14 oktober 2015

Pludselig er det efterår. Sådan helt rigtigt efterår

 

 

 

83d732cd7cdc7cbeca4f26da6c087344

 

 

I dag har været sådan en dag, hvor man virkelig mærker hvad der er på vej. Køligt, mørkt og overskyet. Det er ikke længere lunt i luften om natten så i dag har handlet om, at få gjort plads fundet plads til mine pelargonier. Erfaringer fra sidste vinter, og råd fra de som ved noget om den slags betyder, at jeg nu prøver at få dem til at overleve på anden vis, end jeg ellers har prøvet. De skal stå køligt og lyst.

IMG_2106

 

Nu er køligt og lyst så ikke de betingelser jeg kan præstere mest af, så her er tænkt kreativt. Først blev de tjekket for insekter og snegle, og derefter vandet og båret ind. Sidenhen er de placeret alle de steder, hvor der er mest lyst, men indrømmet.. nogle står bare ikke køligt.  I stuerne er der jo varme på nu, og ind i mellem bruger jeg også brændeovnen, så nogle står ovenpå, nogle i det lille badeværelsesvindue, nogle på trappen i entreen og så må de sidste bare forsøge at trivedes her i stuerne.

IMG_2111IMG_2112IMG_2113IMG_2114IMG_2115IMG_2121

For at gøre det så lyst som muligt her om vinteren, fik jeg i sommer sat blænding på vinduerne ud til vejen. På den måde kan jeg droppe persiennerne, som formørker en del og alligevel være her uden, at alle kan se ind til mig.

2 kommentarer:

  1. Sålænge de ikke tørre helt ud, men der er liv i stamme, kan de klare rigtig meget. Det skal nok lykkes dig at holde liv i tror jeg. Min far har haft nogle stående i kælderen i relativt mørke og bestemt ikke køligt, de overlevede.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det håber jeg, ellers er det slut med pelagnonier her. Jeg har prøvet mange metoder efterhånden :-) Man må vælge sine kampe haha

      Slet