30 juni 2014

Efter syv måneder er det tid til at revidere- OBS! vi er IKKE i godt humør i dag

 

 

 

IMG_6787

 

 

For lige at tage det fra en ende af..

 

Jeg har nærmest ikke haft mit ellers højtelskede kamera fremme i år. I stedet ser jeg mig selv flintre rundt med mobilen, fordi det bare er nemmere, og selvom nemt er skønt er det simpelthen for ringe. En anden grund handler om lys. Lyset her på min adresse er både ude og inde dybt uinteressant. Her er bare mørkere simpelthen, og det gør mig vanvittig. og det inspirerer ikke voldsomt.

 

Lyset ja.. HVIS nogen skulle sidde og tænke, at nu er hun sgu da igen en smule negativ, så vil jeg lige her illustrere. I går var jeg et smut ude i haven for at knipse billeder af min himmel til jer, og ve I hva.. den er væk! Simpelthen.

 

IMG_6756IMG_6757IMG_6758IMG_6762IMG_6763IMG_6764IMG_6765IMG_6766

.. og nej, jeg har ikke bare stået under et træ for at lege dramaqueen og hente sympatistemmer. Sandheden er her, at jeg som lystrængende er ved at gå helt amok over, at være havnet i en skov!  Tiltag bliver iøjeblikket gjort, så efteråret skal ændre på det, for det holder jeg ikke til psykisk i længere tid, og før nu nogen ryger i kridthuset for at hylde træernes dejligheder vil jeg her slå fast, at jeg er stor elsker af træer. De er smukke, forskellige og symboler på selve livet vel egentlig, MEN..

 

og det er et STORT men

 

…alting med måde. Hvert træ til sin plet så at sige, og her i denne byhave har mangemangemeter høje træer med kæmpekroner bare ikke sin rimelige plads. De skal i snor. De skal trimmes. De skal beskæres så lyset kan nære min hjerne, mit sind og mine georginer. Ihvertfald hvis jeg skal blive boende her. NÅ!

 

Og nu det her med at bo.

 

IMG_6698

Ih guder hvor jeg bare ikke er vild med huset. Det er sjovt nok, for enhver der kommer her bryder ud i sang over, hvor hyggeligt dukkehuset er. Og det har de ret i. Det er nuttet og cute og fint og hvad har vi, men at bo her er en anden sag. Kvm passer fint til een person, men er denne ene person på akut panisk flugt fra en kæmpeedderkop er det direkte sundhedsskadelige kvm. Kender I det? Man bliver forskrækket, og reagerer uden hjerne men pr overlevelsesinstinkt med, at springe for livet. DURK ind i en dørkarm! Eller et hjørne på et møbel. Eller en væg. Eller en anden væg, og i særlige tilfælde endda loftet. I dette forbandede hus ER der nemlig ikke rum til forskrækkelser eller at spæne. Bredeste sted er vel omkring 1 meter, og for at nå hen til den plet, skal man sno sig grundigt, og ih hvor jeg hader det. Ligesom jeg hader, at jeg hele tiden vælter ting. Fordi jeg er mortorisk i udu meget af tiden og pladsen er så trang. Måske der ligger en naturlig forklaring her på, hvorfor JEG synes her er trægt at opholde sig, for er det ikke et naturligt og dejligt miljø for kryb at bo i en skov?  Jo det mener jeg bestemt det er. Jeg elsker naturen og mit haveliv, men jeg har aldrig aldrig haft drømme om at bo i en skov. Er jeg måske en nisse hva? Eller en trold? Nej det er jeg ikke. Jeg er et menneske.

 

Så fik vi lige det på plads.

