01 februar 2014

En pyramide af livsforbedring

 

 

 

 

IMG_3327I disse måneder gøres der en vældig indsats for, at jeg igen kan få et ordentligt og fungerende liv. Det er så at sige en pyramide der bliver bygget, men det sjove er, at jeg ikke rigtigt kan finde ordene til at fortælle om det. Jeg har rent ud sagt, udliciteret en del af mit liv fordi der er andre, der på nogle punkter er bedre til det end jeg selv.

 

Kort sagt:

 

- Kommunen arbejder nu for mig, og på vegne af mig, for at få min økonomi til at fungere. Det går ret godt. Mere må komme om det en anden dag.

- Psykiatrien er ansat til, at få genoprettet ro og orden i den del af min hjerne, jeg ikke har kontrol over. Deeeeet er jeg mere loren ved, men jeg begynder på onsdag i et ni mdr’s forløb. Igen.. mere må komme om også det, en anden dag.

- Min bostøtte arbejder med mig på, at få genindlært de daglige rutiner, som jeg har mistet hen ad den lange vej hertil, siden 2010. Det går so and so med det, og mere må komme om det en anden dag.

 

IMG_3326

 

Alt dette er de første solide lag i min livskvalitetspyramide, og det burde fylde så meget i mig, at jeg ku skrive om det, men jeg kan bare ikke. Ikke endnu. Det jeg selv gør i nuet, for ikke at gå til i vintermørket, og efter sidste års rutsjebanetur er nemlig det, der ligger mig mest på sinde. Det er DET som fylder mest, og det er DET som jeg hver dag lige nu har mest glæde af.

 

Jeg spasser, for nu at sige det sådan, helt ud i farver…

( jeg advarer de af jer, som er mest til sort og hvidt om, at I KAN risikere at få traumer af resten af indlægget.. )

 

 

IMG_3136page1-horz

IMG_3269IMG_3271IMG_3273IMG_3288IMG_3292IMG_3334IMG_3335IMG_3338IMG_3343IMG_3353

 

 

 

Og ja.. det virker. Jeg bliver i godt humør af det. Jeg får lyst til, at lege med flere forsøg udi hækling. Jeg gider det, i stedet for ikke at orke noget som helst, og der er da lidt solskin i det ik..

IMG_3345

5 kommentarer:

 1. Der er masser af solskin i det !! Herligt :)
  Hvor er det fantastisk, at der er så mange, der hjælper dig til at komme på fode i dit liv igen, det gør mig glad at høre :) Ellers synes jeg bare vi hører om, hvor lidt hjælp der er at få, for mennesker der virkelig har brug for det.
  Jeg glædes med dig :)

  SvarSlet
 2. Hej Henriette

  Det er HÅRDT ARBEJDE at få et godt liv, når man slås med en psykisk lidelse, men i dag ved man så meget mere end tidligere og der er mange, der helt kommer sig. Men....man vil altid være meget mere skrøbelig end andre mennesker, så det er godt, hvis du kan få nogle "værktøjer" igennem psykiatrien til at klare tilværelsen og især de tunge dage. Det lyder nu, som om du selv er god til at prøve at finde noget positivt, når det ser mørkt ud, men ellers kan det være godt at lave sig en liste med gode ideer til de dage hvor alt virker håbløst .... f.eks. : Ring til en god ven. Gå en tur. Se en film osv osv og så sæt det i en flot ramme og hæng den op, hvor du kan se den. Men måske er det i virkeligheden alt dit smukke garn og mange projekter, der hjælper dig mest? Selv er jeg "en af de sorte" : ) men hold da op hvor er det nogle smukke ting, du har billeder af. Gid jeg kunne lave sådanne ting...og hvordan pokker hækler man blomster eller cirkler sammen ???? Jeg må finde en bog om det på biblioteket!
  Og så vil jeg altså også lige rose dig for din blog....du vover at være så hudløs ærlig og lader fremmede mennesker komme ind i dit univers. Desuden er du god til at fortælle og lægge billeder ud, så man bliver "fanget"....

  SvarSlet
 3. Jeg har brugt det sidste billede i din række af billeder som skrivebordsbillede, Dejlige farver! Lige mig, og farver jeg allerede har brugt længe, og endnu ikke er blevet mæt af. Hilsen fra Mette

  SvarSlet
 4. Det er godt du får denne hjælp, men forstår at det samtidigt er meget svært at andre mennesker skal blande sig i hele dit liv og økonomi.
  Men hvis du ser på det som en overgang til noget bedre tror jeg du bedre kan acceptere det.

  Ja jeg er jo til det sorte/hvide/grå/natur og er "bange" for mange mønstre og farver.
  Det gør mig urolig og er forstyrrende synes jeg.
  Lidt sart blå og rosa kan jeg dog kommei tekstiler.
  Men det betyder jo ikke at jeg synes farver er grimt...jeg elsker alle blomster og træers farver ud i
  naturen.
  Og kan også bruge en god rød jakke til det sorte..;-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 5. nej, hvor ser det dejligt ud! jeg eeeelsker også farver, og vil have masser af dem. nogle jeg kender synes jeg er lidt af en clown, men det rager sgu ikke mig en skid! jo flere og mere farver, des bedre siger jeg. og hvor er det godt du har fået hjælpe, jeg har jo flere gange skrevet her og undres over så lidt hjælp du har fået, men nu ser det da ud til det er godt igang.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet