18 november 2013

Kend dig selv/ mærk efter og.. ja.. tag hensyn til det

 

 

 

IMG_2886

I dag har jeg ramt grænsen for hvad jeg kan. Der er simpelthen ikke en milidråbe mere energi tilbage i min krop, og hvert et gram af overskud hentet henover sommeren er brugt op.

 

Fra jeg fik den nye adresse har jeg..

… kæmpet og knoklet alt det jeg overhovedet har kunnet, og jeg er nået langt i betragtning af, at jeg trods alt kun har mig selv og min lille dyt til rådighed. En enkelt tur med trailer oveni, nogle kasser båret af andre arme på nær, så har jeg flyttet resten selv. Pakket, kørt, båret ind, pakket ud og sat på plads, kørt hjem igen, fyldt på ny til næste tur, gravet og slæbt. Alle disse takter gentaget i et systematisk mønster, hver dag de sidste to uger.

 

I dag er der to uger tilbage at flytte i og hver dag tæller, men jeg kan sgu ikke mere. Denne uge er jeg, uanset om jeg kan finde indre ro eller ej, nødt til at lade alt være, og med kun een uge i rest til at klø på, får jeg seriøse problemer med det sidste. Derfor må jeg nok alligevel ty til det kommunale forslag, og i morgen bede om professionel flyttehjælp/ låne penge til resten. Det ærgrer mig, men jeg lytter til kroppen og kender mig selv så godt, at jeg ved at nu er det nu.

Jeg fik for et par uger siden et tilbud på flyt. KUN de tunge ting, såsom lænestol, sofa, seng, køleskab og opvaskemaskine.. 3000 kr. Det er faneme mange penge, men jeg har ikke andre valg nu. Tilbage er så stadig, spisebordet, 13 flyttekasser, et par sorte sække, tv’et og det bord det står på, de blå poser med mit tøj, resten af bøgerne, løse genstande, bordopvaskemaskinen, mikroovnen, et vægskab, de sidste baljer med havegrej og planter, en trillebør og et gulvskab. Det SKAL jeg bare på en eller anden måde selv få i vej, og det skal nok lykkedes. I den sidste uge..

 

Der er sikkert noget jeg har glemt. Nå ja min cykel forresten. Og alle tingene i skabet i entreen. Og den hvide ikea kommode. Og min gamle grønne bænk.

 

Det hele kommer med, men jeg synes godt nok de 3000 kr, er en hamper pris. De gør ondt at skulle låne. Jeg HAR forsøgt at finde nogen, som kunne tage de ting. En person med stort kørekort. Eller en trailer. Har forsøgt, at komme i tanke om jeg kender et par kæmpe gutter, med musklerne i orden, men det gør jeg bare ikke. Så ja.. med mindre et mirakel indtræder inden d. 1. så er det den vej jeg skal nu.

 

HOLD da op som jeg er brugt.

 

Kvalme, smerter alle mulige og umulige steder i kroppen. Tandpine af for sammenbidte kæber, mavepine, hovedpine og en fornemmelse af at være så tung, at jeg faktisk er begyndt at have problemer med overhovedet at komme ud af sengen, er der jeg er nu. Jeg kan intet huske. Taber ting. Har blå mærker alle vegne fordi jeg konstant går ind i alt. Også dørkarmen.. For sa.. det gør sgu da nas!  Alle disse små detaljer giver samlet en vift med en vognstang til mig om, at NU stopper du Henriette. Slut. Jeg orker ikke engang at løfte strikkepindende længere.

I dag var planlagt til at være hviledag. Lige indtil jeg blev inviteret til frokost hos naboen, og endte med alligevel at køre en tur fordi   “ nu var jeg jo i tøjet..” . Bilen blev fyldt, og efter endt rutine står den nu igen fyldt og klar, men siden jeg kom tilbage har jeg bare ligget. Sovet og ligget. Og jeg ligger endnu. Ligger og skriver. Ligger og ser tv. Ligger og spiser. En rugbrødsmad som det tog en krig af få smurt, og jeg kan godt fornemme at turen til Nykøbing i morgen hænger i en tynd tråd. ØV.

 

Men jeg klapper mig selv på ryggen for alt det jeg HAR gjort helt selv. Med god samvittighed bliver jeg liggende indtil indtil jeg igen kan rejse mig. Hele denne uge.  Og ve I hva..  om kort tid er der tulipaner i mit hjem igen:

 

   …  ( og så får vi iøvrigt se, hvor længe jeg kan holde ud at ligge her? ) 

14 kommentarer:

 1. Nu må du passe på dig selv!
  Sig mig har du ikke noget familie der kan hjælpe dig?
  Din søn..kan han ikke komme og hjælpe sin mor en weekend og din datter må da også kunne give en hånd???
  Bliver så gal på dine vegne at der ikke er nogen som kan hjælpe..:-(

  Kender Viola eller hendes søn ikke nogen der kan hjælpe for lidt mindre end en flyttemand skal have?

  Du har knoklet og slæbt du må have en pause det er sikkert.

