27 maj 2015

Holger musen og stoltheden
Her sidder jeg. Kom maj du søde milde..  Jeg nyder at sidde i døren og kigge ud på haven, med morgenkaffen og fuglepip, men i dag var en kold fornøjelse. Meget kold. Der er meget at se på derude, også selvom åbningen er smal og vejret surt. I går var der feks en hel lille teaterforestilling med Holger som hovedaktør:


For første gang ever, kommer Holger slentrende med en lille bitte mus i gabet. Naturens orden er genoprettet. Jeg holder også af mus, men spræller den i gabet på min tro væbner, så er det naturrrrligvis Holger, der bestemmer. Så langt så godt. I samme bevægelse som han er ved at smide sig dovent på jorden, åbner han munden og den lille mus er allerede i luften ved at spæne langt væk. Holgers hoved snurrer et par omgange inden han opdager, at den bevæger sig inde mellem tulipanerne..

Min herlige men ikke særligt rutinerede tiger tilbringer derefter en halv time sån ca, med at stirre ind i vildnisset. Fra den ene side. Og fra den anden.


Ja Holger, hvor pokker bliver den dog af? ( jeg har for længst spottet den lille runde mus over alle bjerge, hen langs fliserne og huset  hehe )Til sidst giver han op. Lusker slukøret af ud over stepperne og baghavens plæne. Hans stolthed har helt klart fået et alvorligt knæk. Selv drikker jeg min kaffe færdig, og beslutter at begive mig ud i blæsten, så jeg klæder mig godt på, og der går nok en små ti min med det.

OG..  så sker der det vidunderlige og hylende morsomme, at i det jeg går ud i gården, ser jeg den lille mus komme hoppende. Jeg sværger, den fløjtede. Ikke særligt hurtigt, og med masser af tid til at snuse til alt muligt på sin vej, havde den kurs mod bedene ovre ved hegnet, og jeg kom sådan til at grine over hele scenariet. Den så altså seriøst ud til at hygge sig enormt. Jeg forsøgte at tage et billede af den, inden bag en træstamme, men den var alt for hurtig også for mig.
I det hele taget er pelsdyret ofte leveringsdygtig i underholdning, og han sluttede da også dagen i går af sådan her:Lige midt i en bevægelse, ved vask af mavsen, faldt han i søvn!  Bare sådan lige BUM! Det måtte jo ske en dag, med alt det han har at gøre i løbet af en lang kattedag.


Holger, Holger, Holger du er min ynglingstiger :- )


5 kommentarer:

 1. Mon ikke søde Holger bare er stopfodret og ikke er særligt sulten. Han ar ihvertfald godt istand. Før du tog ham til dig, var mus og fugle sikkert hans primære kost. Nu nyder han bare livet.

  SvarSlet
 2. Hvor er det en super sød historie, rigtig godt fortalt.... Vældig underholdende kat.... :0)

  SvarSlet
 3. Godt I to har hinanden - så megen glæde :)

  SvarSlet
 4. Ha Ha sikke et eventyr... <3
  Knus <3

  SvarSlet
 5. Godmorgen Henriette

  Jeg har set at du bruger en plastmateriale til opbevaring og reol i din have, hvad med at bruge den til mistbænk, jord i låg på...!!!???

  Eller lave hylder, bor huller i hver side to over for hinanden, og to pinde igennem og der kan du lægge en hylde, og wupti du har eller reol der kan flyttes rundt.

  Jeg vil lige sige at du er stærk, og at du og din nabo ønskes alt godt herfra valby...


  Kh jannie schjørmann

  SvarSlet