13 oktober 2014

Sådan skal det bare være på en mandag

 

 

 

 

1005023_1443116332566555_1323488342_n

 

Intet kan vel være mere perfekt, når jeg har haft gæster søndag, end en mandag med regnvejr og masser af stearinlys tændt. Stille klassisk musik i højtalerne ( som i dette tilfælde er mit tv, da jeg ikke har andet at spille musik på, men ved gud det er da praktisk at man kan det ), og Holger der kalder insisterende for at blive tørret af, hver gang han har været udenfor. Og jo jo, den er god nok. Kommer han våd hjem, får jeg besked på at komme ilende til med et håndklæde, så pelsen kan blive tørret! Muligvis et resultat af at jeg fra begyndelsen har tørret ham, fordi jeg ikke gad have våd kat i skødet. Det kommer bare lidt bag på mig, at hun nu selv beder om det.

 

Så her er vi. Holger og jeg. Han ligger på spisebordet og sover og jeg sidder i sofaen og skriver. Ren ro over hele linien, hvilket er skønt og nødvendigt, efter mor og far var hernede i går.

 

IMG_0323IMG_0326

De havde fyldt bilen med planter, kurve og andet godt fra deres kolonihave, som nu skal bo her. Jeg vidste godt at der var samlet noget sammen siden de var her sidst, MEN… jeg var ikke klar over at de kom med SÅ meget haha. Det passer godt med at, jeg ikke har været i haven i et par uger pga husets indvendige rokade, så nu vil jeg berede mig på at give den en førvinter omgang. I dag holder jeg fri, men kun blæst kan holde mig derfra i den kommende tid. Og nå ja så selvfølgelig hovedpinen.

 

IMG_0327Og Holger. Han tager det efterhånden som en selvfølge at alle fremmede uanset hvad, giver ham den forventede kongelige behandling, så han går på skift fra skød til skød og får masser af opmærksomhed hi hi.

IMG_0329

 

 

Som jeg har sagt før, gad jeg godt vide hvad der sker i hovedet på sådan en kat. For som den kælepotte han er, tilbringer han jo det meste af sin tid indenfor med at ligge i arm, men efter jeg har taget et færdigt tæppe i brug nægter han. Faneme om han vil. Han hopper op i sofaen, stirrer med stift blik og strittende ører på tæppet, og så hopper han ned igen! Han VIL bare ikke ligge på det. Jeg begriber det simpelthen ikke, men han må altså finde sig i, at jeg nu bruger et hæklet tæppe. Punktum.

 

Enden på det er blevet, at han i stedet lægger sig ovenpå den mindste lille ting han overhovedet kan finde. Et etui til dvd’er som jeg havde lagt fra mig forleden. Så ligger han der og krøller sig sammen, og stirrer op på mig. Det er lige til at få stress af, skal jeg hilse og sige. Ikke på vilkår om det er en mulighed, at bruge de mange andre bløde pladser vi har her. Næh nej. . .

IMG_0318IMG_0336IMG_0308

Skøre kræ!

 

 

Til de af jer, som er kede af at jeg har skiftet farver, kan jeg lige sige, at indtil jul forbliver det sådan her, men når her skal pyntes op, vil jeg se om jeg kan ændre på farverne igen, så her alligevel er hyggeligt og varmt at se på.

5 kommentarer:

 1. Tak for din imødekommenhed, Henriette, mht skriftfarve og baggrund. Men jeg er kommet til at tænke på, at egentlig burde det ikke være det store problem for os, som har svært ved at se den gule farve. Vi kan jo bare forstørre teksten på vores egen computer. Desuden er det muligt, at sådanne problemer skyldes (begyndende) stær på øjnene. Jeg ved i hvert fald med bestemthed, at jeg har stær, som skal opereres (det er bare lige det der med at få taget sig sammen); men i lang tid/årevis var jeg fuldstændig uvidende om det.
  Ja, Holger er en dejlig og enerådende kat. Men er du sikker på, at det er en god idé at lade ham liggende på spisebordet? Du ved jo ikke, hvor han færdes, når han er udenfor, og selv om du tørrer ham og nusser ham, kan han jo slæbe alt muligt med sig ind, som ikke er foreneligt med hans menneskes fødeindtag. Jeg mener, man sætter jo heller ikke sko på spisebordet : - )
  Ha' en hyggelig oktobermandag (Jeg skal bl.a. strikke på min høstjakke)
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 2. Kattepoter kan ikke sammenlignes med sko eller fødder. Der er vist ikke noget renere end kattepoter, når katten er inde, og har været igang med sin regelmæssige rengøring. Katte er meget sippet mht personlig hygieine, Med mindre katten er syg eller i meget dårlig stand men den kategori hører Holger bestemt ikke til.
  Stakkels Holger, der er så selvbevidst og med faste urokkelige synspunkter. Nu må han ligge på små hårde steder i forsøg på at få dig til at indse, at det er en fornærmelse, når du bruger et tæppe med lige netop de farver, han ikke kan lide! Og hvorfor kan han så ikke lide de farver til et helt tæppe? Jo, minder de ikke ret meget om Holgers værste rival? Har du aldrig været jaloux eller "bange" for at en rival skulle tage din plads Henriette, hvis du syntes din udkårne flirtede med noget, der mindede om din rival. Så er du måske også begyndt at demonstrere :-) Prøv alligevel at lægge tæppet langt væk og find et, som ikke minder om rivalen i farverne, og se hvad der sker. Jo. Holger ved efterhånden ret meget om strikke/hækletøj og valg af farver, og han har sin klare mening om hvad han synes om dit valg af farver. Hvis katte kunne tale, ville man få ret meget interessant at vide. Kh Mette.

  SvarSlet
 3. Åhhhh altså ham Holger,der altså være en ( god ) grund til at han hader det tæppe,måske har anonym ret ?, da vi havde katte færdedes de altså også på borde,herregud,en klud med vand og sæbe inden spisning så overlevede alle,Griner
  Rigtig god dag til dig og Holger

  SvarSlet
 4. Det bliver hurtigt en vane, lige at tørre bordet af, inden man skal bruge det. Betyder intet i forhold til at have en kat, der er tryg og glad ved at kunne færdes alle steder. Det er så trist at komme i et hjem, hvor der er for mange restriktioner. Stressende for mennesker og dyr. Henriette har helt klart gjort alt rigtigt, siden Holger i den grad er flyttet ind. Kan huske hvor sky han virkede i begyndelsen.

  SvarSlet
 5. Måske det er fordi han med kløerne hænger fast i tæppet?
  Min kat kan ikke fordrage sådan nogen løkker..
  Her i huset er katten over det hele og hundene også..:-)
  Lidt skidt skal man jo have siger de kloge.
  Sikke en masse skønne planter dine forældre havde med..dejligt for dig.
  Og man kan se at Holger var helt tryg i mormors arme.

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet