24 oktober 2016

Den defekte del af hjernen

 

 

 

En vigtig del af et menneskes evne til, at komme igennem livet uden for mange skrammer, er den del af hjernen, som ( i samråd med hjertet) kan tænke rationelt for at de rette beslutninger bliver taget. Som man bliver ældre bliver erfaringerne taget med på råd. Det er en ret smart indretning, men desværre er den indretning hos mig i udu.

 

Det er ikke noget jeg mærker noget særligt til, når jeg ellers får lov til at passe mig selv. Fra dag til dag er det ikke de afgørende beslutninger som fylder, og det er sådan set ligesom lidt lige meget for min trivsel, om jeg kigger mod øst eller vest. Jeg behøver med andre ord ikke mærke efter, hvad jeg mener om dette eller hint, eller hvad jeg føler for op eller ned. Jeg kan stå op og gå i seng uden, at have rodet mig ud i et eller andet forkert.

 

Helt anderledes og så meget mere svært får jeg det, når der skal tages afgørende beslutninger.

 

Her går jeg fuldstændigt i frystilstand, og jeg er ude af stand til at mærke hvad der er det bedste, eller modsat ville være katastrofalt at gøre. Borderlinere er evig og altid i tvivl om det de nu gør er rigtigt eller forkert. De har af mange forskellige grunde aldrig fået den fornemmelse, vi ellers bliver givet gennem opvæksten indlært, og man kan på den måde sige, at man så skal klare sig gennem livet med en seriøs programfejl.

 

En programfejl, som om og om igen sender os ud i situationer, der ellers kunne være undgået, OG som vi evig og altid skal mærke kiksede konsekvenser af.

 

 

Samme programfejl er nu i spil igen.

 

 

Jeg har ikke sovet særligt fortrinligt siden fredag, fordi jeg med denne uventede og ind fra højre mulighed, pludselig skal forholde mig til en masse. Jeg skal forholde mig til noget jeg faktisk ikke er parat til, men det vil jeg heller næppe blive uanset om det så er nu eller om fem måneder. Det her er bare for meget for mit system, og endnu mere fordi jeg jo er havnet i denne her valgsituation ufrivilligt. Det er alt andet lige noget nemmere at tage et valg, når man gerne vil tage det.

 

Som jeg er indrettet, kan det at jeg har opstillet min egen fordel/ulempe liste simpelthen bare gøre mig mere “syg”, i det jeg nu er bevidst om noget jeg skal vælge imellem, og den bevidsthed stresser mig på en helt vanvittig måde. Listen har trykket på startknappen, og centrifugen af argumenter og ord, kører nonstop uden at jeg bliver klogere. Eller mere i stand til at mærke mig selv.

 

Skal jeg tage hensyn til min umiddelbare og mest mærkbare følelse, så er jeg ude i noget så skørt, som at jeg ikke vil være i det hus fordi jeg ikke kan lide køkkenet!!!! DET holder jo ikke. Det holder slet ikke når jeg samtidigt minder mig selv om, at jeg efter nærmere undersøgelse i aftes på nettet, kan se at jeg vil få forbedret min økonomi ret så meget. Ikke kvantesprings bedre, men flere penge til mad bedre. Ser jeg det fra den vinkel, er der ikke meget at betænke sig på. Jeg ved jo også godt at kattene nok skal komme sig over det her endnu engang, men åh jeg er ikke glad ved at flytte dem. Igen. Og flyttes skal de jo, om det så bliver til by eller land.

Og ja, så sidder der med sikkerhed et par læsere derude, som tænker at NU må hun fandeme tage sig sammen!  “Hun kan ikke lide køkkenet!” hrmpff altså. Hvad fanden tænker hun på? Hun får tag over hovedet og en have med oveni! Hun er pensionist, så der er ikke så meget hun kan tillade sig, andet end at være taknemmelig over, at hun i det hele taget HAR tag over hovedet og en have.

 

Det må de hellere end gerne tænke, men nu er det bare sådan at selvom man er pensionist OG døjer med seriøse “handicap” af den ene eller anden art, betyder det ikke at man så ikke skal tage trivsel og livkvalitet med i ligningen. Nok nærmere tværtimod nu jeg tænker efter. Jeg siger det bare.

