29 december 2014

To små pakker fra Etsy

 

 

 

 

 

IMG_2256

Jeg har taget chancen, og købt lidt frø til haven fra to forskellige forhandlere på Etsy. Begge fra Amerika. Selve handlen gik let, hurtigt og uden problemer. Alt er gået som forventet, og jeg har nu modtaget to små kuverter, fra forskellige steder i Californien.

Det har været sjovt at prøve og jeg har fået nogle spændende frø. Eneste jeg måske nok er lidt paf over er mængden…

Der er godt nok ikke mange af hver.

Det har ikke kostet nogen større formue, men så er det også prøvet. Det kan stadig bedst betale sig at supplere fra hjemland eller Europa. Trods alt. Medmindre man da drømmer om planter, som ikke er til at få her.

 

De fleste frø ser ikke ud af så meget generalt, men to af de planter jeg drømmer om, har frø der ligner små juveler synes jeg. Tænk at et lille bitte frø kan være smukt i sig selv hva:

IMG_2257IMG_2258

 

Lige nu er det et super godt tidspunkt, at handle indtil næste års have. Rigtig mange firmaer og forhandlere af frø/planter har tilbud på frø, som det virkelig godt kan betale sig at gå efter. Selv har jeg brugt lidt af min julegave fra mor og far her:

 

http://www.albinusfro.dk/

 

Både til køkkenhave og prydhave, kommer der nu lidt forskelligt bla lilla artiskok. Den er godt nok ikke nedsat, men den røg med i farten, hvilket selvfølgelig med garanti, er en del af hele humlen ved at sende fristende mails til svage havenørder haha.

Er man til andre haveartikler vil jeg endnu engang anbefale at kigge forbi her:

 

http://www.blomsterverden.dk/category/tilbud-51/

 

Bla har de den smadder smarte rygaflaster på tilbud lige nu:

 

 

Den er på min ønskeseddel, ligesom jeg også synes det kunne være herligt med ham her:

 

Han er godt nok ikke på tilbud, men jeg synes han er så herlig .

 

Jeg har kun gode erfaringer med Blomsterverden.dk. Der er supergod service, hurtig ekspedition, altid små hilsener med i form af blomsterkort feks. Det er den slags der virker på mig, men jeg er også bare så nem at begejstre haha.

 

 

IMG_2251IMG_2260

IMG_2259

Lige nu er der naturligvis ikke det store at arbejde med udenfor, men der går ikke længe før jeg kan sætte gang i det grønne. Iøvrigt.. når sneen i morgen er smeltet igen, vil jeg gå ud og sprede de nye valmuefrø jeg bla har liggende. De kan godt lide kulde før spiring, så det er bare at få dem smidt så hurtigt som muligt. Da jeg flyttede ind sidste vinter, smed jeg valmuefrø i februar, og jeg skal da lige love for at jeg fik valuta for pengene, da vi nåede sommer.

De valmuer jeg har investeret i nu er i gyldne orange og gule nuancer. Jeg glæder mig SÅ meget til at se dem i haven.

 

 

 

8 kommentarer:

  1. Selv om man selv bestiller og køber de sager via nettet, så føles det som gaver, når de kommer :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Absolut Miri. Jeg har stor glæde af at gå og vente på sådan en pakke. Det er på linie med garnpakker :-) Ren glæde og fryd

      Slet
  2. Smider du bare valmuefrø ovenpå sneen? Jeg har nogle liggende... Og nåede aldrig at ligge løg i efteråret. Øv! Mon man kan smide nogle i nogle krukker her om vinteren?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Stine. Nej.. jeg venter til sneen er væk, og så skal det være en forholdsvis vindstille dag, hvis altså du vil vide nogenlunde hvor de skal vokse :-) Men ellers.. smid dem fra nu og indtil feb, så kommer de til sommer. Løgene kan du også sagtens smide i jorden endnu. Det gjorde jeg også sidste år i december. Straks jeg flyttede ind sidste år i december lagde jeg løg i gårdhavens grus. Der er ikke mere end ca 10 cm jord, men jeg skal da lige love for at jeg i foråret fik de flotteste tulipaner. Så det er bare om at komme ud med dine, og jo.. du kan selvfølgelig også putte dem i krukker, hvis jorden når ar fryse rigtigt til, men indtil videre tror jeg ikke der er bundfrost derude :-) Pøj pøj med det

      Slet
  3. Hvor ser din gade bare stemningsfuld ud med sne og gadebelysning. Ikke et menneske, alt ånden fred, sådan ser det ud. Og bag de 2 vinduer der ses, er der så megen hygge. Der bor Holger.
    Sig mig, hvad er de 2 forskellige tyrkisgrønne frø. Har aldrig før set så flotte frø. Måske det et så eksotisk, det er en hemlighed, hvad det er. Jeg er meget nysgerrig. Hvor er det en stor fornøjelse at læse om den dejlige jul, du har haft i år. (Hvad betyder lidt vandforstyrrelser i det lange løb). Jeg synes, du virker så let og optimistisk, at det er svært at se, det faktisk er hundekoldt, mørkt og vinter. Dit dukkehus ser så hyggeligt ud. Du har fundet en landsdel, du har lyst til at slå rødder i, det er stort! Og Holger kom ind i dit liv. Dejlige Holger, ham i vi nok mange, der er forelskede i. Det varer ikke længe, inden vi kan kigge efter de første erentis, og for hver dag bliver det lysere. Et rigtigt godt nyt år ønsker jeg dig Henriette. Der er så meget godt, som venter dig. Om lidt er det marts, og så får vi travlt. Kh Mette.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Mette. Jeg vender tilbage når nytåret er overstået, med mere info om de grønne frø :-) Jeg ER også mere i live denne vinter end jeg er vant til,og jeg er ikke i tvivl om at det er haven og det at jeg kan gå ud i den altid, som har æren. Holger han er den uventede bonus hihi.

      Rigtig godt nytår til dig også
      Kh Henriette :-)

      Slet
  4. Jeg har den stikmodsatte erfaring med mængden af frø indkøbt i USA. Jeg køber så heller ikke gennem Etsy, men direkte fra frøfirmaer som fx www.selectseeds.com eller Swallowtail.com.
    Der er langt flere frø i poserne end dem, man køber i England fx for slet ikke at tale om Danmark, og priserne er tilmed en hel del lavere. Eneste hage ved frø derovrefra er blot, at så snart man når op på en en fakturasum på mere end 80 kr, skal der betales både told og moms og 160 kr til Post Danmark for fortoldingen. Det kommer jeg så udenom, fordi min datter, som bor i USA, køber ind for mig og sender pakken som gave (toldfri sum 300 kr).
    For øvrigt fortalte min svigerdatter forleden, at hun har købt en julegave i Kina, og at hun fik den tilsendt med DHL (hedder det vist). Det firma beregnede sig ikke noget for fortoldingen, og pakken var kun få dage undervejs.
    Happy Armchair Gardening
    Jytte
    www.danishknitdesign.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg vil lige kigge på de links du har lagt, men uha.. jeg gider bare ikke betale den pris for at få det derovre fra. Jeg håber vi snart får den samhandelsaftale der er talt om så længe :-)
      I lige måde og rigtigt godt nytår Jytte :-)

      Slet