 

Hovedet på denne dags negative søm er en anden effekt af skovlivet. Her er sindsyyyygt mange myg og andre små irriterende insekter i luften. Overalt i haven. Faktisk, og hold nu fast ik, har jeg ikke een eneste gang denne sommer, eller i det hele taget imens jeg har boet her, kunnet sidde og nyde mine aftener udenfor. Det er ikke til altså. Og det frustrerer mig og skuffer mig og ærgrer mig i en sådan grad, at det er til at tude over. Nu har jeg gået og glædet mig hele vinteren til at kunne nyde min have, og til at frydes over livet på min bænk derude, og i stedet for er jeg nødt til at gå ind i helvedshuset, når jeg skal spise aftensmad og fremefter. HVIS altså ikke jeg da vil sidde ude, og ende med at være helt viklet ind et spind af garn, der bliver mere og mere rodet fordi jeg hele tiden skal vifte med armene. Det ku ende med at jeg måtte ringe til 112 for at blive klippet fri!

 

Jeg ER hys. Jeg ve det. Og jeg øver hver dag på at blive mere positiv, men ved gud den glipper i dag. Måske fordi jeg er træt. Fordi jeg ikke har sovet i nat. Fordi jeg røg ind i en gidselsituation, og måtte vente med at tisse til at det igen blev dag og lyst. Fordi jeg VILLE knække en diagramkode inden jeg gik iseng, og dermed glemte at huske at gå på toilettet inden mørkets fyrste vågnede op til dåd. Nu sidder jeg og venter med længsel på, at søddamefrakommune kommer på besøg senere. Hun skal befri mig, så jeg kan få mig et bad.

 

Jeg er taknemmelig for at have tag over hovedet. Jo det er jeg, men den sætning bør nok printes ud på et huskekort og lamineres, så jeg kan terpe den resten af sommeren.

 

IMG_6696

12 kommentarer:

 1. Ja lige så skønt det er at nå frem til træet midt på en bar mark, ligesådan er det med en lysning i skoven.

  SvarSlet
 2. Kan du ikke få udlejer til at fælde træet?

  SvarSlet
 3. Kan godt forstå dig....ikke sjovt at bo i en skov og klamt med alt det kryb.....Håber at du kan finde noget andet at bo i eller få fældet alle træer ;-)
  Hilsen Lone

  SvarSlet
 4. Måske du skulle få gjort noget med din edderkop fobi..?
  For de findes overalt selv i en moderne lejlighed eller hus. Min svigersøn kan heller ikke lide dem og han kalder på min datter eller mig der sætter dem pænt ud i naturen igen.
  Myg har vi masser af også og de elsker mit blod..om lidt kommer også de stygge hestebræmse og de bider hårdt skal jeg love for.
  De uger hvor det er værst kan vi slet ikke være udenfor og de er ekstra slemme her på landet.
  Ikke en gang tøj kan man hænge ud for så sidder der en sværm på både en selv og tøjet.
  Tænk nu en ekstra gang over det med at fælde træer..du vil savne dem når de ikke er der og snart om ikke så længe går det jo den anden vej igen.
  Måske du kan få udlejer til at skære nogen af de største grene af?
  Huset er det jo ikke så meget at gøre ved..størrelsen osv..men tænker på om du ikke har alt for mange ting..det gør jo også huset mindre?
  Hvide lofter vil løfte højden..osv..:-)
  Har du udnyttet ekstra værelset eks.: til garderobe så du får mere luft på soveværelset?
  Synd ikke det hele er nede i et plan så ville det jo virke meget større og du ville nok udnytte alle rum mere.
  Er du skrevet op på kommunen til en ev. anden bolig?

  Jeg bor faktisk mindre end dig men har mange store ovenlysvinduer og et stort alm. vindue så jeg har masser af himmel..nogen gange for meget...;-)
  Skal her i de meget lyse nætter bruge mørklægningsgardin for at kunne sove..så lyst er det.

  Jeg tror at myggen er kommet tidligere i år end ellers nok fordi vinteren var så mild og foråret kom så hurtig...alt er meget længere fremme end vanligt.

  Håber du snart får et langt besøg af smukke Holger så han kan trøste dig lidt..<3

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 5. Jeg boede i ti år i et hus, der var elendigt - Jeg føler med dig.
  Min trøst dengang var beliggenheden som var ideel for mig og mine dengang mindreårige børn.
  De der elendige myg.... Hvis stikkene klør meget, kan det være en idé at tage lidt antihistamin (søsygepiller) for det.
  Vi har ikke myg, vi vælter os i fluer (og hestebremser) i stedet. Flyvende insekter (og edderkopper) GO HOME!!!!

