25 maj 2015

Snapshots fra ugen der er gået

 

 

 

 

Alt er stadig godt, jeg går bare og trisser rundt og lader mig selv være slap i koderne. Det går heldigvis fremad hos naboen, selvom hun oplever præcis den samme rigide opførsel fra de instanser, som egentlig burde være hende til hjælp, - som jeg selv gjorde i sin tid, men så er det omvendt SÅ skønt at opleve, hvordan hun også oplever præcis samme effektive og altfavnende assistance fra de mennesker, som har hjulpet mig hernede.

Jeg kan kun slå alle næser til blods, som sidder i ansigtet på de mennesker, som tænker og taler dårligt om Lolland. Jojo, det kommunale personale rummer fatalt fejcastede eksemplarer, men sådanne sidder der allevegne, her ER bare også mere rummelighed. Dog er det sgu trist, at det er nødvendigt med en hjælper til at tage de kampe, der bare slet ikke skulle opstå. Et fuldstændigt oprørende eksempel ser sådan her ud:

 

 

Et borger henvender sig til borgerservice. Af grunde, som for den ansatte er irrelevante og uvedkommende, står borgeren nu en desperat situation. Foruden andre nødvendigheder der er fjernet, er der nu ingen telefonforbindelse og intet internet. Der kan modtages beskeder, og via andres net kan der læses mails. Så langt så godt. Der opstår nu de to problemer, at meddelser fra det offentlige og a-kasse i vore dage lander elektronisk i E-boks….  og en misforståelse fra banken har låst nem-id koderne……..

 

Med andre ord, kan denne borger nu hverken læse eller besvare vigtige beskeder, så eneste mulighed er at møde op hos   B O R G E R S E R V I C E  , for at få dem til at hjælpe med de praktiske ting i forbindelse med den elektroniske post. Uanset om man fatter den ubehagelige og også ydmygende situation eller ej, så er det virkelighed for mange danskere, og her sker der så det. at damen i borgerservice i første, anden, tredje OG fjerde omgang nægter at hjælpe. Hun bliver på den mest nedrige facon ved med at påpege, at det i dag er borgerens egen opgave at kontakte diverse instanser via omputer. I mellemtiden når borgeren der allerede er lagt ned menneskeligt, næsten at miste fatningen.

 

En lang historie kort..

 

Først efter en opringning fra en nu personlig bostøtte, begynder det at rykke. Og så har jeg slet ikke nævnt lovede penge fra A-kassen som alligevel ikke kommer, og en ansat på jobcenter, der nægter at tro på at en jobsamtale er aftalt på en fastlagt dato inden for nærmeste uge. Et forslag om selv at ringe op og tjekke om det har sin rigtighed bliver afvist.

 

Man bliver så træt.

 

Og da jeg selv har været der, ved jeg HVOR træt.

 

Min bekymring er lige nu allermest, om helbred og hjerne kommer igennem uden mén. Og det er ikke mig jeg mener..  Indtil videre fortsætter kampen, i morgen er det hverdag igen og med den kommer personalet igen og besøger de to skøre damer i Vestergade, og i dag har jeg søreme jensme og guddødemig lavet pizza til os to. Naboen og jeg.

IMG_6284IMG_6285

En halvdel til os hver..

 

 

Meget andet kunne jeg berette om stort og småt, men dybest set sker her ikke det store. Jeg tager mine runder i haven morgen og aften. Det gror derude. Holger er fortsat noget af et særtilfælde, og så har jeg også stadig morderligt ondt i arme og skuldre. Alt er som det plejer og som det skal være og ve I hva…

 

Noget siger mig det alligevel går bedre en længe, for forleden på psyk fik jeg taget mit blodtryk og sygedamen var himmelfalden over det. Jeg har nemlig så normalt og sundt et blodtryk, at det virker helt forkert i lyset af, hvad der foregår inde i mig og rundt omkring mig.

 

 

HEP!  siger jeg bare og nøjes med billeder for resten:

 

IMG_6042IMG_6074IMG_6087IMG_6105

Her sidder jeg på mine træstammer og kigger på:

IMG_6102IMG_6118IMG_6172

 

Og så er der jo det her:

IMG_6132IMG_6134IMG_6135IMG_6137IMG_6138IMG_6142IMG_6143IMG_6146IMG_6148IMG_6154IMG_6155IMG_6156IMG_6164IMG_6185IMG_6203

 

Nogen smider sig alle de steder man ikke må:

IMG_6212IMG_6217IMG_6219IMG_6223IMG_6226IMG_6229IMG_6239

 

 

Og..  i morges sad jeg her:

IMG_6245

 

- kiggede på den her oven over min køkkendør

IMG_6252

- strikkede videre på det her:

IMG_6258

 

- for nu er det her nemlig færdigt:

IMG_6286

 

 

Som I ser er alt som det plejer og skal være. Heldigvis. Og til de af jer, der er med helt herned til bunden af indlægget, TAK. Fordi I følger med og er derude.

14 kommentarer:

 1. Selv tak Henriette. Håber det bedste for din nabo.

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Det skal nok blive godt inde ved siden af. Med tiden.

   Slet
 2. Wow, for et flot sjal! Og sikke mange, smukke blomster du har i din have. Ikke så sært, at du får blodtrykket ned, når du har så meget smukt at kigge på ;o)
  Og ja, en gang imellem må jeg give min gamle far ret: der kræver et godt helbred at være syg :o)
  Kh Liselotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Han har helt ret, din far.. Desværre. Tak for roserne, de glæder mig også

   Slet
 3. Hvor er det skønt, at du kan hjælpe din nabo nu, da du har en pæn sjat erfaring, må man sige, med de offentlige, såkaldte, hjælpeinstanser, som alle burde være servicemindede og hjælpsomme, men som desværre ikke altid er det.
  Og så er der selvfølgelig altid nogle fantastiske Stjerne personer ind i mellem, som virkelig hjælper - af et godt Hjerte!
  Jeg håber din nabo kommer ovenpå igen - med tiden - og hel, ud på den anden side :)
  Hvor ser den bare lækker ud den pizza!
  Stemningsfyldte og dejlige billeder fra din have - og Holger, selvfølgelig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør hun helt bestemt, men det tager jo tid har jeg lært. Den smagte også godt, med masser af grøntsager i. Tak tak :-)

   Slet
 4. Ja det er da lige til at blive helt træt af... men så hjælper det med en masse skønne billeder.. :D


  Krammer <3

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde til dig min pige :-)

   Slet
 5. Ja den dans kan være tung at danse.....Pga arbejdsløshed er jeg desværre selv blevet en del af det system men heldigvis har dem på den anden side af skranken indtil videre været til at snakke med

  SvarSlet
  Svar
  1. SÅ tung :-( Arbejdsløshed er også en svær en at bokse med, det er jeg ikke i tvivl om.

   Slet