27 januar 2016

Onsdag er møøøøøøørk

 

 

 

 

2016-01-27 09.40.05

Er det mig, eller slår onsdag bare alle rekorder i grå?

Selv med lys tændt er det helt umuligt, at tage bare eet fornuftigt lille billede!

2016-01-26 17.23.25

De hvide tulipaner kører på 15.dag, og så har jeg endda ikke husket at parkere dem koldt om natten, hvilket glæder mig for så får jeg fuld valuta for pengene.

 

 

 

2016-01-27 09.55.11

I aftes da jeg var gået i seng, lå jeg og tænkte på haven. Og Haver. Det slog mig, at hvis jeg overhovedet har lært noget, af de nu næsten tre år jeg har været her på Lolland, så må det være IKKE at bruge min tid forgæves, så spørgsmålet for mig nu er om jeg skal forholde mig afventende til endnu engang, at gå friskt i krig med en ny haves indretning.. Min hidtidige rekord er to år på eet sted, så måske jeg bør vente til foråret ‘18 før jeg begynder at udleve ambitionerne. Jeg skal nemlig sige jer en ting, og det er at jeg nu har det på samme måde med haver, som jeg har det mennesker. Det er simpelthen for hårdt at lægge hele sjælen i noget, for så at måtte opgive efter noget tid. Her er det muligvis mine problemer med ikke at være i enten/eller, det skal jeg ikke lige kunne sige, ved ikke om andre har det på samme måde, og det er sikkert også fordi jeg ikke har tilliden til at jeg får “lov” at blive her. Et eller andet skal der sgu nok ske, som betyder at jeg må rykke igen, og denne maveknugende fornemmelse får mig til at ville beskytte min sjæl af al magt, bla ved ikke at engagere mig mere end højst nødvendigt.

2016-01-27 09.55.22

Kan ske jeg bare er ude i en januarmøgdag, og så snart solen skinner og jeg kan komme udenfor, går det måske over igen. Det gør det sgu nok..

13 kommentarer:

 1. Kære Henriette,

  Gå du blot igang med haven. Selvom det i bakspejlet kan se helt tosset ud at lægge så værdifulde kræfter i et kæmpe arbejde, er jeg sikker på, at det i processen er det hele værd for din mentale tilstand. Så ja - gå amok i haven! Nyd nuet og tænk ikke for meget på morgendagen. Den mentale glæde du for af havearbejdet vil betyde meget.

  Mange kærlige tanker og forresten p.s. kan bloggen ikke hedde:
  Holger, Herman, Henriette og Haven?? Den lille baryler fortjener sit navn på toppen af siden...

  SvarSlet
  Svar
  1. DONE! :-)) selvfølgelig skal Herman da ha' sin plads i toppen haha. Han er jo ikke til at overse.

   Slet
 2. Forstå helt hvad du mener med med at lægge sin sjæl i at skabe en have. Den have, du går i gang med nu, ser ud til at være betydelig lettere at gå i gang med, end de 2 andre du startede. Du har fået dine planter med dig, vær glad for det. Hvis du stadig betaler husleje, kunne du kigge ind i din gamle have og se, hvad der kommer op og stadig grave op. Jorden, hvor du er nu, ser ud til at være klar til at plante i, uden du denne gang skal mase og slide med at gøre den ren og planteklar. Dine planter vil blomstre allerede i år, fordi de allerede groede sig kraftigere, hvor du var før. Du kan få en fin og frodig have allerede første år denne gang. Det er bare med at gå i gang, så hurtigt som muligt jorden er klar, og du kan få dine planter i jorden. Du har brugt en masse fysiske kræfter de 2 andre steder, det har ikke været forgæves. Denne gang har du erfaringen og planterne med dig til en jord, der ligger klar. Glæd dig til at se din have fyldt med blomster begyndende om faktisk kun en måneds tid. Jeg er sikker på, du skal bare have fingrene og spaden i jorden, så er du igang igen. M K

  SvarSlet
 3. Haveterapi er ikke at kimse ad - måske kunne du lurepasse denne sommer, og se hvordan haven fungerer, hvor der er gode siddepladser osv.... Og så kun købe frø af enårige planter som en masse sommerblomster fx , måske få lov til at fjerne tørv til en lille køkkenhave? Evt kunne jeg forestille at bloglæserne har tonsvis af akeleje frø osv at donere.... Så er der ikke investeret i flerårige planter, eller energi i de store anlæg..... ( men lur mig, når først man starter....) ( og indkøb af frø kan være meget afhænghedsskabende) og foråret kommer lige om lidt, der er erantis derude!

