10 oktober 2014

Rundvisning i stuerne i dukkehuset

 

 

 

IMG_0183

 

Jeg er næsten færdig i stueetagen, efter rokaden af de to stuer.  Nu har jeg en spisestue og en opholdsstue, hvilket jeg selv er målløs over overhovedet ku lade sig gøre. Jeg mener.. som jeg hidtil har haft mine møbler og ting sat siden inflytningen, har det på ingen måde set ud som om en simpel rokade, afskaffelse af to sølle reoler og den kæmpe lænestol, ku ha SÅ stor betydning for udseende og indretning.  Det er faktisk sådan at de mennesker, som har haft deres gang her hos mig, også taber kæben af overraskelse over HVOR meget det har betydet.  Lige pludselig er her rum og plads. Det ligner et hjem.

 

IMG_0275

 

Dengang jeg flyttede ind var min prioritet, at den bageste stue skulle være der, hvor min seng måtte stå. DET gik jo ikke, og så overtog sofaen helt naturligt pladsen ved vinduet. I den anden stue var der liiiige plads til mine fire reoler, hvor der foruden garn også stod porcelæn og div, som ikke ku være i køkkenet. Der var også spisebordet og stole, en kommode og lidt andet småtteri. Allerførst har jeg jo ryddet op og smidt endnu mere ud, men lille faible for sæsonbestemt køkkentøj VIL jeg ikke opgive, så nu står det jeg ikke bruger her og nu, i en kasse i skuret. Dermed fik jeg tømt den ene reol i stuen. Og sådan er det gået slag i slag med mere salg af garn, kassering af ting jeg bare ikke har plads til og div gemte effekter, som jeg dybest set godt kan leve uden. Det sidste jeg ikke har fået gennemgået endnu, er overetagens hobbydimseri. Det er et faktum at kreating fylder og hurtigt vokser i mængde, så mon ikke jeg også der kan finde ting, som kan smides ud..  jeg tror det.

 

 

IMG_0293

I dag er her simpelthen så hyggeligt, hjemligt, Henrietteligt og luftigt at være, at  jeg både kan dyrke yoga på gulvet ( ikke at det nok nogensinde bliver aktuelt, men jeg kan), gøre rent uden at støde ind i noget OG…..

 

 

FÅ PLADS TIL ET JULETRÆÆÆÆÆÆ.   Hvad gir I mig?   Det var en total utænkelig tanke sidste år, så til min store forbløffelse er jeg begyndt, at gå og glæde mig til december!!!   Arhmen altså, det er fuldstændigt fantastisk for mig så nu, hvor jeg endda har en fryser, SÅ skal der godt nok laves småkagedej og bages boller og simres gryderetter.  Og ve I hva? 

Jeg har pakket mit ikkebrugteisyvår sølvtøj ud.  Med den spisestue jeg har nu, passer det så fint i stilen, at jeg er lykkelig over at DET i det mindste ikke er kasseret.

 

Vinteren kan godt komme an nu, for uanset hvor meget jeg går i hi, så går jeg i hi i et hjem jeg føler mig hjemme i.

 

 

Her kommer billeder fra de næsten færdige stuer:

IMG_0290

IMG_0251

IMG_0272

IMG_0288

IMG_0296

Skabet her er et af tre ting jeg bare ikke har evner til at hænge op selv. Det er genske enkelt for tungt så, hvornår her bliver helt dut færdigt er et spørgsmål. Jeg HAR nemlig spurgt mig for om hjælp, meeeen..  en ting er, at love at det skal nok blive gjort, en anden er rent faktisk at komme og gøre det. Jeg har oplevet,  at intet er nemmere end at love hjælp. Det svære er at overholde løftet, og det kniber det så lidt med hernede på disse kanter, så jeg lader skab være skab og nægter at irriteres over det.  Det er heller ikke sagt i ond københavnsk mening, men det er virkelig markant her. Jeg har aldrig oplevet at få SÅ mange tilbud om ditten og datten, og hjælp til det ene og det andet, uden at der ligger noget som helst andet bag, end at fremstå som flinker fyre og rare damer. Så jeg er holdt op med at tage den slags ord på pålydende, selvom det har været vældigt svært. Min hjerne kan nemlig ikke forstå, hvorfor man lover og lover uden i virkeligheden, at mene noget med det? 

