04 juni 2014

Jeg griber til utraditionelle metoder og holder en auktion

 

 

 

Jeg er igennem tiden ofte blevet opfordret til at sælge det jeg strikker, men hidtil har jeg tøvet voldsomt med det. Af flere grunde. Det jeg laver er tit behæftet med skønhedsfejl og underlige løsninger. Fint nok til mig, men ikke hvis jeg skal have penge for det føler jeg, og da jeg ikke er en mester i finish er det også en grund til at beholde det hele selv.  OG..

 

….   og sidst men ikke mindst, så strikker jeg ting som jeg generelt står og mangler i min garderobe. Selvfølgelig med undtagelse af de mange sjaler, som man IKKE kan få for mange af. En anden ikke uvæsentlig detalje er tiden. Altså ikke min, men modtagers. Jeg KAN nemlig ikke strikke på tid, hvilket det hæklede mandetæppe vidner om. Det gik jeg igang med på bestilling i 2011!!  Den går bare ikke i den virkelige verden. Jeg ER blevet tilbudt af flere søde damer gennem tiden, at strikke for dem. Men jeg har desværre måttet afslå, af den simple grund at jeg er så ustabil. Det kan jeg ikke selv leve med, og det vil være en stressfaktor jeg ikke har brug for. Også teststrikker er jeg blevet tilbudt at være, men af samme grund gør jeg heller ikke det.

 

 

IMG_5779

Det gule solskinssjal har givet mig en ide. Jeg holder auktion. Faneme ja. Det gør jeg. For jeg mangler lommepenge og midler til at snolde for, så her håber jeg I vil støtte og hjælpe mig.

 

 

Her er konceptet i detaljer:

Jeg holder auktion over tre styks strikkede effekter, som jeg selv mener er værd at se andre gå rundt med. Altså er det pænt lavet og i orden.

 

Auktionen løber fra TORSDAG d. 5 juni ( grundlovsdag ) til tirsdag d. 10 juni kl 10.00

 

Der kan bydes frit i den periode, og alle kan være med. Een ting er, at jeg er spændt på om der overhovedet findes købere til den slags strik, en anden er at jeg jo som sagt gerne vil tjene lidt lommepenge til at have det sjovt for.

 

Det beløb som jeg får samlet ind går ene og alene til indkøb af garn. Jeg savner jo i den grad at kunne shoppe rundt og få prøvet nyt af, så kære læsere og måske auktionister… Det er op til jer hvor meget jeg skal have at snolde for. HE HE..

 

De tre effekter er: 

IMG_5773IMG_5779

Det nyeste sjal.

 

Næste:

Den chokoladebrune sweater. Som jeg ikke kan passe og kun har brugt een gang.  Den er ca str L og strikket i Garnudsalgs chunky højlandsuld. Total lækker, varm og tæt i strikken. Den er fra efteråret 2013.

 

Sidste er:

Den stribede lilla vinter sweater. Brugt et par gange og strikket i den blødeste Cascade peruvianske højlandsuld. Striberne er alle i merino eller alpakka. Endnu en sag jeg selv super gerne ville gå med, men den er bare FOR lille. Jeg er dog ved at lære at jeg er vokset og ikke længere er en nipsting. Ps: der er selvfølgelig ikke snore hængende ud alle vegne nu hihi.

 

 

  ( de tre er noget jeg kan være bekendt. Foruden disse har jeg flere sjaler og et par trøjer liggende, men det vil jeg altså ikke tage penge for. )

 

Ude i højre side af bloggen har jeg lagt en nedtælling på. Der kan man se hvornår auktionen slutter, og i de mellemliggende dage vil jeg holde pinseferie tror jeg. Bare nyde livet, tjekke ind og se om der er budt på noget, eller om mit initiativ er dødsdømt. Jeg vil bede til vejrguderne om bare en lille bitte smule regn til min have, og så skal der naturligvis strikkes. Og drømmes om det garn jeg måske kan få samlet penge ind til. Garnudsalg, Garnpusher og Pickles står alle højt på listen over hvor jeg vil snolde. Men måske det bliver ved drømmen… Vi får se og det afgør I. Kære læsere.

 

Noget jeg har glemt??

