25 oktober 2016

Den ide kan jeg da bare godt droppe!

 

 

 

74791_520240671360027_1836070394_n

 

Mandag endte med at give anledning til så meget optur og afklaring, at min ide om at gå tidligt i seng nu er droppet. Jeg gik i seng ved halv elleve tiden, men efter en times speedtænkning og uden at have hørt eet ord af, hvad Bent Otto læste op for mig, gad jeg ikke det fis mere.

 

Nu sidder jeg så her og tømmer hjernen. Det er det eneste, som jeg ved med sikkerhed virker, når nu jeg ikke har nogen at tale med. Eller overhælde med ord i en lind strøm. Når først ordene er formuleret på skrift, bliver der stille derinde igen.

 

Så altså..

 

 

Mandag forløb virkelig interessant, og lige nu er jeg faktisk både lettet og tilfreds, afklaret og tryg igen. Og det er en udvikling, jeg absolut ikke i min vildeste fantasi forudså, da jeg sad der i min stol og stortudede af chok. Det er også uden at det var min plan, gået hen og blevet sådan, fordi det nu engang pludseligt skete, og fordi man nogle gange skal slå til. OG allermest fordi jeg i de sidste tre uger der er gået, er blevet mere og mere bevidst om, at jeg bare ikke orker at bo her et helt år mere. Eller hvor mange måneder det så måtte have endt med at tage når nytåret var overstået. Uanset hvad, er selve det ikke at vide hvad jeg har i vente, nok til at jeg ikke vil have den afgørende ro inden i. Det er uhyre stressende for mig, at være i limbo. Det er ikke godt for mig, og så kan det være nok så fint med et helt år at løbe på.. Det vil være et helt år med underliggende uro, og en konstant tanke på om dette eller hint nu vil kunne betale sig at bruge tid på i haven, fordi jeg ikke ved hvornår eller hvordan. Sådan er det bare. Også selvom jeg er fast besluttet på ikke at lægge mig ned, og på at jeg ikke vil have ødelagt den kommende tid af spekulationer.

 

Det får jeg så heller ikke. Nu.

 

Jeg begyndte formiddagen med at begynde at ringe rundt til de, som skal blandes ind i mine affærer, og bagefter kørte jeg til Fuglse, fordi jeg ved halv elleve tiden fik et tip om et hus. Da det var beset, kørte jeg hjem og fortsatte med at telefonere. Kl 13 havde jeg en aftale med bostøtten, og da hun en times tid senere kørte videre, troede jeg at en lur var på skemaet. Jeg kunne bare ikke sove. Da klokken var tre ringede ejendomsmægleren, og så var jeg igen lige nødt til at gribe knoglen med lidt praktisk. Først ved femtiden var der “ro” på, så jeg gik en runde ude i haven med kattene i hælene, og derefter har jeg “bare” strikket mig igennem aftenen.

 

Og nu sidder jeg så her.

 

To ting har haft afgørende betydning for mig idag.  For det første har min kloge far stillet et spørgsmål, hvor mit svar kom så prompte at jeg ikke længere følte usikkerhed eller tvivl, og for det andet havde besøget i Fuglse samme afgørende effekt. De to hændelser lagt sammen med mine egne overvejelser divideret med en samtale med bostøtten ganget op med den fremtid jeg har mest brug for er lig med, at jeg i morgen skal mødes med mægleren for at få styr på det praktiske.

 

Og det har jeg det rigtig godt med. Nu.

 

Min far stillede mig det spørgsmål, at hvis jeg da jeg sad i Vestergade for et år siden, ikke havde fået Søndergade som en mulighed, men omvendt var blevet tilbudt Kirke Alle, hvad ville jeg så have tænkt om huset og haven?

 

Mit svar var helt uden tvivl, at så ville jeg ikke have blinket et sekund, men klappet begejstret i hænderne, og takket ja. Omvendt vil jeg ikke klappe begejstret over, at skulle ind i flere huse, hvor der er en masse at tage fat på, hvilket nok er en realitet med de fleste bygninger jeg ville kunne betale. Feks var huset i Fuglse en gru og haven uden sidestykke den mest fysisk krævende jeg endnu har set, MEN udsigten og beliggenheden var gudeskøn. Det kan bare ikke nytte noget, for det vil være alt for hårdt i længden at bo sådan, hvis jeg skal tage hensyn til min krops formåen. Og det skal jeg simpelthen. Jeg har også i dag talt med de af godserne jeg har set som muligheder, men her er virkeligheden ( ikke overraskende for mig), at alene indskuddet er en stopklods for yderligere at tænke på det. Derefter kommer huslejen.. Jeg har desværre måtte skyde en hvid pil efter at blive minigodslejer. And so be it.

 

Jeg har lige nu set huset på Kirke Alle fire gange. Fredag aften, lørdag formiddag og igen søndag hvor jeg lige gik en tur derhen, og så i dag. På vejen tilbage fra Fuglse slog jeg et smut forbi, og da jeg satte mig i bilen havde jeg i mit hoved allerede en plantegning klar over, hvordan den have skal se ud med mig som bestyrer. Ja faktisk kunne jeg også allerede der sætte tjektegn ved, hvor de fleste af mine møbler skal stå.

 

Summa summarum er, at jeg nu har afgjort at jeg ikke gider fokusere på køkkenet, som er den kedeligste del. Der er en masse andre fine detaljer jeg er vild med, man kan ikke få det hele og ja.. der er muligheder i matriklen. Feks er baghaven genial til at huse flere seriøse højbede. Der er også et sted, hvor jeg kan have plantebørnehave til en start, indtil jeg får snuset mig ind på, hvad der vokser i bedene rundt omkring. For mig er det en fordel at huset ligger tilbagetrukket, og også at der er forholdsvis åbent ud til vejen, for så er der mulighed for at få hilst på flere nye mennesker. Netop det er en af grundende til at jeg har fravalgt et hus på en mark drømmen. Uanset hvad, så ER det bare bedre for mig, at jeg bliver et sted hvor jeg er ved at være godt stedkendt, og hvor jeg har fået en fint lille netværk. Det er også afgørende, at jeg bor centralt, for der kommer med sikkerhed en dag, hvor jeg er billøs. Den dag er det praktisk at jeg har både apotek, tandlæge, læge og forretninger lige uden for døren.

 

De mange samtaler har nu resulteret i, at jeg ikke kommer i klemme omkring indskuddet. Det har bekymret en del nemlig. Det er nu slået fast, at jeg kan få mit indskud overført til den nye udlejer så snart jeg beder om det. Den nye udlejer har omvendt gjort det muligt for mig at flytte langsomt. Så snart han modtager indskuddet, har jeg råderet over huset, men jeg skal ikke betale husleje før jeg reelt flytter ind. Det betyder at jeg dybest set kan bruge det næste år på at flytte, selvom det selvfølgelig ikke bliver sådan. Jeg kan i stedet se frem til at kunne flytte som jeg nu har overskud til, og så have tid til at alle de ting jeg selv kan håndtere, kan komme på plads. Jeg kan undgå den værste form for flytning, hvor det flyder med flyttekasser og alskens oppakning overalt i huset. Jeg kan sidst men ikke mindst, få haven med mig uden at jeg går helt kold. Eneste jeg synes er svært at overskue er faktisk alle de sk.. løg jeg lige har lagt så systematisk. Over hele haven. Det var ikke en succes  i år, at jeg havde flyttet dem nedgravet i potter og kummer og kasser. De fleste gad ikke rigtig blomstre. Jeg synes omvendt heller ikke at jeg vil efterlade dem, men at lade dem stå til de i juni er færdige, vil også ærgre mig enormt. Den nye have, er så meget en have der bærer præg af, at den har været passet, at jeg ikke vil begynde at grave i den. Og dermed kan jeg ikke grave alle mine egne løg ned på må og få. Store problemer små problemer…

 

Den går jeg nu og tygger lidt på.

 

Nye udlejer er mere eller mindre afkrævet en skriftlig aftale om, at det ikke går ud over mig hvis han skal skilles. Det grinede han ret meget over, for den var sgu ny for ham. Men jeg forklarede ham, at jeg bare ikke vil opleve flere af den slags uforudsete ting. Han har beroliget mig med, at han jo som mægler nok ikke ville behøve, at kræve lige netop mit hus tilbage. Der er ingen restriktioner i haven og jeg har fået dispensation til Holger og Herman. Egentlig må man ikke have husdyr der, fordi huset er helt nyistandsat. Her kunne jeg så berolige ham med, at jeg ikke har et eneste kradsmærke i mine møbler eller på træværket. Den slags gør mine katte sig ikke i da!  Næ nej, de bruger træerne, min skinneben og kradsetræet gør de.

