03 januar 2014

Derecho sjalet.. en succes kan ikke gentages for mange gange

 

 

Det et lidt pudsigt, for uafhængigt af hinanden har jeg modtaget flere forespørgsler på det bløde stribede sjal, inden for de sidste to dage!  Det er jo en udemærket mulighed for mig til, at ryste mig sammen til at skrive herinde, når nu min hjerne er gået helt totalt i sort. Og før I ryger i blækhuset for at skose mig over, at jeg har så meget at glæde mig over, så lad mig lige slå fast, at det her er en dødsyg årligt tilbagevendende, om ikke begivenhed så dræbervirus for hjerner. Jeg lover jeg får det bedre, og jeg lover også at jeg nok skal finde de gode sider frem, fra min endnu mere nye hverdag her, men lige nu der kan jeg altså ikke. Jeg bruger lyslampen, tager min medicin og gør alt hvad jeg kan for at forhindre mørket i at slå mig ned, men det rækker altså kun til en kant åbenbart. Med nu snart fem år på bloggen, er det forresten bare at klikke tilbage i tiden og se, hvordan den her “fest” med mig bliver gentaget, som en kedelig film på tv i agurketiden. SÅ jeg venter bare. Og drikker kaffe. Og sover. Og øv’er over vejret. Jeg kommer ud hver dag, og det er det gode og nye ved det. Ud i haven, hvor jeg feks sad et par timer og tudbrølede på min bænk under halvtaget i regnvejr i går.

 

Ahhmen hvor pivynkeligt er det ikke lige…

 

Rødby, regnvejr, og tårer i stride strømme. Det bliver bare ikke mere elendigt end det, men igen..  det skal nok gå over. Jeg lover det.

 

 

Hov! der røg jeg lige af sporet, det var jo blød skønhed det skulle handle om lige nu.  Derecho sjalet er super let, når man lige får strikket den første spæde begyndelse, og ser lyset i metoden det er strikket efter. Opskriften findes lige HER, og som jeg sidder og finder billederne frem på Ravelry får jeg faktisk helt lyst til at lave et mere. Det er min mor der promenerer dette her forresten. Mulighederne er uendelige. Jeg brugte to tråde i kombi til alle striberne. Enten Blackhill alpaca og supersoft, eller Blackhill mohair og supersoft. Det gav et let blødt sjal. Og varmt..

 

PÅ med vanten til alle jer derude, som gerne vil have et magen til. Og hvis I nu er friske, så vil jeg da gerne se hvordan jeres ender med at se ud. Det er så fedt at blive inspireret af andre nemlig.

 

 

I aften vil jeg samle tæpperne omkring mig, og se med på Charlie for de sender en rigtig klassiker :

Det kan endda være jeg kan få tudet lidt af så. Må hellere lige huske lommetørklæderne inden jeg smider mig for godt til rette.

8 kommentarer:

 1. Hej Henriette.
  Håber du snart får det bedre. Vi må se at få noget solskin. Fuglene sang for os i dag, da vi gik tur, jeg elsker fuglesang.
  Dit sjal er flot, du er så dygtig til at strikke. Din mor er sikkert glad for det.
  Kan du have det godt, knus Kaja

  SvarSlet
 2. Kære Kaja, tak for din hilsen :) Jeg er godt nok ikke meget værd lige nu nej, men.. jeg vil stadig gerne besøge dig. Det SKAL jeg da bare ku, da du jo ikke er så langt væk.

  Godt nytår og kh
  Henriette

  SvarSlet
 3. Hej Henriette

  Hvor er det et flot sjal, det kunne jeg godt tænke mig at prøve. Fulgte dit link og øv, opskriften var på engelsk. Det er mine kundskaber for ringe til at klare (eller også er jeg så gammel at de få år jeg fik undervisning i engelsk ikke er nok til at knække kode til opskriften)

  Har du den på dansk - eller har du et link til den??

  Godt nytår, håber lige som dig at det snart bliver lyst ordentligt igen således livsglæden kan få overtaget. Det her vejr er bare skrækkelig, hader januar.......

  Mange hilsner
  Jane Filbert

  Kan evt. fanges på janeflemming_667@hotmail.com

  SvarSlet
 4. Jeg giver dig ret Rødby, regn og tårer det er sgu trist ;) som du dog kan skrive :) Men solen og lyset komme igen og så er Rødby jo en fin by og tårerene tørrer på et tidspunkt. Selvom jeg er glad for vi ingen sne har så savner jeg alligevel måden det giver lys på og det kunne jeg godt bruge. Du strikker altså nogle fede ting

  SvarSlet
 5. Jeg er godt nok også ked at opskriften er på engelsk... Sjalet er bare sååå flot.

  SvarSlet
 6. Hvis nogen har den på dansk hører jeg også gerne... birgithalsing@gmail.com

  SvarSlet
 7. Hej Birgit og Jane, jeg har blogget om metoden her : http://defemibyen.blogspot.dk/2014/01/derecho-pa-dansk-har-jeg-ikke-men.html

  Håber I på den måde kan komme igang og vil nyde processen :-)))
  Kh Henriette

  SvarSlet
 8. Mange tak for den visuelle opskrift, meget bedre end alt andet. Går i gang i dag med depecho(mener det betyder: besked)
  Hav en dejlig dag, Mirjana

  SvarSlet