10 august 2014

Søndagsglæder, efterårsplaner og en ny favoritplads i gården

 

 

 

 

IMG_8545

Her ser vi Holger. Han er møgfornærmet. MIN nye favoritplads er nemlig også hans, men.. min stol er MIN, hvilket vi ikke helt er enige om..

 

 

Det har jo været en heftig uge og hovedpinen driller stadig, men jeg vil meget hellere fokusere på taknemmelighed, og de glæder jeg har i nuet, så derfor tager vi lige en billedrunde om det:

 

 

IMG_8344

Jeg fik en bestilling på maskemarkører, og det øgede lige min opsparing så jeg i går ku gå på sold. Det er min fødselsdagsgave til mig selv. Og I må selv gætte hvad jeg har snoldet..  Hehe

IMG_8372

En kat er aldrig til at regne ud, og her har vi to dejlige bløde frie pladser at sove på , men i stedet har min kat så valgt den mere underlige af slagsen. Han sover klemt sammen på mit sofabord med hovedet halvvejs inde i en lille bogkasse! 

IMG_8387

Omvendt er han mere magelig når vi går ud i haven.. omend det også her ender i besynderlige stillinger:

IMG_8400

 

 

Den forløbne uge bød også på stor begejstring, da jeg fik frit lejde hos naboen. Der er en guldgrube af gamle sager, som er efterladt i tidens løb af div lejere, og da nabo ikke gider hverken eje eller ha’, hvad der findes i garage, redskabsskur, værksted og baghave, ja så har jeg med kyshånd lovet at gå på skattejagt. I første omgang fandt jeg i garagen det lille børnebord og stolen. Dernæst faldt jeg, et andet sted i gården, over en aflagt stenplade og snupti røg den med, da jeg så at den passede som skabt til bordet. Den vakkelvorne gamle stige, skal der næste år vokse bønner op ad og ja.. kassen på græsset giver sig selv. Den er jo vidunderlig. Jeg føler mig fuld af taknemmelighed over endnu engang, at være begavet med en skøn og varm nabo, som jeg går godt i spænd med. Hun er rockersej hvor jeg er smørblød, skøn til at kigge ind til mig, fuld af liv hvor jeg er mere halvdød og DOG.. i går fik jeg bragt en tallerken hjemmelavet gullash, ( hun er sgu også udd kok! ), da hendes tålmodige husbond mente, at jeg måske ikke havde fået aftensmad, og den smagte vidunderligt men min tunge er først nu ved at komme sig over chokket.. kanske jeg må til at øve mig i at spise hardcore paprikeret mad. Troede et sekund hun ville tage livet af mig nemlig haha.

IMG_8422

IMG_8528

 

Sten har jeg også slæbt derinde fra. Jeg har hele sæsonen gået med en lille ide, og nu ser det ud til at den kan blive realiseret til efteråret. En del af guldet er nemlig rå mængder af sten i forskellige udgaver.

IMG_8441IMG_8445En anden fornøjelse i denne uge, var iskaffe. Den blev jeg inspireret til på Instagram. NOJJJ hvor det smager godt.

 

IMG_8474Jeg har lavet en takkebuket til naboen fordi hun gik efter medicin til mig, da min bostøttevikar afslog.

 

IMG_8476

Jeg er blevet nedstirret at en kat, da jeg spiste mig en frikadellemad. Samme kat, som nu er møgfornærmet fordi:

 

 

 

I går morges sad jeg på min bænk ude i gården. Det trak op til uvejr, men trods det var det skønt varmt, og jeg var ikke tilfreds med at måtte trække indenfor, så jeg tog en hurtig beslutning. NU skulle der altså indrettes en tørplads, og eneste sted til det var carporten, så bilen blev smidt på gaden, og nu har jeg den skønneste lille krog til at sidde i når det regner. Jeg må dog nok forsøge at finde en løsning på vind fra højre, for så bliver lille Holger våd på sin stol, hvilket betyder kat på knæ og ikke meget strikkeplads til mig. Gode råd er dyre, men mon ikke man kan sætte noget gennemsigtigt plast af en art op, så det tager af for vind og regn?  Det arbejdes der på..

IMG_8491IMG_8492IMG_8493

Her ligger Holger på sin helt egen ( indtil der kommer gæster i hvertfald ), stol med både tæpper og puder. Eller .. her LÅ Holger.