 

Nå jo forresten. Brug kommentarfunktionen til at byde løs. I sidste ende er det højeste bud, det som løber af med sejren. Vis mig at I har ret i at jeg kan sælge mine ting. KAN jeg det, er det nemlig ikke utænkeligt at jeg vil gentage legen. Jeg har en sidste og alt for small trøje liggende nemlig:

Er faktisk super glad for den, men tænker at jeg må igang med en to’er for den er fra de meget str small dage på krisecenteret og har også kun været i brug få gange. Den er strikket i ren uld, og har smukke detaljer på ærmer og i siden:

Det er et glimrende eksempel på,at jeg engang HAR kunnet det der med mønstre og  detaljer.

 

 

Let the games begin

28 kommentarer:

 1. super idé og jeg håber det går over al forventning!
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 2. Rigtig god ide med DONATIONER til garn fornyelse. Som tak for donationen, får giveren en strikket sag.

  SvarSlet
 3. Anonyme - når du går ind i en butik og lægger nogle penge og f.eks. får en strikket sweater i stedet - opfatter du det da som en DONATION - eller slet og ret det køb, det er?

  SvarSlet
 4. Fr. Møller i en butik/forretning er der pris på varerne, og mulige indkomne beløb går ikke til fastlagte godgørende formål. Byder jeg på sjalet og er så heldig at være den, der får det, er min ydelse er donation til Henriettes nye garnforsyninger. Basta.

  SvarSlet
 5. Oh, og det garn, der er brugt til de ting, Henriette nu sælger ud af, har naturligvis været gratis? Jeg synes, det er utrolig nedladende at snakke om "donationer", blot fordi Henriette - ærlig som altid - fortæller, at får hun tingene solgt, vil hun bl.a. købe nyt garn for pengene.

  SvarSlet
 6. Klap nu lige hesten, inden I galoperer derudaf!
  Faktisk troede jeg, at Anonymes indlæg om donationer var en diskret henvisning til den kendsgerning, at man gerne må tjene lidt ved siden af sin førtidspension - LIDT altså ...... Hvis det hen ad vejen skulle komme til at gå rigtig godt for Henriette, kan hun risikere at få beskåret sin pension, og hvis det så viser sig, at hun ikke kan opretholde sin 'forretning', skal hun have bøvl med at få pensionen sat op igen.
  Der er du jo overhovedet ikke nu, Henriette, og når man trækker garn fra den (lave) pris, man kan sælge strik til, er det jo ikke de store 'lommepenge', du kan jonglere med; men det vil nok være klogt for alle tilfældes skyld at lede efter kvitteringerne for garnet og udstede sådanne til køberne - altså fra starten at have orden i regnskaberne.
  Held og lykke med foretagendet
  Jytte

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt forstået Jytte. Der er ingen grund til at regne Henriettes strik for en butik eller forretning.

   Slet
 7. Der skal tjenes 70.000, inden det går ud over pensionen ...

  SvarSlet
 8. Jeg vil gerne købe dit sjal for 450 kr ? Det er vild flot !😄

  SvarSlet
  Svar
  1. Og indtil videre ser det da ud til at det bliver dit :-))) Hvor er det skønt ik..

   Slet
 9. Øh, jeg siger faktisk ikke, at Henriette har eller skal have en butik. Men jeg siger, at når Henriette sælger ud af sine smukke, strikkede ting, er de penge, der måtte komme ind, ikke DONATIONER, men den pris, evt. købere har budt for en vare. Altså ikke et velgørenhedsprojekt til fordel for fattige strikketanter på Lolland, men en fair handel ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Fr.Møller.
   mvh
   Mayer (526)

   Slet
  2. Personligt er jeg af den opfattelse at, donationer er noget man kan modtage af en eller flere parter. OG at det ikke er en byttehandel,som i at jeg så giver noget til gengæld. Fonde donerer jo.. bare som et eks. Jeg har jo også modtaget alle mulige dejlige slags donationer af enhver art de sidste år, uden at kunne give noget igen. Deraf nemlig ordet donation. Og ikke hverken handel, eller byt. Så ergo er jeg enig med dig og Mayer. HVIS jeg kastede mig ud i af opfordre til donationer ville jeg ha det så skidt med mig selv, at jeg aldrig ku se mig i spejlet igen. Et andet ord for det ville i mine øjne ramme tiggeri. Alle de som i tidens løb har hjulpet på den ene og den anden måde, deriblandt også du.. har gjort det uopfordret og af egen fri vilje, af eget godt hjerte og jeg husker hvert eneste af jer med stor glæde og taknemmelighed. Det har i mange tilfælde været nærmest life saving for mig, og det er noget jeg aldrig glemmer som sagt. Der ER stor forskel på tingene. Synes jeg altså..

   Slet
  3. Jeg opfatter ikke donation som tiggeri. Derimod ser jeg risiko for, du skal betale skat, af det du sælger på auktion. og så er lommepengene til nyt garn ikke muligt. Det var, som Jytte skriver, forsøg på en diskret henvisning. Beklager, når den er blevet taget så ilde op..

   Slet
  4. Præcis anonym!

   Slet
  5. Alt forladt og glem det... den slags er ikke værd at gå mere op i, og jeg værdsætter at du har omtanke for mig. DET er bestemt ikke noget jeg overser. Summa summarum, måske vi lige har opfattet tingene forskelligt, MEN jeg er glad for at du kommer her, og alt andet lige så er der andre ting at fokusere på. Såsom at jeg har fået solgt sjalet. De ting jeg har at sælge ud af er så få, at jeg aldrig ville kunne få problemer af det, for jeg tænker at det ligger lidt på linie med at holde et garagesalg feks... hvem kommer og tjekker indtægter derfra? Så jeg er tryg ved at sende sjalet videre til Helle, som er den eneste der har budt på det. Det er mere end jeg forventede hihi. Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag og takker for dit input.
   Kh Henriette :-))

   Slet
 10. Hej Henriette - vil du sende mål over skuldre samt længde på liv og ærmer på den lilla sweater og den sidste sweater - kh Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Trine :-) Mål over bryst er 45 cm. Skuldrene er jo lidt svære at måle, da det er raglan og dermed bliver skuldrene jo der hvor de sidder på bruger, hvis du forstår hvad jeg mener.. Længde på liv er 49 cm og ærmerne er fra under armen lige knapt 43 cm :-)

   Slet
  2. Hov! Ovenstående er på den lilla. Den brune lyder på 48 cm over bryst, 48 cm i længde og 38 cm på ærmerne :-)

   Slet
  3. Hej Henriette - beklager, de er desværre for store. VH trine

   Slet
 11. Og så er Henriette overhovedet heller ikke forpligtet til at fortælle, hvad hun vil bruge pengene til. :-(
  kh
  Mayer

  SvarSlet
 12. Se nu blot hvor godt det går. Du skal nok få gang i "butikken" Henriette :-D
  kh
  Mayer

  SvarSlet
 13. BUTIKKEN.....som i "gåseøjne" :-)
  kh
  Mayer

  SvarSlet
 14. Du kan også prøve etsy.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mayer :-) jeg tror nu stadig ikke på at der er den store interesse, og lykkedes det her ikke, så er det bare ok. Jeg fortsætter som altid med bare at strikke fordi jeg holder af det. Lommepenge er og bliver ikke aktuelt her foreløbig desværre. Det har jeg sådan set indstillet mig på, men det ku da være dejligt hvis man ku tjene lidt. Trods alt :-)

   Slet
 15. Kære Henriette. Må jeg anbefale dig at lave en extra side på bloggen, hvor du simpelthen lægger billeder af de strikkerier du har kreeret og vil sælge, samt diverse mål selvfølgelig. Jeg tænker selv at lave en side på min blog, hvor jeg lægger billeder af noget af mit tøj, som jeg vil sælge :-)
  Og hvad du og jeg vil bruge pengene til, kommer ingen andre ved.
  I øvrigt er jeg vild med dit sjal; blot passer farverne ikke så godt til mig, da jeg er til kolde farver - så hvis du en anden gang strikker i andre farver ..... er jeg muligvis interesseret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Gitte :-) Ve du hva? Sådan en side HAR jeg sgu da allerede.. Har bare fuldstændigt glemt den, fordi det er år og dag jeg sidst har solgt noget. For at det ikke skal være løwn, så er der et link til den nederst på siden her! Jaja.. min hukommelse er bare ikke god. Når det er sagt, så ser det da ud til at jeg har fået solgt mit sjal, og det er så absolut bedre end ingenting :-)) Så jeg er glad i dag. Hvilke farver skulle det så være i feks? Mange hilsener Henriette

   Slet
 16. Ej hvor godt med din side; mon ikke du så får solgt lidt hist og her :-) Jeg er interesseret i et tilsvarende sjal i en kombination af blå og grå farver. Hvis du har tid og lyst, altså - og 450 kr. er en OK pris for mig også. Hvis du strikker, er jeg aftager. Min mail er mrsgitte@gmail.com

  SvarSlet