25 januar 2014

Forholdsvis friske temperaturer hva..

 

 

 

IMG_7975

Var lige ude for at fylde op med mad til hende her og alle de andre småfugle i haven, men jeg skal da lige love for at jeg kom ind igen i en fart. Ingen havevandring til mig i dag. Ku selvfølgelig bare have taget overtøj og vanter på, men man er vel en doven hund, som ikke tror på hvad vejrprofeterne siger, men ok.. det ER virkelig koldt i dag. Som i bidende hamrende helt åndssvagt frysende blæsende blålæberødnæseøjneivand KOLDT!

 

Faktisk har jeg skruet lidt op for varmen, for væggen ved sofaen er så kold nu, at det mærkes på mine ellers godtistrikindpakkede arme. Jeg er heldig at jeg har den mulighed, for de små kræ derude, har ingen radiatorer eller brændeovne at varme deres reder eller hække med, med maden skal jeg nok sørge for. Købte en kæmpe sæk i november og sjovt nok er frøene et hit, men kuglerne jeg har hængt op til dem, gider de overhovedet ikke ha  med at gøre..  Uf nej da.. det er åbenbart kun byfugle, som giver sig af med den slags fastfood.

 

Forresten er her da lidt forår i stuen. Blomsterne holder endnu og jeg nyder dem hver eneste dag.

IMG_3113

 

Tror lige jeg snupper en ekstra kop kaffe, og så vil jeg ellers krybe sammen i den sofa jeg allerede nærmest bor i. Med masser af tæpper og andet hyggehejs, kan lørdag gå hen og blive helt udemærket for en hulebjørn.

13 kommentarer:

 1. Ja! Tak skal du ha! Det er koldt. Og for at det ikke skal være løgn, kom jeg af vanvare til at trykke på' cool' i stedet for 'heat' på min varmepumpe. da jeg gik i seng i går aftes, så da brændeovnen også går ud på et tidspunkt, mens jeg sover, var her godt nok k-o-o-o-o-l-d-t,da jeg kom ud af dynerne i formiddags. Jeg fyrede selvfølgelig grundigt op med det samme, men jeg kunne ikke holde ud at være her, så jeg ha været på biblioteket i e t par timer
  Nu skal jeg ha' noget brunch og så i gang med strikketøjet og en masse basketball på fjernsynet. DR sendte en masse i mandags, som jeg optog på bånd uden at have haft tid til at se det. Imidlertid skal jeg snakke i telefon i morgen bl.a. med min dattersøn i Florida, og han bliver skuffet hvis jeg ikke har set kampen med Miami Heats. Han er 15 år gammel og drømmer om at komme til at spille der engang. Foreløbig træner han i klub 5 (ja, fem!) eftermiddage om ugen, spiller lamp en gang om ugen og spiller ofte sammen med de sorte unge mænd om aftenen på den offentlige legeplads i nærheden, når børnene er gået hjem. Det kan man da kalde at gå efter sin drøm, ikke?
  Happy Knitting
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  P.S. Må vi ikke få et billede af din nye sofa?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jytte. Noj hvor jeg nød dit skriv :-) Og jo du må gerne se min sofa, jeg prøver at huske at tage billeder fra den rette vinkel.

   Rigtig god dag
   Henriette :-)

   Slet
 2. Det ser meget hyggeligt ud i din hule. I morgen skulle der komme lidt sol, jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har haft solskin. Det har ihvertfald kun været meget kortvarigt. Kulden fortsætter, med lille pause på tirsdag, ellers skal vi hen hen til lørdag næste uge, før det holder op. Denne årstid er en prøve på ens tålmodighed. Har du blomstrende erentis og vintergæk i haven nu, de blomstrer her i haven, indtil videre i små mængder dog. Åh, foråret er værd at vente på. Om et par måneder bliver det skønt. Nu husker du vel at gemme dine afblomstrede hyancinter, så de kan plantes i haven, så du kan glæde dig over blomsterne igen næste forår. Min have er fyldt med hyacinter plantet på den måde, og de breder sig fint til store tuer. Nogle steder er bladene begyndt at stikke op i haven allerede nu. Vinteren har sit udendørs arbejde med at fodre fuglene, holde vanding til dyr og høns frostfrit, fiskenes vand åbent for is, hente brænde etc, man er ret kold bagefter lige nu, hvor vinden går gennem marv og ben. Hønsene er af egen fri vilje ude i det fri i haven hele dagen, og går først ind, når det er så mørkt, det er svært at finde op på pindene. De lægger stadig æg, og i år er det som aldrig før, lige nu er der 35 æg i køleskabet. Gad vide hvordan det kommer til at gå, når foråret sætter ind og hønsene går i forårsamok. Æglægningspause har hønsene ikke haft i denne vinter. Når du får indhegnet din have, kan du også have små havehøns, (små så de ikke ødelægger planter, og er nemmere at holde styr på). Hvordan har du indrettet området med sofaen. Jeg kan forstå, du er glad for den, og så glad at de billeder, vi får, bliver taget fra sofaen, så vi ikke kan se den. Næste gang du rejser dig, kune du så ikke lige tage et billede af der, hvor du sad. Man er jo nysgerig efter at se, hvordan det ser ud, og hvor hyggeligt det må være at sidde der. Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette. Også tak til dig fordi du har skrevet så hyggeligt til mig. Det er herligt med de små historier I kommer med fra jeres dage. Du kan tro jeg gemmer løgene, det er en gratis glæde til fremtiden nemlig :-) Synd du bor så langt væk, for jeg gad godt aftage dine æg hihi.

   Rigtig god dag
   Henriette :))

   Slet
 3. Naa saa det er derfor..... Fastfood, den havde jeg ikke taenkt paa. Foer lagde jeg froe ud til dem, men det trak rotter til, saa nu siger jeg bare at hvis de er tilstraekkeligt sultne spiser de det nok.
  Fed joetul brandeovn du har. Een af de bedste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps :-)) Og ja, den kan virkelig varme igennem, men lige nu har jeg ikke noget at putte i den, så jeg glæder mig over radiatoren hihi.

   Dejlig dag til dig Lin
   kh Henriette :)

   Slet
 4. Ja sådan en lille jøtulovn står på min ønskeliste. Er der nogen, som har en brugt til salg i midtjylland? :-) Mette.

  SvarSlet
 5. Ja gu er det koldt! Brr :)
  Gem du de fedt kugler til foråret, så skal du bare se løjer, når alle fuglene kommer og henter "mad" til sine unger. Selv spætten kommer med sin unge, som så sidder på stammen og venter på mutter/fatter, der så fodrer med masser af kugleguf!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg :-) Vil da se frem til at se spætteunger hvis jeg er heldig :))

   Slet
 6. Her oppe i det nordjyske har vi haft alt fra snestorm, storm, kuling osv..
  Vi har fået så meget sne at vi må skifte tagrender når det er smeltet væk.
  Snerydder maskinerne kører i døgndrift og når man er ude på vejen på vej til butikken er det som at køre i en tunnel så højt er sneen..man kan ikke se ud over markerne.
  I 2 dage var vi fuldstændig sneet inde og min svigersøn måtte overnatte i byen for han kunne ikke komme hjem.
  Jeg er simpelthen så træt i min krop og hovedet af lyden af blæsten. Det er fuld gang i den igen i dag og de lover igen fygesne.:-(
  Dejligt med grene og tulipaner ser smukt ud ..:-)
  Ja hvornår må vi få sofaen at se?
  Kan du selv være der for alt garnet..;-)

  Knus fra det isende nord..:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er da helt vildt Lisbeth! Kan jo se på billeder at der virkelig er faldt sne i rå mængder. Vi GIDER det bare ikke i år nej.. Jeg skal lige se at få husket billeder af sofaen :) Jeg lover.. hihi

   Rigtig god dag
   Henriette :-))

   Slet
 7. Dejligt at kunne hoppe i sofaen og få varmen - bare jeg kunne det. Men her er vi altså nød til at skulle ud, når der er 3 hunde som skal luftes. Men skidt pyt, så tager man jo bare ski tøjet på og faktisk er det ikke så ringe at komme ud i den friske luft, selvom den er bidende og barsk i øjeblikket. Bagefter er det nemlig ekstra hyggeligt at sidde med en kop varm kakao. I morgen står den vist på sne - så skal hundene også have frakker på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Oj oj tre hunde er også livlige kan jeg tænke mig, og våde når de kommer ind fra sneen .. Men de elsker jo at boltre sig, så jeg tænker at det også er morsomt at gå tur med dem lige nu :-))

   Rigtig god dag
   Henriette :))

   Slet