30 september 2015

Farvel september, du var bedre end august trods altSeptember er næsten gået nu, og når alt er sagt så har den været bedre og smukkere end august, hvis jeg selv skal sige det. Min have, som har været sølle og forsømt hele sommeren, er nu så fantastisk og frodig, at det er en skam det ikke kan blive ved i månedsvis endnu. Der er hvisket om snarlig nattefrost så småt, og med den ryger georginerne sig en tur, hvilket vil begrænse havens udbud af planter jeg kan plukke af.I september fik jeg taget lidt hul på arbejdet derude igen, og selvom der stadig vrimler med grønne vækster som bestemt ikke er en del af havens layout, så har det jeg HAR lavet, gjort en tydelig forskel på ordensindtrykket. En overraskelse er den lille kompost ved siden af vandkarrene, som simpelthen bare har vist sig at være perfekt, som grosted for tallerkensmækkere. De frø jeg havde tilovers i foråret, blev bare smidt der og er siden overladt totalt til sig selv. Hverken vand eller gødning er der brugt i det hjørne, og nu er der så flot at jeg næsten ikke kan bære de skal forsvinde igen.Jeg har som et større projekt endeligt fået renset bedet under forsythiaen, for det skal i fremtiden bare fyldes med alle de blomsterløg, som jeg får samlet efterhånden. Jeg har gravet alle dette års løg op, delt dem og nu ligger de blandet godt og lagt tæt, parat til næste forår. Jeg er begyndt på en kant, og det er en af de opgaver jeg bare SKAL nå inden bilen evt ryger. At få hentet flere marksten så jeg har på lager til resten af mine planer. I løbet af sommeren er baljen, der skal rumme åkander en dag, blevet fyldt godt op af regnvand, og kadavere af enhver art. En tyk grøn suppe var det nærmest blevet til, og den er nu tømt og renset, og der er lagt låg på, så den miser ikke gentager sig henover vinteren. Heldigvis fik jeg reddet min lille tudse, for den var røget i og efter nogle dage slog det mig pludseligt at den muligvis ikke lå der og dasede for sjov, og den blev da også super glad for at komme på land igen.I morgen er det så oktober vi tager hul på, og man har jo lov at håbe, at det bliver en af den slags, som viser sig fra den milde og klare side.


2 kommentarer:

 1. Kære Henriette.
  For længe siden fandt jeg din blog, fordi jeg ledte efter opskrift på strikket trøje oppe fra og ned.
  Jeg fik så meget andet i tilgift. Du har været et holdepunkt og opmuntring for mig, dine ord og dine fotos. Mange tak for det. Du skriver så fantastisk, og selv om du har det, som du har det, og har været "væk" længe, er jeg sikker på, du har en meget stærk kerne indeni.
  Jeg håber og ønsker meget for dig, at du snart finder glæde og styrke.
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 2. dejligt at kunne følge jer 3 igen ! husk at stikke en tyk gren ,sten eller lignende ned i dit glatte ' plasticbassin' , så smådyr kan kravle op igen .... det er jo ikke alle der er så gode til at træde vande som frøer :-) hilsner

  SvarSlet