 

2016-10-23 11.48.01

21 kommentarer:

 1. Fandme ikke nemt altså, jeg tænker at er huset helt fri for fugt og mulig skimmelsvamp kan det ikke gå helt galt, alt andet skal nok falde i hak sådan lidt efter lidt, sæt I'm still standing på højtaler og skru så højt op du magter at høre på :))

  SvarSlet
 2. Dét dér (grimme?) køkken - kan det males, eller er det andre og større ændringer vi er ude i?
  Jeg vil gerne sponsorere en spand maling eller to, gerne blomstret, hvis malerhandleren kan levere det ;-)
  Knus fra Sanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sanne, det er vanvittigt sødt af dig, men det er sådan set ikke køkkenets stand eller farve der er øv, det er nok mere at det bare er mindre og uden de store muligheder for lidt indretning. Der er ihvertfald ikke plads til en sofa haha. Jeg skal sikkert bare lige have sat mit præg på det med hylder og knager ;-)

   Slet
 3. Jeg kiggede lige billederne igennem fra forrige indlæg. Jeg synes bestemt ikke at det ser dårligt ud, men selvfølgelig mere typehus agtigt end der hvor du bor nu. køkken er neutralt, men hvem ved om ikke udlejer kan lokkes til at sætte en træbordplade op hvis man spørger pænt? Og måske må man male lågerne, eller dekorere dem med folie? Nå, men som du selv skriver er det småting. Jeg synes haven ser dejlig ugenert ud og det er ikke så langt at flytte for dine katte at deres verden ændres alt for meget. Der ser også ud til at være hyggelige skure. Hvis huset er billigere, er sundt og tæt og lejemålet kan blive på langtidsledige kontrakt, så synes jeg at det ser fint ud. anonymiteten i huset skal du snart få gjort personlig. Og din nuværende udlejer vil jo sikkert give dig lov til at flytte alle dine planter i dit eget tempo. Bedste hilsner, håber at tankekværnen løber lidt langsommere.

  SvarSlet
 4. Altså , Henriette , med din skønne kreativitet og meget lækker smag og indretnings sans , så bliver det køkken da helt fantastisk , hi hi .

  Men jeg kan godt følge dig i det du skriver, masser af gode tanker herfra 😊

  SvarSlet
 5. Måske du har det sådan, fordi huset ikke føles, som det rigtige. Man kunne forestille sig, du ville blev præsenteret for et hus og et sted, hvor du bare ikke kunne vente med at flytte til. Du har god tid, du kan godt tillade dig at vente med at sige ja til noget. Du kan heller ikke vide dette sted, om ejeren pludselig en skal bruge stedet selv, selv det ser utænkeligt ud nu. Det må du ikke opleve igen! Da du har så god tid, var der så ikke en iden at søge videre blandt godser, slotte og herregårde på Lolland. Det er mit indtryk, hvis man finder et hus med have til leje fra sådan et sted, kan man bo der, til man dør. Herremanden skal ikke pludselig selv bo der.

  SvarSlet
 6. Anonym var Mette. Og ps, hvis jeg må sige det, jeg synes ikke, det du har vist ser spor charmerende ud. Jeg kan ikke få øje på solopgang og vilde dyr, eller steder at gå med kattene. Jeg ser vej og biler og en have som er åben ud til vejen. Og så er der ingen brændeovn.

  SvarSlet
 7. Hvis ikke du bryder dig om det du ser, så sig nej tak. Det er jo ikke det her hus eller intetheden som du åbenbart ser det. Ingen tvinger dig til noget som helst. Der er masser af huse derude. Var det ikke om et år du skulle flytte. klap hesten.

  SvarSlet
 8. Ja, den defekt lever jeg desværre også med. det er nærmest ulideligt, når jeg skal træffe afgørende beslutninger. Ofte er det en kamp mellem fornuft og følelser og livserfaringen har gjort mig tilbøjelig til, at lade fornuften bestemme. Det gælder om, at skabe ro og overskuelighed i hverdagen og min bolig skal ikke give mig anledning til uro.
  Jeg bor i et gods-hus fordi naturen her er smuk og det betyder meget for mig. Til gengæld er huset absolut ikke hverken moderne eller flot. Her er elvarme og brændeovn og sidstnævnte er min primære varmekilde. Der skal slæbes mange briketter ind og jeg har altid ondt i ryggen i vinterhalvåret.
  Jeg tror, at samtlige godshuse er i nogenlunde samme stand som mit eller også er de meget dyre.
  Jeg ved, at jeg ikke kan blive gammel her pgr af briket-slæberiet. Derfor er jeg for en sikkerheds skyld skrevet op til et rækkehus i Lejerbo. Det er vigtigt for mig, at have den tryghed i fremtiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det ikke sådan at man ofte kan købe brænde fra godsernes skove? Er det ikke billigere end briketter? Jeg ved det ikke. Mette.

   Slet
 9. Så skulle du se mit slidte firser-køkken. Finerede låger småblomstret bordplade og orange retrofliser. Fik jeg sagt, at jeg ikke kan lide "retro"-stilen? Jeg synes generelt, det hus, du har kig på, er temmelig grimt, men køkkenet ville jeg gerne bytte med :-) Og der kan sagens være gode hjem i grimme huse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt nok synes jeg det er pænere udvendigt end det jeg bor i nu. Laksefarvet har aldrig begejstret mig.. og et helt hus er ret så meget laksefarve at se på dagligt. Jeg bør heller ikke klage, for efter køkkenet i Vestergade, er alt andet bare bedre. Og det fokuserer jeg så på.

   Slet
 10. Holder med 13:45 og 13:49.....der er det med den gamle bil og laaangt ude på landet...men det er det eneste....en ejendomsmægler....han vil måske forsøge at sælge når Femeren står færdig om knap 10 år.....hør nu med de godser...og bryder bilen sammen en skønne dag, kan du vel finde en, der er villig til een ugentlig indkøbstur og du må bare blive god til at skrive indkøbssedler....bor selv laaangt ude på landet også her på Lolland, har ikke bil, men tæt på Lollandsbanen.....men man sparer penge herude, ingen smuttur kiosk el. lign. Synes huset er ok, dog stor gammel radiator i stuen...dyr? Ang. isolering langt ude....det er vel hvad gør det til....så må der inviteres på en hjemmebagt bolle og en kop kaffe (o: giv tid, kommer råd...du var ikke i tvivl ang. det gule hus....og denne gang skulle det gerne være for mange år frem.... Priska.

  SvarSlet
  Svar
  1. ....isolation! ((((o: muligvis også isolering.... (o;

   Slet
 11. Jeg har ikke kommenteret før, selvom jeg har fulgt dig og misserne i længere tid.
  Det er en stor beslutning at skulle flytte et nyt sted hen, og jeg forstår dine tanker herom.
  Der er en ting, jeg har hæftet mig ved at kigge på fotos af huset.
  Er der kun enkeltglas i vinduerne?????
  Det ser sådan ud.
  Måske det er svaret på din tvivl.
  Gode tanker til dig og mislingerne herfra.
  Lone

  SvarSlet
 12. Et anonymt hus er et tomt lærred, som du skal fylde farve på/sætte dit præg på, så det bliver boligegnet. Jeg ser dig som en meget kreativ person, som jo faktisk kan få hvad-som-helst ud af ingenting.
  Men jeg forstår godt din træthed over at skulle pakke ned og ud en gang til. Jeg tror det rigtig meget er det der farver dit sind. Jeg ville også blive træt, hvis det var mig der igen, inden for ikke lang tid, skulle igennem møllen igen.
  Måske skal du 'se det igen' og mærke efter. Føles det forkert der, så er det nok ikke det rigtige sted at flytte hen, selvom det både er mindre, istandsat, i et-plan og godt for økonomien :)

  SvarSlet
 13. Selvfølgelig har du da lov til at have livskvalitet, også i køkkenet :-) Som flere skriver, så tror jeg også, at din kreative sans, vil gøre det til et dejligt køkken, hvis du beslutter at flytte til dette hus.

  Lone skriver om enkeltglas i vinduerne; hvis der er forsat-ruder til alle vinduerne, så er det vist ligeså godt som termoruder, men enkeltglas uden forsat-ruder er dyrt for varmeregningen.

  På billederne er det lidt svært at fornemme bryggerset. Men jeg har på et tidspunkt købt et fritstående badekar på DBA. Det står i mit badeværelse, men er ikke "installeret". Når jeg bruger det, trækker jeg det hen så bruser-slangen kan bruges til at fylde vand i. Der er et afløb, hvor jeg løfter risten, og stikker afløbsrøret ned i. Det fungerer helt fint - og er ikke tungt at trække. Jeg tænkte, at måske kan du have samme løsning i bryggerset? En slange, du kan skrue på vandhanen til at fylde karret med, og så persienner for vinduerne, der kan vippes ned :-D
  Alt det bedste til dig - Birgit

  PS. Selvom jeg ikke har borderline, så træffer jeg nu heller ikke bare afgørende beslutninger i løbet af 5 min....

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ide med badekarret skriver jeg lige bage øret, for den er absolut ikke dum. Det kunne sagten være noget jeg kunne bruge :-) tak for det.

   Slet
 14. UBEGRÆNSET lejenål et godt sted, må være det, der skal findes. Henriette skal ikke til endnu engang at knokle med at pifte et kedelig hus med ditto have - op, for så en dag igen at måtte flytte.
  Er der ikke nogle af jer fra Lolland, som ved noget om godsers udlejningshuse, der bliver ledige indenfor det kommende år? Mette.

  SvarSlet
 15. Mette, Henriette har kontaktet dem. Når man f.eks henvender sig til Krenkerup får man tilsendt en liste med ledige boliger. De oplyser også, at de tjekker oplysninger fra Ribers.

  SvarSlet
 16. Mette, Henriette har kontaktet dem. Når man f.eks henvender sig til Krenkerup får man tilsendt en liste med ledige boliger. De oplyser også, at de tjekker oplysninger fra Ribers.

  SvarSlet