 

Det der driver mig lige nu er også tanken om, at jeg som en bonus vil have noget, der tvinger mit vinterjeg til, at foretage mig noget fornuftigt hver dag. Der er noget at gøre og jeg kan få rørt mig lidt. Og kan jeg intet gør det ikke en hujende fis, fordi jeg ER sikret.

 

 

Det bliver en skøn jul, stuen bliver der nemlig ikke rørt ved før bagefter.

 

2016-10-23 11.44.35

23 kommentarer:

 1. Sådan Henriette..<3
  Dejligt med en fornuftig far.
  Jeg synes at huset og haven ser dejlig ud..og når du får alle dine fine ting på plads så bliver det så fint.
  Haven ser meget større ud end den du har nu..?
  Er det ikke sådan at du faktisk kan gå rundt hele huset..sikke nogen ture du kan gå med misserne der.:-)
  Dejligt ugeneret ser det også ud som.
  At du har fået sådan en god aftale med ny udlejer er da fantastisk..så kan du tage den tid du trænger.
  At du også vil få lidt mere råderum økonomisk er jo også et kæmpeplus.
  Mit gamle køkken er lille og med skråvægge på den ene side og velux vindue.
  Væggene var lyserøde og lågerne var noget lyst træ.
  Jeg malet det hele hvidt..fik en hvid bordplade og ny vask.
  Det er kun 2 overskabe og dem fjernet jeg lågerne på.
  Med en tallerkenhylde og et par andre små hylder blev det helt dejligt. Her har blevet lavet masser af god mad både til gæster og da de unge mennesker, min datter og svigersøn nedeunder fik renoveret køkken/stue..det tog lang tid da alt skulle rives..lavet jeg mad til os alle sammen hver dag I mit lille køkken.
  Faktisk er køkkenet både nemmere og mere praktisk end andre køkkener jeg har haft..og jeg har flyttet 21 gange.:-)
  Mon ikke du nu kan sove lidt nu du har taget beslutningen..og kattene skal nok klare omstillingen igen.:-)
  Tænk på hvor dejligt du kan indrette dig på den store overdækkede terrasse..det bliver jo en ekstra stue i hele forår/sommer /efterår tiden.
  Tænk at alle de gode aftaler du har fået i stand I dag har du klaret helt alene..you rock girl :-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Yay! Det er flot klaret at du har fået det hele i orden!!! SåDAN dér!

  SvarSlet
 3. Hold så lige op hvor jeg er begejstret for din fars kloge spørgsmål ������ knus

  SvarSlet
 4. Det er bare SÅ godt. Glæder mig for dig. Knus

  SvarSlet
 5. Super! Den bedste løsning, synes jeg :-)

  SvarSlet
 6. Tillykke og glædelig jul (o: Priska.

  SvarSlet
 7. Sikke en klog far :)) hvor ER jeg glad på dine vegne

  SvarSlet
 8. Fantastisk Henriette og tillykke!
  Nu kan jeg også pludselig se en masse muligheder i det hus, og at jeg tidligere skrev, jeg ikke syntes, huset var charmerende, trækker jeg helt tilbage. Det nye sted er stuen i kontakt med haven, det har du ikke haft før, det bliver dejligt. Mette.

  SvarSlet
 9. Ps. der følger nogle fine ting med synes jeg, krukker, de fine borde ude i 'The Potting Shed'....og bryggers har fine muligheder for egen køkken indretning...plus den der grønne sti ned til skolen ved siden af (ja har fundet huset (o; ....ned til den gamle vandrerute? Kan ikke huske hvor I plejede at gå. Go'e katte vindueskarme ud til forhaven og badevrl. er hyggeligt og pænt. Igen tillykke, ja og der er jo en kort vandretur via stien til og fra det det gamle/nye hus til mindre flytteture...men det ved du nok (o: Priska.

  SvarSlet
 10. Stort til lykke. Fantastisk stykke arbejde du har gjort med kig i Fuglse,kontakt til godser,gode aftaler med ny udlejer mm. Det er Så stærkt gået og nu kan du trygt og afklaret se fremad og begynde at glæde dig.

  SvarSlet
 11. Stort til lykke. Fantastisk stykke arbejde du har gjort med kig i Fuglse,kontakt til godser,gode aftaler med ny udlejer mm. Det er Så stærkt gået og nu kan du trygt og afklaret se fremad og begynde at glæde dig.