 

I hegnet med det. Jeg klarer sgu mig selv så godt jeg kan, og så må det være godt nok.

 

 

Ved siden af min plads i sofaen, er der en hylde indrettet med plads til mit hejs.

IMG_0222IMG_0233IMG_0238IMG_0241

 

Uanset hvor meget jeg gør mig umage, ender min sofa altid med at være fyldt med projekter, en bunke sjaler og tæpper og puder. Det er umuligt for mig at holde den fri at det.

IMG_0246IMG_0271IMG_0273IMG_0278IMG_0281IMG_0282IMG_0285IMG_0299

Jeg har også en samling elektronik, som driver mig til vanvid, fordi det altid ligger og flyder. Nu er det hele hængt op lige ved min plads, og så alligevel lidt diskret. Og inden for rækkevidde.

 

 

Slut på rundtur. Nu er det tid til fredagsaftensnydning, og bare for at drille lidt ( og fordi jeg glæder mig mere end jeg var forberedt på), sender jeg jer videre med den her:

 

23 kommentarer:

 1. Nøøøj hvor er det blevet hyggeligt. Og godt du har fået fjernet alt det garn og alle de bøger, så der bliver plads omkring dig.
  Så kan du ånde og hygge med tilslæbt grej i sofaen ;-)
  Ooooog selvfølgelig Holger.
  kh
  Mayer

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Mayer :-)) Og ja Holger er skam også vældig tilpas med tingene nu tror jeg haha

   Slet
 2. Svar
  1. Mange tak Esther :-) Rigtig god ferie og kh :-)

   Slet
 3. Wow det har blevet så godt..også dejligt med spiseafd. lige ved siden af køkkenet..:-)
  Nu er der både luft og super hyggeligt.
  Hvor dejligt at du glæder dig til december..<3

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo også ret praktisk, så jeg er tilfreds :-) Kh Henriette

   Slet
 4. Hej Henriette :)
  Det er ikke så tit at jeg kommenterer på noget som helst hos nogen som helst...men men men, den forvandling der er sket i dit lille hjem er jo fuldstændig amazing :)
  Og med hensyn til at hænge skabet op, så kan du "bare" stable bøger op med skabet ovenpå i den højde du vil have det hængende og mærke af, fjerne skabet, men ikke bøgerne, bore huller, sætte skabet op på bøgerne igen og skrue skabet fast. Så kan du lirke først nr 2 bog ud og derefter dem alle sammen. Det er en teknik som jeg har praktiseret fordi jeg også har svært ved at få nogen til at hjælpe med at hænge op :). Nød lærer kvinde at være kreativ ;)
  Rigtig god weekend til dig :)
  Knuss og kram :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er det ikke :-))) Jeg har faktisk benyttet den metode før, men her er væggen så umulig at jeg bare ikke kan bore i den selv. Forsøgte med en hylde... den ligger nu på gulvet! Og der må den blive til en dag der kommer en som har kræfter og grej der passer til betingelserne hihi. Men tusind tak for både tip og din hilsen. Det er jeg glad for. Knus og kram tilbage

   Slet
 5. Det er bare blevet så rummeligt og fint hos dig! Hvis du så ikke længere føler dig klemt inde i dit lille hus, er det jo en endnu større succes.

