11 juni 2014

På rundtur i junglen AKA haven i juni

 

 

 

Haven eksploderer for tiden. Det gør alle haver jo lige nu, men jeg er godt nok overvældet over, hvordan her ser ud efterhånden. Det allermeste er til stor fornøjelse, men en enkelt detalje vil jeg dog aldrig mere afprøve..

 

Jeg havde et par breve med blomstereng-frø og det synes jeg jo er sååå smukt at se på. Ude på engen. Og i grøftekanterne.

 

Med rund hånd har jeg strøet frøene rundt omkring, og blandt andet i et par af mine bede, og ærligt talt er jeg møg irriteret over resulatet. Det ligner jo jeg ved ikke hvad!  Og arten af planterne ligner mere ukrudt end skønhed. I mine øjne. Det rene roderi og jeg overvejer at flå det hele op igen. Måske. Ind i mellem georginer, akelejer, stauder og sommerblomster, vokser et vildnis frem af jorden, men ok.. brumbasserne elsker det. Selvom jeg ikke gør

 

IMG_6079IMG_6086

 

En anden ting jeg nu bare må leve med denne sommer, er det manglende lys’ effekt på bedet her:

IMG_6084

De planter som står her vokser bare langsommere. Måske endda jorden er syg?  Her står også georginer, men de ser sgu sløje ud i forhold til dem jeg har sat andre steder. Små og forkrøblede og mange af dem er også fodringsplads for biller, som har guffet lystigt af de lysegrønne skud. Forleden tog jeg en på fersk gerning!  En limegrøn lille stor satan. Den røg lige durk i baljen med gæret gøding gjorde den.

 

Positive overraskelser er her heldigvis masser af også. Feks kommer der rå mængder af valmuer. Frøene blev jo først strøet i februar, men de kommer søreme alligevel. Nogle er alm røde og med sarte stængler, andre er enorme og med store saftige knopper som den her:

IMG_5906IMG_6077

Rundt omkring i haven er der om lidt både hvide, røde og vistnok også laksefarvede af slagsen.

IMG_5763IMG_5911IMG_5914

Også steder jeg ikke har strøet kommer de frem. De små frø er blæst med vinden i foråret og har lagt sig til rette, som en overraskelse til mig nu.

IMG_5699

IMG_6037IMG_6044IMG_6050IMG_6063

 

 

Ganske som i junglen slynger planterne sig lystigt omkring snorene. De dækker husmuren og plankeværket. Og jorden. Og hegnet. Snart må jeg hugge mig frem med le..

IMG_6064IMG_6065IMG_6067IMG_6069IMG_6074IMG_6076IMG_6080IMG_6083IMG_6091IMG_6092IMG_8801IMG_8802

Det vildste glæder jeg mig over hver dag. Det er MIG der har skabt min have. Jeg har fået mange skønne planter forærende, men det er mig som har gravet hvert et lille hul i den hårde grusbelægning i gården, og det er mig der har fyldt op med jord, sat det hele forsigtigt hvor jeg nu synes det skulle være. Ikke alt skal blive hvor det er i år, men for nu er der ikke meget andet at gøre for mig, end at passe hvad jeg har. Nusse, klippe, nippe, kradse og skuffe. Og ellers bare fornøjes. Det er lige hvad jeg orker har jeg bestemt mig for.

 

IMG_5901IMG_6038IMG_6043IMG_6072IMG_6088

5 kommentarer:

 1. Hej Henriette .. Det er da fuldstændig magisk, som din have er smuk og frodighed. Du er en havekunstner .... Jeg nyder hvert billede ... Tillykke med den ... Godt arbejde !!! Hilsen Helen

  SvarSlet
 2. Hvilken frodighed ! Du er et ægte have menneske , drevet af glæden og skønheden :)

  SvarSlet
 3. Skal love for at din have har fået vokseværk.. ;)
  Ser super dejligt ud og jeg drømmer mig mere og mere væk til min fremtidig have..
  Håber snart vi finder noget andet at bo i..

  Knus <3

  SvarSlet
 4. Det er fantastisk hvad du kan få til at gro. Du har grønne hænder. Jeg er vild imponeret. Vh Lykke

  SvarSlet
 5. Jeg synes der ser skønt ud i din have :)

  SvarSlet