  SvarSlet
 6. Ja, vi bor på landet :-) Med fordele og ulemper. Men det har være værre: Vi har haft malaria på Lolland! Så det slipper du trods alt for :-) Malariamyggene har vi stadig, bare ikke de parasitter i myggene, der giver sygdommen. Læs her fra .dr.dk:

  "I 1800-tallet var malaria faktisk udbredt i Danmark. Det gik under navnet "Lollandsk feber", fordi en epidemi i 1931 smittede 40 procent af alle på Lolland-Falster. I en kommune på Lolland døde halvdelen af indbyggerne af malaria, og den sidste, der er blevet smittet i Danmark, var i 1945. Der var jo ikke varmere i Danmark dengang, men forklaringen er, at Danmark dengang havde flere vådområder og stillestående brakvand."

  Så det går fremad - også på Lolland ;-)

  SvarSlet
 7. Ja myggene kan man ikke gøre noget ved, og edderkopperne følger altså med når man bor i hus. Der kommer mange flere når vi når August, med det er mere udendørs, hvor de laver smukke spind overalt.
  Tænk på dem som nytte dyr :)

  Og så vil jeg sige ligesom Lisbeth; Du har godt nok også mange ting, bl.a. en hel garn forretning inde i stuen. Kunne en del af det ikke opbevares på førstesalen?

  Træerne derimod, har du helt ret i, så store træer hører ikke hjemme i en villa have, og slet ikke så tæt som de huse ligger, du bor i. Snak med ejeren om at få nedlagt/beskære en del af dem.

  Susanne

  SvarSlet
 8. Da du flyttede mindes jeg du fravalgte et andet hus - som var både nyere og større end det du bor i nu. Måske du skulle snakke med muligheden for at få en kommunal bolig med din bostøtte?
  God vind
  Vh Henriette

  SvarSlet
 9. Jeg har boet i en skov i flere år, og det var pragtfuldt. På billederne ser det ud til, der er åben himmel ved huset, og træerne findes bagerst i haven. Den åbne plads ved huset har vel størrelse som en rækkehushave? Træerne kan beskære, så lyset kommer igennem. Der kan en sav på en lang stang bruges. Sådan en har jeg selv stor glæde af. Håber ikke, du får arrangeret at alle træer bliver fældes, hvorefter du flytter. Du er godt nok hård i din omtale af huset. Tænk hvis du skulle bo i cirkusvogn eller lignende, det ville være et helvede at overvære. Små stuer kræver omtanke at indrette. Med den indstilling, du har til insekter, er du nok ikke skabt til at bo på landet. Det er hverken landet, huset eller haven, der er noget galt med, der er gudskelov insekter og smådyr overalt, hvor der er liv som en del af en helhed. Angst for edderkopper er et stort problem, edderkopper i sig selv er ikke noget problem. Vi er mange, som lever ganske fredeligt med edderkopper. Du må nok få gjort noget ved den fobi, hvis du skal fortsætte liv udenfor højtliggende lejlighed i storbyen eller steril kommunal bolig. Det, du oplever nu, er ikke noget "helvedeshus og have"s skyld, det er måske dig, der bare ikke er til landliv og små (charmerende) huse og løsning af praktiske problemer. Selv om du finder et andet, større hus med udsigt, vil der stadigvæk være edderkopper og "kryb", eller noget helt nyt, du endnu ikke har fået øje på. Nu vil jeg sikkert få på puklen, for at blande mig med "råd", der ikke er bedt om. Jeg kan bare ikke holde mund, når jeg læser, hvad du skriver. Alternativet er, at jeg ikke læser, måske skulle jeg blokeres. Kh Mette.

