG_7616IMG_7617IMG_7623

 

Jeg satser på at fredagen, og weekenden bliver præcis på samme måde. Jeg får gæster, og vi skal bruge tiden på at være effektive. Køre på genbrugsplads, pakke ned, spise, drikke, sortere og hygge. Vejret bliver vist heldigvis perfekt til den slags gøremål. Og ja.. jeg er trist over afskeden med huset her, men jeg er afklaret og ser nu bare frem til, at finde mere smukhed et andet sted.

IMG_7651

6 kommentarer:

 1. Det er godt for sjælefreden at være i haven eller bare i naturen. Dine billeder understreger på smukkeste vis den vemodige stemning af afsked - med sommer og for dig også med et sted, hvor du lærte, hvad natur og ro kan gøre for en urolig sjæl. Tag den erfaring med dig.
  Jeg var også i haven i går og gik i gang med et håbløst projekt. Jeg gravede skvalderkål op, selv om jeg godt ved, at det myldrer frem igen til foråret. Jeg gravede og gravede og fandt det dybt tilfredsstillende. Min gårdhund gravede et dybt hul samtidig :). Efter nogle timer var dejligt trætte og kunne sætte os og nyde resultatet.
  Rigtig god week end.

  Mvh. Helle

  SvarSlet
 2. Det er utroligt så beroligende en effekt naturen har - jeg oplever for tiden hver morgen naturens gang fra min bil- og stor nyder det- fordi min rute er så smuk(marguritrute er det faktisk )- igår morges så jeg røg og da der intet hus var sad jeg og forestillede mig nogen der havde slået lejr-og længtes selv efter en vandretur- og oktober er bare det flotteste! Så tak fordi du deler dine dejlige foto med os!

  SvarSlet
 3. Du kan da sætte ord sammen, som få. Jeg tror virkelig, du kunne udgive en rigtig god, og beroligende bog om årets gang.
  hvornår flytter du? Er det oppe over, eller måske alligevel ikke lige om hjørnet?

  SvarSlet
 4. Kommer til at tænke på, at uanset hvor mange eller få gange man flytter, er det jo alligevel lidt spændende hver gang; alle ideerne som kommer efterhånden som man får tænkt de nye omgivelser igennem, for slet ikke at tale om, alle ideerne, der viser sig når man går og pakker ud og indretter sig.
  Selv er jeg afskåret for særlig meget af den slags - kræft i knogler i rygraden - men før jeg fik det, havde jeg stor fornøjelse af fx. at flytte rundt på møblernes placering i stuen, og sikke forandringer det kunne skabe, selv om jeg ALTID har forregnet mig, hvad plads angår, men det var sjovt.

  SvarSlet
 5. Jeg håber inderlig for dig at dit nye hjem har en lille have eller en god altan, så du kan få dine elskede planter med når du flytter.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 6. Dine billeder er i hvert fald smukhed,et vil noget.
  Du er fænomenal til at finde motiver.

  SvarSlet