05 december 2014

Holger er ikke helt frisk

 

 

 

Et par dage har Holger været lidt tilbagetrukken. Sådan I ved.. har sovet meget i stolen udenfor under halvtaget, eller i stuen ovenpå mig. Han har ikke rigtigt været sig selv synes jeg. I går morges kiggede jeg nærmere på ham, og det lignede at han havde øjenbetændelse. Jeg gik lidt rundt om mig selv, efter et døgn med voldsom hovedpine, syntes at et dyrlægebesøg virkede helt uoverskueligt. Jeg selv er også en smule sløj, med noget der ligner forkølelse i kroppen, sikkert fordi jeg har siddet i træk i sidste uge, men jeg har ikke været forkølet i flere år, så jeg må hellere lade være at surmule over det. Jeg drikker varm echinea med hyld og håber det går i sig selv igen.

 

 

IMG_1525

Holger derimod, han kan ikke helbrede sig selv, og et øje kan smitte helt åndssvagt, så nu har han været på en lille udflugt. Kan selvfølgelig ikke klare tanken om at min lille ven er sløj.

 

 

IMG_1518IMG_1519IMG_1520IMG_1522IMG_1523

Han tog det nu pænt. Jeg fik løftet ham ind i bilen, har ingen transportkasse han kan være i længere, men trods let utilfredshed lå han fint ved siden af mig og småpeb hele vejen. Det hjalp at jeg kunne nusse ham i nakken hele vejen, og vi kom til med det samme da vi ankom til dyrehospitalet. Straks han var på bordet slappede han af, og lod sig tilbede af hele staben af dyredamer, som kom til fra alle sider. Uhh det er noget en hankat kan lide hihi. Der blev kælet og beundret og han var så dygtig.

 

 

IMG_1524

Alt gik fint. Lige indtil han skulle have dryppet sine øjne. DET gad han bare ikke. Fuldstændigt som med små børn blev han sur og vred sig, så vi var to om at holde kræet. Mor tapsvedte og barn hylede. Da seancen var veloverstået og betændelse konstateret, hoppede han nok så fornøjet over på nabobordet og åd løs af en skål med mad. HA!

 

Ud i bilen igen og hjem i en fart.

 

 

 

IMG_1526

Efterfølgende har han været noget slap i koderne. Ligger under sit tæppe udenfor, og er ikke meget for at komme ind, trods raslen med godteposer og løfter om varme hos mor. No way Jose siger hans blik. Jeg kan nu godt forstå ham, for jeg skal have fat i ham to – tre gange dagligt for at dryppe hans øjne, og dermed er jeg jo både dum og irriterende. Det er absolut ikke let at være alene om at dryppe, så det kræver taktisk snilde har jeg opdaget. Det lykkedes ikke i aftes, men her til morgen tror jeg nok jeg ramte plet. Nu ligger han igen ude i stolen, og det skal han have lov til.

 

IMG_1527

11 kommentarer:

 1. Nåå, søde Holger, livet kan være svært selv for dig.
  God bedring begge to.

  SvarSlet
 2. Det er da vildt imponerende, at du bare kan have ham med i bilen, uden sele eller noget. Han er da noget for sig selv, den skønne Holger.
  God bedring med ham.

  SvarSlet
 3. Det var mig. der kom med rådet om at ryster med æsken med godbidder. Jeg skulle nok have tilføjet, at det også er en god måler for, om der er noget galt, at de har det dårligt, hvis de ikke kommer og ikke vil spise godbidder, er de syge. Godt du opdagede at der var noget galt Henriette. Fantastisk tillid han har til dig at han bare kan køre med i bilen som passager på eget sæde. Det er der ikke mange katte, som kan. Håber Holger hurtigt kommer sig og igen bliver den store livsnyder, han er. Kh Mette.

  SvarSlet
 4. For hulen da, Henriette. Du giver mig tårer i øjnene :0/ Har altid elsket din blog, og at få lov til at følge med i dit liv, på godt og på ondt. Og nu elsker jeg alså også Holger......

  SvarSlet
 5. God bedring til lille Holger manden :-)

  SvarSlet
 6. Hvis han igen får øjenbetændelse, så kan du bruge kamillethe i stedet. Det er meget brugt til heste, hvis øjenbetændelsen er slem kan duppe øjnene med selve teposen, ellers så bare dup lidt af then i øjnene. Det er ret effektivt og billigt og kan også bruges til børn.
  Ha en vidunderlig weekend :-)
  Kh Ann

  SvarSlet
  Svar
  1. Man anbefaler ikke brug af kamillete til børn med øjenbetændelse, af hygiejniske grunde. Derimod anbefales det at man bruger rent lunkent vand eller evt. isotonisk saltvand der købes på apoteket.


   http://www.netdoktor.dk/vagtlaegen/fakta/oejenbetaendelse.htm

   Slet
 7. Årh det lille kræ. Men hold nu op. En kat uden transportkasse på køreturen. Han er nu noget for sig selv ham Holger :) Snarlig bedring til jer 2.

  SvarSlet
 8. Hvor er det godt, at du passer på ham, Henriette :-) Knus

  SvarSlet
 9. Den stakkel! Vores ene kat var også forbi dyrlægen den anden dag. Som sædvanlig var det turen derhen, der var det værste - han hader virkelig både transportkasse og den (meget korte!) køretur.

  SvarSlet
 10. Åh god bedring med dig søde Holger. Godt din mor er så stædig og vedholdende, at få dig rask igen :-) Hvor er Holger altså kær. Forstår godt du er totalt vildt forelsket i ham :-) Kram og god søndag fra Helle

  SvarSlet