  SvarSlet
 12. Hvor skønt og dejligt for dig. Så kommer der ro på igen. Du kan nyde julen, som du glædede dig til.😄 Kan du evt grave de løg op igen. Gemme dem til foråret og lægge dem i kanten på højbede? Eller i spande/krukker som du kan sætte rundt omkring. Du får jo masser af plads ser det ud til. Synes det er sejt og godt gået. 👍

  SvarSlet
 13. Jeg er bare SÅ glad på dine vegne ❤️ Som jeg skrev på IG, så har tingene med at løse sig �� Det bliver godt, Henriette - din seje kvinde ❤️ Kh Marianne

  SvarSlet
 14. Det er så vigtigt, det med at være hjemme hvor man har hjemme! Faktisk er en uholdbar eller ligefrem uønsket boligsituation meget mere stressende end de fleste er klar over. Det lyder som om du lander, men kender godt det der med nattesøvnen, der ryger på den konto...PLING! Så er man lysvågen....

  SvarSlet
 15. Hvor lyder det bare som en god og holdbar løsning for dig og dine søde misser :-) Tillykke med det :-)
  Skulle du nu få brug for det, så står mit tilbud om at sponsorere en spand maling eller to - især hvis du kan finde en blomstret én ;-) stadig ved magt :-)
  Knus fra Sanne

  SvarSlet
 16. STORT TILLYKKE. Hvor er jeg glad for at alt har løst sig på bedste måde for dig. Og med din kreativitet skal det nok blive et dejligt hjem for jer alle tre. Rigtig dejligt at du kan flytte i ro og mag og få sjælen med. Det lyder som en god ide at grave løgene op og lægge dem i krukker og spande. Så kan du jo plante dem ud senere. Varme knus og hilsner til dig og mislingerne fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 17. Hvem ved. Måske har den nye udlejer ikke noget imod at du laver et løgbed derovre allerede nu? ;-)

  SvarSlet
 18. juhu, dejligt! sådan plejer ting jo at flaske sig til sidst.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 19. Dejligt. Det er jeg glad for at høre.
  Jeg glæder mig til at se dig :)
  Knus

  SvarSlet
 20. Kære Henriette!
  Af hele mit hjerte tillykke med at tingene nu falder i hak for dig! Dejligt med en viis far, der kunne stille det rigtigte spørgsmål på det rigtige tidspunkt. Så godt, at der er tid til at flytte alting i rolig overskuelighed. Held og lykke med nogle rolige måneder, indtil du tager fat på projektet.
  Varme hilsner, Hanne

  SvarSlet
 21. Som fru Jensen synes jeg, at det er en god idé nu at lægge løg i krukker (hvis du ikke vil bede om lov til at lægge dem i den nye have). Eftersom krukkeløg skal stå under tag om vinteren for at løgene ikke skal rådne mere eller mindre pga væde, kan du jo stille dem i den overdækkede terrasse, hvor du så kan nyde dem til foråret, og hvad angår køkkenet, er der også muligheder, synes jeg.
  Mit køkken er et forholdsvis kedeligt, hvidt af Ikeaslagsen, men de, som kommer her, synes, at her er dejligt, fordi der står orkideer og kunsthåndværk i vinsduskarmene, og der er billeder på væggen - bl.a. en svævehylde over det ene køkkenbord med skiftende miniudstillinger, for tiden syv minicollager i skifterammer, som snart skal skifte ud med syv små gouacher.
  Kunst af seriøse og anerkendte kunstnere er faktisk meget billigt, når man henvender sig til afdøde kunstneres arvinger, fordi priserne falder drastisk nogle år efter dødsfald, og der er ikke tale om gammeldags udtryksmåder, da kunstnere jo som regel er fremme på beatet for ikke at sige foran. I øvrigt må du, Henriette, med dine kreative evner selv kunne frembringe fx collager af udklip fra blade og aviser. Min datter, som er billedkunstner, laver bl.a. de skønneste collager af udgåede tapeter. Jeg tror lige, jeg sender dig en mail med et par billeder af mit køkken. Min stil er måske ikke lige det, du drømmer om, men det kan illustrere, hvad man kan få ud af et lidt kedeligt køkken.
  Til lykke med beslutningen
  og med dit nye logi
  Jytte
  www.danishknitdesign

  SvarSlet
 22. P.S. Nå! Det kan jeg så ikke: Sende dig en mail med fotos. Jeg tænkte ikke lige på, at du naturligvis ikke opgiver din e-mail adresse her på siden. Men måske kan du alligevel bruge mit skriv som inspiration. Jytte

  SvarSlet
 23. Tillykke med din nye bolig. Hvor er jeg glad på dine vegne! Kram og rigtig god weekend. <3

  SvarSlet