  I øvrigt tror jeg alle de tilbud om hjælp, skal forstås som helt reelle hensigtserklæringer. Men, uden et helt præcist aftalte tidspunkt bliver en hensigt ikke til handling. - Hvis jeg har ret, skal man bare huske sig på, at få aftalt et tidspunkt.
  F.eks når du hører:
  - Det kan jeg da nemt hjælpe dig med!
  Kunne du sige:
  - Det er jeg bare glad for. Kan du komme forbi på mandag efter arbejde og se på det?
  _ _ _

  Næste gang du skifter tema, vil jeg gerne opfordre dig til at bruge en mørk skrift på lys baggrund. Det er nemlig hårdt for mine øjne at læse i det her farvevalg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret tante, men... desværre HAR jeg haft stået med en fast tilrettelagt aftale og topklar.. uden overhovedet at høre en lyd. Så står man der med alle talenterne og det er det jeg ikke helt kan forstå, men jeg er ved at lære og nu ved jeg så at sådan er mentaliteten altså her. Ihvertfald hos nogle.

   Jeg skal nok tænke på farverne, det bliver til jul :-)) Kh

   Slet
 6. Hvor er det dejligt at høre at su har fundet glæden ved dukkehuset!
  Det ser SÅ godt ud, at jeg godt kunne forestille mig at sidde i sofaen med en god kop te (for det drikker jeg ;0) ) og nørkle, mens aftenen falder på.
  Og julen JAAAHHH den er lige om hjørnet og jeg glæder mig også. Glæder mig også til billeder fra dig, nu du både har lyst til jul og har mulighed for juletræ.
  Knus og dejlig aften til dig Henriette ☺ ☺ ☺
  Kari

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihj altså Kari, du er så sød. Jeg håber at være i hopla så også bloggen vil være julet og aktiv i december hihi. Det kunne være rigtig hyggeligt at du kom forbi, så det er du da velkommen til, selvom jeg godt ved at det nok er liiige lovligt langt at tage ;-)

   Knus og tak
   Henriette :-)

   Slet
 7. Jeg elsker elsker elsker det.. Det ser sååå hyggeligt ud, en rigtig hule hvor man kan gå i hi.. :D
  Og hurra for julen.. Jeg glæder mig også til jul for første gang i mange år. Den bliver lækker.. <3

  krammer..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih også mange tak til dig. Huler er bare nødvendige om vinteren ikke... :-) Knus

   Slet
 8. Hvor har du fået det pænt og hyggeligt! Min sofa er, som din, også fyldt med projekter, tæpper og diverse, det er nu lidt hyggeligt, synes jeg.
  Du skriver at du vil sortere hobbydims, og smide ud, hvad du ikke bruger, det må du altså ikke! Kan du ikke sætte det til salg, her på bloggen, som med dit garn? Jeg ELSKER hobbyting, og vil sikkert gerne købe noget af det.
  Forresten har jeg også problemer, med at læse den gule tekst, på den brune baggrund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok sige til, hvis der er noget at sælge af, men det jeg har i tankerne er mest noget med et kilo papirudklip til påtænkte collager og den slags :-) Jeg ændrer på farven til jul.. ;-)

   Slet
 9. Det ser bare så varmt og hygsomt ud.....elsker din sofa med alle projekterne.....og din strikkekasse ^^

  SvarSlet
 10. Hvor er det dejligt for dig, Henriette, at du nu har fundet dig godt til rette i dit dukkehus. Der ser hyggeligt ud ..... og så vil jeg gerne slutte mig til de andre, som har lidt svært ved at læse den lyse tekst på mørk baggrund.
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Farven bliver lavet om til julen.. det lover jeg. Og tak for roserne, jeg er ved at være der nu, hvor jeg synes om det her. Heldigvis :-)

   Kh Henriette

   Slet
 11. Hvor er der bare blevet hyggeligt og dejligt!
  Jeg glæder mig også til jul og juletræ (har også først lige fået plads), men kan nu også sagtens vente lidt :)
  Jeg skal nok få sendt de frø! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare tag det roligt med frøene, haven går jo ingen steder ha ha :-) Tak for det og jaaa i år skal vi ha juletræ :-)))

   Slet
 12. Hvor er det blevet flot og superhyggeligt, men jeg ville ikke forvente det anderledes. Jeg har ikke glemt, at jeg skylder dig en sending, men for hulen det helbred. Stadig ikke på toppen.

  SvarSlet