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Helt enig, nyd haven fuld skrue, og lad være at bekymre dig på forhånd. Det kan gøre dig syg alene! Og haveterapien er guld værd.

  Du er nødt til at tro på det. Jeg kan ikke se, hvorfor du skulle kastes ud derfra - du har forhåbentlig en fin lejekontrakt, og sålænge du passer det fint, er der ingen grund til at nogen skulle smide dig ud. Dyb indånding. Der ligger jo også en vis tryghed i dem, der skaffede den.
  Et sted forstår jeg måske godt dine forbehold, men du ved det vi fokuserer på, får vi, så fokuser på det gode, alt hvad du kan. Ikke mindst Holger og Herman og jeg er ENIG og ville faktisk spørge om det samme, om han ikke skulle inkoopereres i titlen. Pas på dig og god fornøjelse i haven, som jeg misunder dig :)

  SvarSlet
 6. Hvorfor laver du ikke en krukkehave ala Claus Dalby med alle dine planter du ved at du ville have med hvis du skulle flytte igen..?
  Og i resten af haven plante sommerblomster/høstblomster du kan nyde..men ikke behøver bekymre dig over om de kommer med.
  Hele vores gårdhave er plantet i krukker, zink baljer og vintønder og vi er ikke på flyttefod.
  det er både træer, Hortensiaer og rhododendron.
  En enkelt rose også.
  Klatreplanter op ad huset..er i jorden..men fordi hele gårdhaven er med fliser er det mest praktisk at bruge krukker.
  Særlig denne sommer hvor jeg har været syg,,har det været en lettelse at ikke skulle ud i det store arbejde som en rigtig have kræver.
  har du ikke Claus Dalbys krukker i haven bog..?

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 7. Husk, at selv om det er en mørk januardag, så får du MEGET mere lys udenfor end du gør inde bag dit vindue :-)
  Så hvis ellers ikke det tisser ned, så på med frakke og godt fodtøj, og gå dig en tur - det er godt for psyken :-)
  Knus fra Sanne

  SvarSlet
 8. Her på Bornholm har det også været ualmindelig mørkt og trist idag. Ideen med at lurepasse lidt i forhold til haven og satse på krukker til det flerårige og sommerblomster til resten er fin, synes jeg. Så kan du også se hvad der er i haven i forvejen. Husk at haver har man altid kun til låns, i kortere eller længere tid(uanset om man ejer eller lejer), på et eller andet tidspunkt må man give dem videre. Det er for mig hele processen i at skabe og arbejde i haven der er det vigtige. Min egen have ligner noget der er løgn efter flere år med dårlig ryg og begrænset tid p.g.a. arbejde(hvor man dog spilder megen god fritid på det arbejde:-D ) men jeg går ufortrødent i gang igen så snart jeg kan komme til det. Varme knus og kærlige tanker fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 9. Dejligt at se Herman har fået sit navn på bloggen! :) - Ved ikke om du kan bruge det til noget, men det er stort set umuligt med loven i hånd, at sætte nogen ud af et lejemål, når først man bor der! Så med mindre du selv vælger at flytte, holder op med at betale husleje - eller "raserer hele hytten" (og selv ikke engang da!!) så er du beskyttet af lejeloven! Og det gælder også ligefuldt, selv om du ikke skulle have en lejekontrakt. Bare for at sige, at hvis du VIL bo der, så yder lejeloven en ekstrem stor beskyttelse af lejeren..

  SvarSlet
 10. Jo, onsdag har været ualmindelig mørk. For mit vedkommende har jeg ikke kunne trække mig selv i gang med noget som helst.

  I forhold til haven, ved jeg at det er godt for dig. Jeg ved at du bliver glad af at være derude. Så bare derfor... Hvor meget er ikke så vigtigt - kom du bare i gang :)

  SvarSlet
 11. Jeg kan godt forstå dig. Den have jeg har nu er min første. Vi har boet her i otte år og skulle vi flytte ville det helt klart være haven, det ville gøre ondt at sige farvel til!
  En mulighed er jo også at gå amok i klokkeranker, ærteblomster, pragtsnerler og alle mulige andre sommerblomster. De er alligevel væk til næste år, men giver fantastisk frodighed og glæde i år :-) Jeg vil prøve at så ananaskirsebær til terrassen i år. De er også etårige :-)
  Hilsen Lisbet

  SvarSlet
 12. Læste lige kommentarerne og kan se, at andre har skrevet det samme ;-)

  SvarSlet