14 marts 2015

Fungerer det ikke så lav det om

 

 

 

En ret enkel retningslinie skulle man mene ik..

 

Her hos mig er der noget, som ikke fungerer. Det er ikke første gang jeg oplever problematikken, så i virkeligheden burde jeg jo ikke sidde med samme dilemma een gang til, men det gør jeg altså. Fordi jeg tog et valg. Et iøvrigt fornuftigt og udemærket valg, som løsning på andre problemer. Desværre har det vist sig endnu engang, at for mig fungerer det bare ikke.

 

Vi er ikke ude i størrelse verdensproblem. Mere noget i retning af den daglige form. Første gang jeg forsøgte samme løsning var i Brønshøj. Der måtte jeg æde de gode intentioner, og den labre forestilling om chekket luksus, og selvom bagrunden her i Rødby er en helt anden, ja så er jeg endt samme sted.

 

Hvad pokker er det nu jeg taler om?

 

Er det toilettet der er i udu?

Eller køleskabet?

Står spisebordet forkert?

Eller er farven på sengetøjet irriterende?

 

NOPE!

 

 

 

Jeg har simpelthen ikke rørt en strikkepind siden efteråret.. ( bortset fra et halvhjertet forsøg på en forårstrøje, som er den mest kiksede ever og ikke færdiggjort )

 

Det fungerer simpelthen ikke for mig, at jeg ikke har adgang til garnet i det daglige. Hernede er det endt oppe på første. Meget af det er i bokse, og resten er stille og roligt endt hulter til bulter, og jeg har intet overblik. For at jeg skal være kreativ og få strikket, kræver det at jeg kan SE garnet. Mærke på det. Se farverne. Tage det frem og lege med det. Gå og få ideer når jeg ser, hvad jeg har på lager. Som det er nu har jeg glemt det halve, og resten aner jeg ikke præcist hvor ligger. Det er besværligt at finde det frem, og roder rigtigt hurtigt sammen. Fuldstændigt som med den hengemte symaskine, og de andre kreating jeg har liggende gemt deroppe. I stedet for at få lyst til at gå igang, er det blevet til en “ting” jeg ikke tager fat på. Så jeg hækler. Og hækler lidt mere. For det garn har jeg jo lige foran mig hele tiden.

 

IMG_3466

 

Det fungerer bare ikke, og derfor må jeg lave det om. Jeg har gået i flere måneder nu og vidst at sådan måtte det være, men en løsning er ikke lige inden for rækkevidde. Pladsen har jeg. Det vil være både ordenligt og pænt på væggen ved siden af brændeovnen i spisestuen. Og jeg forestiller mig, at en skænk med bogkasser over vil være både smukt og fornuftigt, men det kommer til at tage tid at finde de ting, så indtil da tror jeg ikke at jeg kommer til at strikke igen. Jeg savner det, men trivedes ikke med at sidde på gulvet på første, og stirre på kaos og bunker. Jeg håber på at finde noget brugt og er klar til selv at sætte i stand, hvis det behøves. Beslutningen er ihvertfald taget. Mit elskede garn må i stuen igen, ellers fungerer det ikke for mig.

 

 

Kender I det?  Derude?? 

 

At ting der er gemt væk ligeså godt kunne blive smidt ud?

 

Den løsning er trods alt ikke en mulighed her, for jeg elsker mit garn og det er en del af mit liv nu. At strikke er terapi og praktisk. OG fyldt med fornøjelse og glæde. Og jeg savner at kigge på det dagligt. I min stue.

 

 

 

Eller i haven..

IMG_8796

13 kommentarer:

 1. Ja, jeg kender godt det med at blive inspireret af at se på tingene/ materialerne, men alting bliver så støvet af at ligge fremme....ønske : reoler med glaslåger !!!! Og et arbejdsværelse med en god lænestol og arbejdsplads.....I øvrigt har jeg også første sal på mit hus, hvilket jeg egentlig ikke er så glad for. Jeg vil helst have alting omkring mig... Kan du ikke ændre på din indretning????