  SvarSlet
 10. Jeg kan se masser af himmel på dine billeder, men jeg er sikkert også nøjsom, da jeg i ti år bogstavelig talt ikke havde anden udsigt fra mine vinduer end de røde mure på den anden side af en smal gade. Lejligheden var så lille, at hver gang jeg tog overtøj på, fik jeg med albuen enten tændt eller slukket lyset i "entreen", når jeg skulle i bad, måtte jeg først tømme badeværelset osv. osv. Det var absolut ikke min drømmebolig, men eftersom jeg forinden havde været mindre end 24 timer fra at stå uden tag over hovedet med hund og habengut, var jeg sgu lykkelig! Det handler helt enkelt om at se det positive fremfor hele tiden at fokusere på det negative - og det synes jeg, du er frygteligt god til - at se det negative altså!

  Du er glad for din have, og jeg er også imponeret over, hvor flot den er blevet allerede her det første år. Men i en have er der - surprise(?) - træer, insekter og spindlere! Det ville være decideret hærværk at fælde de gamle træer, der - så vidt jeg kan se - for størstepartens vedkommende slet ikke står i din have, men afgrænser den, På nettet kan du finde utallige husråd mod myg - jeg nævner i flæng balsam og særlige stearinlys - de hygger tilmed, hvis man gerne vil sidde udenfor om aftenen. Edderkoppefobien kan du få hjælp til.

  Huset er for lille? Nu ved jeg ikke, hvor mange kvadratmeter, du har - jeg havde 48! Eftersom jeg kom fra præcis det dobbelte, var jeg nødt til at skille mig af med mange af mine ting. Det var ikke sjovt, men det var kun - ting!

  At der er lavt til loftet, kan du selvfølgelig ikke gøre noget ved, men som andre også har foreslået, kan du lysne lofterne. Det vil også "lysne" at male vinduesrammerne hvide. Med den elendige økonomi, du har, får du alligevel ikke råd til at flytte foreløbig - hvorfor så ikke få det bedste ud af det, du trods alt har?

  Selv om jeg deler din passion for garn, synes jeg også, det roder frygteligt, at alle dine reoler er fyldt op med det! Når man ikke har ret meget plads, er rolige flader en lise for øjnene. Ku' du ikke begrænse "udstillingen" til én sektion med dit kælegarn og så bruge resten af hylderne til de bøger, der ligger og roder på gulvet? Der er masser af tips og tricks til at få en lille plads til at syne større - jeg kender de fleste af dem - startede nemlig mit voksenliv i en etværelses - 25 kvm - inkl. tekøkken og bad. Og hund :-).
  SvarSlet
 11. Kære Henriette
  Et af mine yndlingssteder i denne verden er den norske, sørlandske skærgård, men, men, men .....
  der er rigtig mange myg inde midt på den lille ø, hvor min søster bor. Hun er et udpræget friluftsmenneske - også når det regner og blæser - og hun har løst problemet ved at lægge et myggenet hen over en parasol, som er stor nok til at dække et par stole og et lille bord. Derinde sidder hun så også om aftenen, indtil det bliver mørkt, og nyder sin have og sine smøger og sit strikketøj.

  Vi ved, at din økonomi er stram, men mon ikke du allerede har en parasol, og et myggenet hos Dynelarsen koster ikke alverden. Desuden har du jo lige tjent noget ved at sælge garn, så i mine øjne ville det være en god investering at få rigget et myggeskul til.

  Håber, at du kan bruge den idé
  og ønsker glædelig sommer
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 12. Kære Henriette, det er fint, du deler dine tanker med os - de sætter en masse i gang. Også om vores egne erfaringer med at bo stort/småt, fordele/ulemper ved at blive og flytte.

  På netter kan man som regel få ideer til hvad som helst, også at bo småt. Her er en ung kvinde, der deler sine erfaringer, det er rent faktisk ikke modelbilleder fra en boligblog, men et rigtigt, levende mennesker, der så vidt jeg kan se, også deler din glæde for ting, farver og afslappet bolig indretning. Hun har endda også plads til en kæmpe hund!

  Måske kan du få få nogle ideer herfra, jeg kan i hvert fald og måske kan andre også.

  http://intentionallysmall.com/

  SvarSlet