Samme Holger, som endnu engang har modtaget privat post!  Ja ja, nogen har snart fødselsdag, men det er katten som får post og gaver her på matriklen, og jeg.. jeg henter naturligvis gerne på posthuset til ham. Masser af godis lå der i posen, og når ret skal være ret, også et kort med en hilsen til mig. En formildende omstændighed haha :- )

IMG_8508IMG_8509

 

Nå, men her lå altså Holger. Indtil det begyndte at regne fælt fra højre

IMG_8511

 

I et hop lå han så her IMG_8514

IMG_8519

Synes måske nok at pladsen derefter blev lidt trang, men udsigten er ikke til at kimse af.

IMG_8503

IMG_8515IMG_8516IMG_8520

 

 

Uden at jeg lige hvordan det gik til endte det med, at katten lå i lænestolen og jeg sad på klapstolen!

IMG_8522IMG_8523IMG_8527

Og for at cementere sin status som regent her, har han dybest set ikke rørt sig af flækken før her til morgen, hvor jeg stod op og raslede med maden. Snu må man jo være i krig, og dermed fik jeg tiltusket mig min lænestol på ny, OG.. derfor er kat nu møgfornærmet. Siden jeg begyndte på dette skriv er han dog faldet i søvn igen igen, så det ku se ud som om jeg indtil videre har råderet over min stol.

I samme sidder jeg og blogger. Og skal til at strikke videre på mine vintergevanter. Og drikker kaffe. Og ser byen vågne op. Hører kirkeklokken bimle. Og venter på mere regn. Og planlægger endnu et raid på naboens grund.

IMG_8538IMG_8540IMG_8541IMG_8543IMG_8544

Jeg har mit eget ur på “væggen” gården. Ren luksus.

 

 

 

Og sådan er det jeg har valgt at se på det. Det tog lidt tid, da jeg hader forandring og nye omgivelser. Let er det heller ikke at vænne sig til disco/dansktop i baghaven eller små mørke stuer, men det sidste arbejdes der på at gøre noget ved. Ligesom jeg har de vildeste, men realisérbare planer for baghaven. Der er masser jeg kan tage fat på når det bliver efterår og jorden igen er til at arbejde med. Ikke dårligt. Slet slet ikke dårligt.

 

 

Og Holger.. ja han kan lige være her..

IMG_8548[1]

19 kommentarer:

 1. Du bor så dejligt Henriette :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Hanne. Lige nu bærer her præg af udeliv og svigt af rengøring indendøres haha..

   Slet
 2. Skønne, skønne billeder.
  Både de fotograferede og de beskrevne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, billeder er gode at have især på nethinden, det er tegn på at jeg er i live. Til vinter går det hele jo lidt i stå i bolden på mig :-)

   Slet
 3. åh, hvor skönt et sted du er ved at skabe til dig selv dér - og jeg er spændt på at få mere at vide om dine efterårsprojekter.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Frida :-) Jeg skal nok dele ud af hvad der rører sig, efterhånden som tingene sker :-))

   Slet
 4. Det ser så hyggeligt ud Henriette. Du bliver så glad for din overdækkede terrasse ting :)
  køb en presenning i hvid, så får du både lys og tørvejr
  Jem og Fix har nogle i forskellige størrelser til billige penge, den er nem at sætte op og ta ned til vinter
  Den her f.eks. er 3X4 meter til 44 kr
  http://www.jemogfix.dk/butik/haven/haveredskaber/presenninger.aspx?pid=9021613&view=1

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for link, det er lige sådan en jeg har i tankerne. :-))

   Slet
 5. Som du dog kan, Henriette! Dejlige billeder fra din have, som oser af ægte kreativitet uden kæmpeinvesteringer. Det er så flot.
  Lige som dig opholder jeg mig også næsten udelukkende udendørs en meget stor del af året - dog ikke i regnvejr som dig og min far, som, da han blev gammel og gik på pension som 77årig, tilbragte flere timer hver dag i sin brede drømmeseng på terrassen. Der lå og sad han og læste under markisen uanset temperaturen og vejret, inklusive regnen, til vi var godt inde i november.

  Du er så fantastisk med dit gå-på-mod og din fantasi, og du beretter så medrivende om det, som omgiver og optager dig.

