17 november 2014

ZZZZZ ….

 

 

 

 

Mere er der vel egentlig ikke at sige end det.

 

 

 

Siden afskeden med moster i tirsdags har jeg mere eller mindre bare sovet. De vågne timer er brugt på at vågne op… og på at fedte lidt med ingenting, og lidt praktisk. Det har nok ikke hjulpet på noget, at det har være såååå gråt udenfor, at de sidste dage har været blæsende, og at det dermed også har været for koldt til at jeg har orket at gå ud. Så ja… kan vi ikke bare sige, at de første fjorten dage har været berigende .

 

 

De sidste fem dage.. Not so much.

 

 

 

Oversigten ser vel nogenlunde sådan hersens ud:

 

 

Jeg har fået pudset sølvtøj. Dog er halvdelen endt med ikke at blive færdigt.

IMG_1044

 

 

Omvendt har jeg IKKE fået støvsuget, hvilket ses tydeligt på sofaen, som er det mest skidttilsigsugende møbel   EVER!

Jeg fik handlet fredag.

Jeg fik ikke ryddet op i køleskabet efter div gæsters bidrag til husholdningen. Hvilket i praksis vil sige at der er proppet. Hulter til bulter ligger friske varer i skøn forening med noget, der muuuligvis nok burde forvises til skraldespanden.

Jeg har kogt en kylling. En noget bovlam en af  slagsen. Suppen er så meget uden smag, trods de tilsatte urter og grøntsager, at den nu står og får et ekstra opkog med skroget, og så må det få være godt med det.

Jeg har IKKE fået skiftet sengetøjet, hvilket jeg virkelig hader. Ville helst have rent på en gang om ugen..  HA!  Her skal ikke offentliggøres, hvor lang tid jeg så lige har ligget i det jeg har på nu. 

Jeg har reddet en lille træt og svimmel mus fra sultedøden.   Holger kan man jo ikke bruge til noget i den forbindelse    :- )

IMG_0974

Jeg har IKKE reddet Holger fra sultedøden. Han er nemlig nu så, hvordan skal jeg sige det.. bum bum,  - solid i det, han må have mere motion og mindre mad.

 

Her er også vasket lidt tøj. Men ikke gulvet. Som trænger gevaldigt.

Jeg selv er vasket fra gulv til loft så at sige, men igen.. så ville det have været super at krybe i en ren seng. Det må blive en anden gang.

 

Jeg har endeligt fået styr på alt det julepynt som jeg ikke længere vil beholde. Havde håbet at kunne sælge hele hejset i een portion, fordi jeg slet slet ikke kan overskue mere organisation af pakker, adresser og betalinger. Desværre ser det ud til at den tanke ikke helt er brugbar. Pengene fra salget skulle have været brugt som tilskud til Rasmus’ og min egen jul, men nu pakker jeg det hele sammen, og så må det stå i brændeskuret. Måske der en dag bliver lejlighed til at gå på marked med det.

IMG_1027

 

 

Jeg har ikke været kreativ på den fornuftige måde.

Jeg HAR surfet bunker af inspiration.

 

page

Og forsøgt med lidt af det ene og en smule af det andet. Hverken prøver udi hækling eller genoptagelse af broderi kan fange mig for tiden.

IMG_0994

 

 

Endelig har jeg også hygget med mængder af levende lys, og kraftigt påvirket af akut julestemning, også set en ynglingsfilm på tv.

IMG_1034IMG_1035

 

Jeg har så ikke fået viklet den lyskæde ud fra sidste år, og som ligger i en bunke på en stol i skuret på tredje uge.

 

Jeg har flyttet de første par læs af træ fra baghaven.

Men ikke fået lagt de sidste hundrede løg, som jeg fik fra Liedl i september.

 

 

 

Det er mandag igen. Vi er længere inde i november end jeg lige er mentalt klar til, trods julestemning og film og lys. Det lyder sikkert helt ulogisk, men ikke desto mindre. Sådan bliver følelsen forstærket når man sover det meste af en uge væk. Hvis jeg lige får tømt opvaskemaskinen i dag, færdiggjort suppen OG fjernet vasketøjet fra stuen, må det være godt med det. På en mandag. Vinden har lagt sig. Det er igen mildt og dejligt udenfor, så det trækker i mig efter at gå i haven, men jeg MÅ have lidt orden i huset. Hvis altså ikke jeg falder i søvn inden …

 

 

 

 

HOV!  jeg har da forresten også lovet at vise trunte frem i ny strikket kjole:

 

IMG_0911IMG_0915IMG_0916

IMG_0917

6 kommentarer:

 1. Hvorfor har du opgivet at sælge julepynten i ét lod, Henriette? Jeg synes, at der ser ud til at være fine sager, og der må da være nogen derude, som har brug for meget pynt på én gang. Nogen, som for første gng er flyttet i egen bolig, eller som af en eller anden grund har mistet det, de havde, eller som bare gerne vil supplere.

  Tab nu ikke helt modet ! Har du fisket lyslampen frem? Somme tider kan det også hjælpe lidt at italesætte humøret. Dermed mener jeg, at blive ved med at fortælle sigselv - måske ligefrem højt - at det og det er godt. Somme tider når jeg sidder i min seng om natten med migræne og ulidelige rygsmerter, overbeviser jeg migselv om, at det var meget værre dengang jeg boede i en lejlighed, hvor overboen ofte havde heavy rock kom-sammen, eller hvis jeg havde levet for mange hundred år siden i en hytte med hul i taget, som røgen fra bålet i midten af hytten kunne slippe ud af, mens lus og lopper og, hvad har vi, hoppede rundt i sengehalmen. Min svigerdatter prøvede det engang på lejrskole i en oktober måned, som var koldere end den, vi har haft i år, og det var aldeles forfærdeligt bpåde at fryse som et espeløv og ikke at kunne sove.
  kh
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 2. Kære Jytte. Jeg elsker dine hilsener. Uanset om jeg måske ikke altid er enig eller at du har misforstået mig lidt, så sniger der sig mere og mere frem om hvem du er som menneske, for du er en knag til at fortælle om stort og småt. Forleden skrev du den skønneste hilsen, en mindre afhandling hihi, som jeg blev så glad for. Især fordi du gider tage dig tiden til at fortælle. Lige nu er mit humør ikke skidt. Faktisk er det godt for det meste efterhånden, det er træthed der trænger igennem og måske opfattes som opgivenhed :-) Det var netop min tanke at nogen måske kunne bruge mine juleting som et startkit, men jeg tror desværre ikke det er tilfældet. DOG... jeg gemmer det. Hvis nu nogen skulle vise interesse, så står der her.
  Mange varme knus og tak
  Henriette

  SvarSlet
 3. Kære Henriette. Jeg synes faktisk at du har været meget aktiv, med alt det du remser op. Tænk på at du lige har haft masser af besøg, den slags tager altid på kræfterne. Sød lille mus, du reddede, mon Holger er helt tilfreds med det?

  SvarSlet
 4. Hold da op du har da IKKE museskræk ;-) Det er godt for dig :-) Får du mange mus ind i denne tid ? Det er jo et ældre hus ;-) Mus er min største skræk....En kæmpe kylling er jeg på dette punkt :-(
  Hilsen Lone

  SvarSlet
 5. Waaauuw Det er flot den kjole ;-)
  kh
  Mayer

  SvarSlet
 6. Prøv lige at kigge på hvad du har skrevet... Jo der er en del ikke.. men der er godt nok også meget du har gjort.
  Du kan mere end du tror. Og så er det helt okey at sove. Også flere dage. Når det er det, du har allermest brug for.
  Knus :)

  SvarSlet