02 maj 2014

Se DET er jo ganske interessant, eller.. Jeg er udråbt til at være en “succesrig person” med “magt” !

 

 

 

 

IMG_4779( endnu en fremmed kat, som har valgt at slå sig ned i min kompost, uden at jeg har inviteret..)

 

 

Ville egentlig have droppet yderligere skriv omkring beslutninger og valg/konsekvenser, MEN.. jeg kan bare ikke dy mig.

 

Ser I, siden jeg var barn har det været kotyme at fortælle mig, at jeg konsekvent tager forkerte valg. Ligeledes har det altid været magtpåliggende for andre mennesker, at fortælle mig, hvordan jeg løser en given opgave forkert, og på en bøvlet måde.  Lige fra, at de voksne jo er klogere, til at jeg kunne have gjort dette og hint SÅ meget mere effektivt, hvis altså at jeg lige havde gjort det, som andre ville have gået til sagen på.. Eksemplerne er mange og i dag ved jeg, at i de fleste tilfælde er det sagte sagt i bedste mening, men dengang var det yderst smertefuldt for mig, aldrig at kunne få ros for bare at være mig.

 

Resultatet har været, at jeg er bygget op af tvivl . Og af en fornemmelse af at være forkert. OG med en undren over, hvor på min ryg der hænger et skilt med besked om, at jeg skal laves om på. At jeg har hårdt brug for hjælp. Bare gå til den, så at sige.

 

 

Nå, men tilbage til nuet.

 

 

Lidt fedt er det derfor for mig, når der ind i mellem kommenteres på netop dette. Det er sket flere gange i løbet af min blogkarriere. Derude i verden sidder der altså andre mennesker, som kan spotte at selvom jeg blot skriver og er en fortæller, så er jeg uden at ville det åbenbart en person, som animerer andre til, at de bare MÅ fortælle mig at jeg tager.. ja forkerte valg. Uden at jeg har har gjort andet end at berette. Der er nemlig en forskel. Eet er at have et ønske om at formidle et liv, et andet er at spørge om råd. DET har jeg faktisk nogle gange benyttet mig af i mine skriv, og i de tilfælde har jeg ALTID været glad for respons, kritik, andre metoder, nye veje at gå, friske øjnes syn, og vejledning. Jeg har faktisk altid takket og taget imod med interesse og åbent sind. Gentaget mange gange, at det har hjulpet og været godt med input.

 

 

IMG_4415

 

I som læser med, og enten slet ikke siger noget, eller som støtter op om mig, er nu blevet udråbt til at være mine rygklappere. Og jeg er blevet udråbt til at være en, som ikke tåler modsigelse eller kritik. Sandt er det at jeg i visse situationer kan tænde helt af, både fordi jeg virkelig ikke mener jeg kører en jegalenevide politik her, men nok især fordi jeg går rundt med ovenstående livserfaring. OG så selvfølgelig fordi de valg jeg har taget OG, som har været velovervejede, virkelig ER taget med sindsro. Noget lign og i meget større skala, hændte i efteråret da jeg fortalte… at jeg havde valgt, at fraflytte det syge hus.  HILLEmænd, sikke en ballade det udviklede sig til!  Og jeg fik min hidtil vildeste rekord i kommetarfeltet.

 

****************

For sjovs skyld kan I, kære læsere og altså rygklappere så se her, hvad det dækker over:

CITAT fra den danske ordbog:

 

“  rygklapper substantiv, fælleskøn

BØJNING -en, -e, -ne

UDTALE [-ˌklɑbʌ] tip

Skjul Betydning

Betydninger

person som støtter og hylder et menneske der har magt eller succes, men forsvinder når det ikke længere går godt for vedkommende

SE OGSÅ spytslikker

BESLÆGTEDE ORDBETA ...vis

Systemets rygklappere og jasigere bliver jo behandlet pænt i selv det værste diktatur  “

 

Interessant ik..

 

 

IMG_8607

Jeg er altså hermed udråbt til at være en person med succes og magt. Og dermed indflydelse! 

 

Og I er udråbt til at være mine spytslikkende følgere, som vil forsvinde den dag jeg ikke længere er så magtfuld og succesrig. HA!  Den er faneme go’.  Især fordi jeg ikke på nogen måde selv, kan se hvordan jeg er succesrig. Ejheller ved jeg lige,, hvor det er jeg har min magt.

 

 

IMG_8583

Jeg er jo for pokker bare en average og mediuminteressant blogger, med et totalt bøvlet liv, som sniksnakker om, hvad der rører sig fra dag til dag i min hjerne.

