07 januar 2015

Huskeregler for katte…

 

 

 

Set på FB hos Tullebo’s kattehjem. En side jeg holder meget af at følge. Håber en dag at kunne adoptere en ekstra kat som Holger kan være storebror og opdrager til. Han ville elske den rolle er jeg sikker på.

 

******************************

 

Huskeregler for katte:

Døre:
Lukkede døre tillades ikke. For at få åbnet en dør, stil dig på bagbenene og dask eller skrab med forbenene. Når døren bliver åbnet, er det ikke nødvendigt at bruge den. Efter åbning af hoveddør, stiller du dig i åbningen, halvt inde og halvt ude og tænker på noget rart. Dette er specielt vigtigt, hvis det er et værre regnvejr, det sner, stormer og er koldt, eller hvis der er mange myg der gerne vil ind.

Stole og trapper:
Hvis du skal kaste op, skal du skynde dig op på en stol. Hvis du ikke kan nå det i tide, kan du bruge et orientalsk tæppe, men almindelige tæpper er også fint nok. Mens du kaster op på tæppet, skal du huske hele tiden at rykke baglæns.

Forstyrre:
Hvis nogen mennesker gør noget, mens andre ikke gør noget, skal du holde dig til den som gør noget. Dette kaldes at ”hjælpe til” eller ”forstyrre”.
Her er reglerne for ”forstyrre”:
- Når du følger med i madlavningen, skal du sidde lige bag kokkens venstre hæl. Du bliver ikke set og dermed er der større chance for at du bliver skubbet til, for så at blive taget op og trøstet.
- Når nogen læser en bog, skal du møve dig tæt ind under hagen eller mellem øjnene og bogen, hvis du da ikke kan komme til at lægge dig tværs over selve bogen.
- Ved andet papirarbejde, skal du lægge dig på papirerne, på den mest hensigtsmæssige måde, således at så meget af papirerne bliver skjult som muligt. Lad som om du sover, men fra tid til anden strækker du dig og dasker lidt til blyanten eller kuglepennen.
- Når et menneske holder en avis op foran sig, skal du hoppe op på bagsiden af avisen. Mennesker elsker at blive hoppet på. Når et menneke arbejder ved en pc, hopper du op på bordet og spadserer hen over tastaturet. Så lægger du dig i favnen på mennesket, helst over begge arme.

Om at gå:
Så ofte som muligt skal du springe frem foran mennesker, så hurtigt og tæt på du kan. Specielt i mørke er det vigtigt, på trapper når nogen bærer på noget og når de står op om morgenen.

Sengetid:
Du skal altid ligge ovenpå menneskerne så de ikke kan bevæge sig.

Kattebakke:
Når du bruger kattebakke, er det vigtigt at sparke så meget sand ud som muligt. Mennesker elsker følelsen af kattegrus mellem tæerne.

Gemmeleg:
Nogen gange skal du gemme dig et sted hvor menneskerne ikke kan finde dig. Du skal ikke under nogen omstændigheder vise dig før der er gået tre-fire timer. Dette gør at menneskerne går i panik (en positiv oplevelse) fordi de tror at du er stukket af, eller det er gået dig ilde. Når du så kommer frem, vil menneskerne overøse dig med klap, nus og andre kærtegn. Sandsynligvis vil du også få noget mundgodt.

En sidste tanke:
Brug alle muligheder til at komme tæt ind på et menneske, helst ansigtet. Sno dig og vis dem din rumpe. Mennesker synes det er mægtig fint, så gør det ofte.

Inspireret fra Kattens Vern Norge

 

 

 

IMG_2370

I just looooooove cats

 

 

1920429_10152443074728054_1504795133_n

12 kommentarer:

 1. Inden du anskaffer ny kat. Du kan ikke være sikkert på, Holger vil syne som katten. Når Holger er så meget eet med dig, kan han blive jaloux, eller det er simpelthen ikke en kat, han ville bryde sig om under nogen omstændigheder. Det bedste ville være, hvis Holger selv kommer hjem med en kat. Gamle hankatte kan godt finde på at tage små, sultne, forhutlede katte med hjem til madskålen. Når sådan en hankat først tager en stor killing i beskyttelse, er der ikke grænse for hankattens tålmodighed. Den unge kat bliver både vasket og opdraget på kærligste måde. Du så det lidt med den sorte kat, som Holger var meget gæstfri overfor. Så kan der være en anden kat, som han bare ikke kan klare synet af, og det behøver ikke være en rival, det kan også være en hunkat. Du vil ikke kunne regne ud på forhånd, hvem det ville være. Hvis du giver det tid, meddeler Holger nok selv en dag, når han synes, I skal udvide familien. Lige nu ser det ud til, han nyder, det er bare ham og dig, og I kan bruge hele dagen i dukkehuset til at snorke højt begge to. Det er lige ham. Kh Mette.

  SvarSlet
 2. :-) Åh, jeg troede bare kattene selv fandt på at opføre sig sådan, jeg vidste ikke at de har regler de følger ...

  SvarSlet
  Svar
  1. jov jov, der er et helt fast regelsæt som de skal følge haha :-)

   Slet
 3. og jeg skulle måske lige tilføje, hvis sådan en kat som Holger, med det forhold han har til dig, først bliver jaloux,, ja så er der ikke grænser for, hvordan han vil kunne finde på at gøre dig opmærksom på, det utilgivelige, du har gjort imod ham. Jeg skal undlade at komme med eksempler men det kan være sådan noget udspekuleret noget, som en ventende våd overraskelse midt på hovedpuden, til når du skal i seng f. eks. Det ville være synd for både dig og Holger.

  SvarSlet
 4. Jeg fik kat nummer to fore tre måneder siden, og min fireårige, kastrerede hankat, der er meget knyttet til mig, fordi han var en baggårdskilling, jeg tog ind, elsker hende højt.

  SvarSlet
 5. Jeg tror, vores katte har været med til at udarbejde de regler... eller i hvert fald studerer dem nøje hver dag! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, jeg tror de bliver sendt i skole uden vi ved af det, og der lærer de hvordan man gør sig som kat :-))))

   Slet