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg tænkt mig, men jeg skal have fundet en opbevaringsløsning først :-) Jeg er heller ikke særligt begejstret for at have en første sal. Jeg kommer aldrig derop. Kun når jeg skal sove, så det er spild af plads faktisk.

   Slet
 2. Jo jo det kan jeg godt nikke genkendende til. Jeg har dog alt mit garn pakket ned i plastkasser så man kan se hvad der er i. Disse er stablet op på en reol i vores "rodeværelse" for manden ville sikkert ikke synes om at jeg havde det liggende frit fremme - ideen er god da jeg når som helst kan finde det jeg skal bruge og dels trækker det ikke støv til sig. Udover det får jeg masser af inspiration via facebook - sider jeg får feedbacks på - google er også en god "ven" jeg har.
  Så her er vel ikke andet at gøre end at du må hente garnet frem igen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg henter også masser af inspiration på nettet, men jeg får ikke rigtigt brugt den, fordi garnet bare er hulter til bulter ovenpå. Så ja.. jeg skal have det frem igen :-) Når jeg har fundet en løsning på opbevaringen i stuen

   Slet
 3. Uha, kender det så godt, så frem med garnet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at jeg ikke er den eneste der har det sådan :-)

   Slet
 4. Næææh. Kender det overhovedet IKKE. Og forstår faktisk ikke hvad det er der gør, at I har sådan en drift, der gør at I skal fylde Jeres hjem med garn. I min optik, er det da heller IKKE særlig smart at opbevare garner i et hjem, med røg, mados, kattehår eller i bokse i et fugtigt kælderrum. Jeg vil da ha' frisk, velduftende garn når jeg starter et nyt projekt. Måske starter jeg to, tre på én gang. MEN det er da med nyt velduftende garn, fra en butik hvor der er en regelmæssig udskiftning. Og IKKE gammel hengemt garn. ;-)

  SvarSlet
 5. HOV...Glemte at, det er mig Mayer med ovennævnte.
  kh

  SvarSlet
 6. Det ville nok også være meget bedre, hvis du fik smidt alt det rustne garn ud. Focus på én ting af gangen, og IKKE alt det der hyssen efter kreativitet, som de ubrugte garnnøgler skriger efter.
  kh
  Mayer

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja her er der noget du aldrig vil kunne forstå Mayer, men sådan er det altså med garnnørder og strikkeflippere. Vi elsker vort garn. :-))

   Slet
  2. Ja..ja..I er de grannørder vi ikke kan nå....hi..hi.. :-D

   Slet
 7. Hej Henriette!
  Jeg har brugt gamle vinkasser, samlet hist og pist ind til opbevaring af stof- tænker at de er nemme at skrue op på væggen, deler garnet op i små passende sorteringsafsnit og hvis man finder en passende leverandør burde det da være muligt at få stoppet et ret godt og varieret sortiment fra lageret ind i de kasser- er sikker på nøglerne passer fint i dybden... Til Mayer: Det er da heldigt at vi alle er forskellige- og hvis du bevæger dig ind i forskellige strikkefora så vil du opdage er der er rigtig mange måder at have fornøjelse af sin strikkehobby på- og mange som Henriette der er glade for et fint lager til når man får lyst til at slå op til noget nyt- selv om garnbutikken ikke har åbnet- og måske også kun sælger dyrt garn... Så har du lyst til at se verden fra en anden side end den du her giver udtryk for så prøv at bevæg dig ind i den salgs grupper og din horisont vil udvides. Godt forår til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk gået med en ide om, at bygge en reolvæg af forskellige kasser,men det kommer til at tage lidt tid, for jeg har kun to indtil videre.. hihi. Det er en super ide, og også lige i tråd med resten af huset her. Jeg må på jagt efter kasser, gamle skuffer og andre ting der kan bruges :-))

   Slet