 

 

 

 

Man skal passe på med, de ord man kaster om sig med. Synes jeg..  Lidt i stil med, at kalde enhver afviger for psykopat feks. Men det er en helt anden historie..

12 kommentarer:

 1. hmm ja, som sagt för, man kan da bare undres over folk. hva fanden bilder man sig ind når man helt og aldeles uopfordret tager sig for at man skal dirigere andre folks liv?
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 2. Hmm - man skal passe gevaldigt på med at bruge ord man ikke selv ved hvad betyder - eksemplet med rygklapperen er jo tydelig her.
  Jeg opfatter mig ikke som en sådan - men da jeg også har en vis erfaring udi livets kringlede kroge, ved jeg hvor meget det netop betyder at man følger de veje man selv har det godt med.
  Igen vil jeg sige at du Henriette ved bedst og det er naturligvis det du gør.
  Jeg har ikke skrevet så mange kommentarer her på bloggen - men jeg følger med på sidelinjen, og har faktisk gjort det nogle år nu.
  mvh
  Ina

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Ja man skal høre meget før ørene falder af. Du skal ikke tage af de fjolser. Jeg læser din blog fordi jeg har lign ting at kæmpe med, og det betyder meget at du er så åben omkring det. Håber jeg en gang kan være det samme.

  SvarSlet
 5. Jeg er nok en af de, der ikke kan lade være med lige at komme med et råd :-) Heldigvis har jeg ikke blandet mig i det sidste, så min glorie er helt ren denne gang. Nu hvor jeg ikke lige har noget på kontoen, ka jeg ikke la vær med at starte forfra :-) GODT RÅD: Hvis du ugdav dine skrivelser fra dagligdagen i bogform, tror jeg, du efter succesrate i salgstal ville komme til at fremstå som en person med succes og magt. Med andre ord, du skriver godt og har ordet i din magt. Noget andet er, jeg tror ikke, du gider at have det image, og det kan jeg godt forstå. Et opmuntrende klap på ryggen herfra, Mette.

  SvarSlet
 6. Jeg har fulgt din blog længe, men vist aldrig kommenteret før. Jeg har, ligesom du selv vist gør, tit undret mig over, at så mange af dine læsere føler sig frie til at mene en masse om dine valg - og især frie til at skrive deres vurdering af dig og dit liv her.
  Det er svært at forstå den kritiske og bedrevidende tone, kommentarerne nogle gange har. Jeg følger mange forskellige bloggere og jeg synes det er sjældent med negative kommentarer der.
  Men du er også en sjælden blogger, usædvanlig ærlig og du afstår fra at give det glansbillede, som mange andre giver, af deres liv. Jeg tænker, at det må være derfor, og at folk på en måde -på godt og ondt - bliver mere engagerede i dig og dit liv, end man gør på andre blogge.
  Lidt af et dilemma måske, for uden ærligheden ville din blog ikke være så vedkommende for os læsere. Men jeg synes de kritiske kommentarer og bedrevidende råd må være en belastning og jeg beundrer dig for din evne til at ryste disse og mange andre sværere ting af dig og komme videre.
  Mange hilsner Jette

  SvarSlet
 7. Wauw - tanker jeg ... sikke et kompliment.
  Knus :)

  SvarSlet
 8. Jeg læser din blog med interesse. Det at du er den du er, derfor læser jeg. Knus!!

  SvarSlet
 9. Tja..når man stikker snuden frem , så kan man få dask :-) Betegnelsen 'Psykopat ' anvendes ikke længere , nu er det afløst af det mere pæne : Karakterafviger /Sociopat - bare til orientering .

  SvarSlet
 10. Hold ud og bliv ved at være dig. Jeg bor i det vestjyske og ville ønske, at vi var naboer. Vi har så meget tilfælles, tror jeg. Kærlig hilsen Hanne Birkmose

  SvarSlet
 11. bliv ved med at være dig selv, skriv som du vil, de der ikke kan klare mosten, kan jo bare klikke væk. Du er stærkere end du tror og jeg hepper på dig.

  Kh Jannie

  SvarSlet
 12. Dine valg er taget ud fra din overbevisning, således er det også rigtigt for dig. Hvad vi andre synes og mener om det, er jo ligegyldigt. Stå endelig ved dine valg - de fejler sgu ikke noget.
  Og jeg er ikke rygklapper - jeg læser med fordi det er interessant at følge.

  SvarSlet