  Tænker på dig..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Har flyttenyt i næste indlæg, og jeg glæder mig sådan til at det er overstået lige om lidt :)

   Tak for dine altid opmuntrende ord Lisbeth.
   Knus

   Slet
 2. Jeg forstår godt din udmattelse. Jeg flyttede jo netop firma på samme måde her for nylig - hver dag fylde bilen og frem og tilbage, slæbe ind og ud. Til sidst var jeg virkelig så led og ked af det. Og alligevel lykkes det mig at betale 5000 kr. for de sidste tunge ting, men jeg vil så sige, at jeg havde betydeligt mere end du. Og det var ikke bare fra lille hus til lille hus, men ned fra en etage med mini elevator og dårlige parkeringsforhold. Er du sikker på, at et alternativt flyttefirma ikke kan gøre det billigere? Man skal jo altid prøve mere end ét, og der kan være ret stor forskel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mia. Ja det må virkelig også have tæret på dine kræfter. Her er INGEN alternative firmaer hihi, men jeg har fundet en løsning. I sidste minut må man sige..

   Knus og snart god rejse :)

   Slet
 3. At flytte ER dyrt og flytte folk koster- så den er det og det er øv, men der ikke noget at gøre ved det. Vi kan ikke klare alt selv og må nogengange betale os fra det. Prøv at være glad for den mulighed du har om at låne af kommunen- jeg ved det er svært at låne penge, men sådan må det være.
  Og hvor jeg kender til de blå mærker ! Jeg lignede noget der var løgn, da jeg flyttede :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ihvertfald lært mine egne begrænsninger ret godt at kende Miri hihi :) Og så er du altså inviteret så snart du lyster og har tid. Så ved du det. Nemlig ..

   Knuuus

   Slet
 4. Ja, altså, der er jo lige sådan det er; når man er tæt på målet (endt flytning) er det virkelig hårdt, og kræver stor selvovervindelse. Tror da også, at du vil have godt af lidt hvil, og som en anden skrev; kan dine voksne børn måske give en hånd med?
  Tænk, at du BÅDE har opvaskemaskine OG bordopvaskemaskine! Hold da op. Var det måske en ide, at sælge den ene af disse to herligheder? Måske salgsværdien kunne hjælpe lidt på flytteudgiften?
  God arbejdslyst Henriette, jeg er sikker på, at du kommer stærkt igen, for det er vel trods alt dejligt, at det du HAR flyttet, mindsker mængden af det, der nu venter. Og derefter venter en dejlig julemåned i et dejligt varmt hus, med kort til forretninger, så jorden ikke lige går under, hvis bilen skulle blive vintersyg. ;-)
  Kramz Gitchen

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte det er en skrivefejl, for nej jeg har altså "kun" og heldigvis da, een opvasker hihi. Men nu er der vist lys for enden af tunnelen.

   Knus og god aften Gitte
   :-))

   Slet
 5. Som Mia skriver, man skal ikke lade sig spise af med det første tilbud.I dagens krisedanmark er priser mere end nogensinde til forhandling, så prøv at få alternative tilbud.

  For mange år siden, da min kunstnermand levede, brugte han 3 x 33, når store malerier og især skulpturer skulle på udstilling. Det var billigere end regulære flyttefirmaer, men så vidt jeg husker var der så ikke forsikring, hvis noget gik i stykker. For god ordens skyld, siden da (for 30 år siden) har jeg ikke haft noget at gøre med det firma; men måske er det stadig billigere end et flyttefirma, og måske er der andre mindre firmaer af samme slags.
  Hold igen fremover og tænk på dit helbred! Hvis man ikke lytter til kroppen, kan det give bagslag senere hen. Jeg taler af erfaring - og det har været dyrt både økonomisk og energimæssigt.
  Good Luck
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hernede er der ikke sådan lige en masse at vælge i mellem, MEN.. jeg har fået en anden mulighed. Skriver om det lige om lidt.. :)

   Jeg kommer helt sikkert til at sætte tempoet HELT ned bagefter og jeg glæder mig til at gå stille omkring igen.

   Knus til dig Jytte :)

   Slet
 6. Hejsa :) Åhhh... hvor ville jeg ønske jeg var "Karl-bum-stor-og-stræk" og boede lige tæt på så jeg kunne hjælpe dig. Men mine arme kan slet ingen ting og jeg bor helt her over i "HvorfandenliggerHerning"... øv :/
  Håber der nogen stærke folk der forbarmer sig over dig og hjælper dig med de store ting :)
  Pas nu godt på dig - du er den eneste til det.
  Kærligst Annie

  SvarSlet
  Svar
  1. Herning er godt nok også langt væk hihi, men så er det da virkelig rart at du skriver og hepper på mig her :) Det betyder jo en masse for mig ved du.

   Mange knus til dig Annie

   Slet
 7. Du er altså bare råsej!
  Jeg bliver helt træt ved at læse om alt det, du går og bakser med at få flyttet. Det er vildt!
  Kan godt forstå du er mog'træt.
  Tag du med bedste samvittighed en time-out, og pas godt på dig. Vi vil beholde dig!!!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Inden længe er det heldigvis slut, og jeg ER jo grundtræt nu. December bliver forhåbentlig en meget langsom måned :)

   Tak for ordene og mange knus til dig du gamle krage :))

   Slet