  Med kærlig hilsen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver god til at tænke i alternative baner når man lever som jeg, og det bliver også lidt en sport at bygge og kreere af hvad man har ved hånden. Det er vældigt tilfredsstillende og udfordrende synes jeg :-)) Jeg går og drømmer om at få fat i en drømmeseng, for til næste sommer håber jeg at kunne sove ude i haven om natten :.)) Det må være så dejligt. Tak for roserne og kh Henriette

   Slet
 6. Den der med, hvis stol der er hvis, er en klassikker..... du må forstå, at DIN stol ALTID er HOLGERS stol....uanset hvilken stol du vælger :) ....eller med andre ord: alle stole tilhører katten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, jeg er ved at lære kattemorreglerne... I det hele taget er det katten der er regent her, jeg er bare undersåt :-))

   Slet
  2. Netop :-) ....sådan er det bare ....Kong Holger :-)

   Slet
 7. Du er simpelthen for sej, Henriette :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhjj altså, tusind tak Miri. Jeg er træt lige nu, men jooo jeg kæmper. Det gør jeg sågu :-))

   Slet
 8. Sjovt nok, tænkte jeg på det i går, da jeg så billede af Holger, der står på dine fod. Og også det ,hvor han har lagt sin pote hen over din - tidligere - dårlige hånd. Hvad jeg tænkte var, at det nok ender på samme måde som her, at den håndmad jeg smører til mig selv, er det bedste i verden for nogle katte. Den skal ikke serveres i madskålen, så gider man ikke spise den, nej den skal brækkes af i små bidder, mens der hyggeligt spises samtidigt. Enten må man sige nej fra starten, elle man kan lige så godt vænne sig til skulle at smøre en ekstra håndmad. Katte som ellers ikke kan fordrage rugbrød (eller banan!) f eks, spiser alt, når der sådan kan hyggespises SAMMEN. Jeg kan se, Holger er godt på vej til at ville have indført den vane, og hvordan han synes, det kunne være SÅ hyggeligt hvis I kunne sidde og nyde og dele den frikadellemad sammen og samtidigt. Det er ikke så meget maden men samhørigheden, han er ude efter. Henriette du har fået en kat med en stærk personlighed, jeg tror ikke, du har så meget at skulle have sagt, når han synes, det skal være på en bestemt måde. Han elsker dit selskab, og jeg har skrevet det før, han ser sig selv som en del af dig og det liv I har sammen og alt hvad du laver.. Han følger med i alt hvad du laver, du kan næppe få en mere opmærksom samboer, nyd det, og så måske du bare skulle smøre en lille kvart ekstra. Kh Mette. (Som engang mistede en bestemt kat til en skydegal kattehader, og ville give uendelig af frikadellemadder for at få den tilbage, og senere fortrød bitterligt, de gange der blev sagt nej til den højtelskede kat. Det tog flere år at komme over sorgen over kattens død )

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt se hvad du mener, for selvom der er perioder hvor jeg nærmest ikke ser skyggen af ham, så er der også dage hvor han følger mig som en skygge. Jeg kan intet uden at en kat lige skal have poterne fremme og lige daske til både sakse og river, vandslanger, strikketøj og hvad har vi. Uhh han kan være så kælen, at jeg faktisk intet kan lave uden at han vil være med eller allerhelst at jeg lod være og bare koncentrerede mig om at klø ham bag ørene haha :-)) jeg nyder det kan du tro, og sætter pris på at han gider mig. Jeg er ked af at høre at du har haft sådan en grim oplevelse, det er virkelig tragisk. Forstår godt du savner. Kh til dig Mette

   Slet
 9. Ja men det sagde jeg jo første gang jeg så billeder fra dukkehuset at i carporten kunne du lave en dejlig udestue...;-)
  Og har du ikke 2 af de stole..så Holger kan få sin helt egen..:-)
  En presenning eller billigt badeforhæng kunne være en god ide for at dække til i højre side..:-)
  Det er så dejligt at du igen har fået nogen søde naboer..det er guld værd..<3

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Lisbeth, jeg er bare ikke så hurtigt tænkende haha. Jeg har ikke lige kunnet set det for mig,før det kom i lørdags :-)) Knus og god mandag til dig i det høje nord.

   Slet