06 november 2016

Ikke uden min datter …

 

 

 

2016-11-06 12.05.33

 

 

.. havde jeg klaret denne omgang. Så enkelt er det bare.

 

Josefine ankom fredag eftermiddag, og så tog tingene ellers fart. Da jeg kørte hende hjem i dag ved middagstid, havde hun dybest set pakket alt ned, fyldt i bil, tømt fra bil og slæbt til hus. Selv har jeg kørt bilen de seks-syv ture det krævede, taget imod alle poserne/kurvene/bøtterne/baljerne/kasserne og taskerne, som hun slæbte for mig. Hun har gjort det jeg selv har gjort alle de andre gange, men som jeg ved denne flytning bare ikke orkede eller kunne overskue.

 

2016-11-05 13.58.17

 

 

Nu sidder jeg så her. Mere end lettet, og mere end slap. I et hus, hvor der intet andet er tilbage end møbler og flyttekasser. Og med en følelse af befrielse.

 

I morgen eftermiddag kommer et par naboer efter arbejde, og så tager vi det vi kan nå et par timer. Og igen tirsdag. Og onsdag måske. Det handler om ca 30 kasser og så alle møblerne. Flere denne gang end sidst, og jeg håber og beder til at det er tørvejr, for vi skal klare tingene med en åben trailer.

 

2016-11-05 13.58.122016-11-06 12.05.432016-11-06 12.05.54

 

Midt i det hele er Herman og Holger. Lille Herman, som bare spæner rundt og intet tænker dybere over, men som jeg jo godt ved vil blive grundigt fornærmet, den dag det går op for ham, at han skal til at bo et andet sted. Han har tumlet med Josefine og slåsset med hendes fødder i een uendelighed, hvorimod Holger tager det præcis så skidt som jeg frygtede. Han er dybt stresset, selvom han også bruger tid på at sove som han plejer.

2016-11-06 14.28.28

Han har slikket al pelsen af maven igen, og ligger som regel ovenpå mig når jeg sidder ned. Heldigvis har jeg nu fået hjælp til ham, så inden længe kan han få ro i sjælen med noget beroligende. Jeg er ret sikker på at Lisbeth har ret når hun mistænker at han har oplevet at være blevet efterladt før han kom til mig. Sådan behandler jeg ham ikke, og det tror jeg sådan set godt at han ved, men han er nøjagtig ligesom sin mor.. fortiden har sat sig spor i ham, og så hjælper kun ro, regelmæssighed og masser af omsorg.

 

2016-11-06 12.05.12

Omsorg er omvendt noget banditten Herman selv kan rage til sig! En pose med reservemad, som begge katte hidtil har nægtet at indtage, var blevet sat fra ude i bagkøkkenet. Og glemt. Glemt lige indtil jeg hørte en underlig lyd, og fandt Herman mere eller mindre på vej ind i posen.. sjovt så godt de tørre små bidder lige pludselig smagte. HA!

 

Nu er planen indtil videre, at mandag flyttes så vidt muligt alt det jeg ikke lige skal bruge her og nu. Og jeg får ringet til kabelmanden, for at få en tid til opsætning af parabol, samt købt ind til mindst et par dage. Varerne bliver sat på plads i det nye hus, så de er klar til vi flytter ind med seng og tv og kaffekande og hækletøj. Med andre ord, det jeg ikke kan leve uden bliver selvfølgelig flyttet til allersidst. Og så behøver jeg ikke vige en meter fra Holger de første par dage efter flytningen. Er jeg heldig bliver det i løbet af denne uge.

 

2016-11-02 15.19.472016-11-02 15.19.51

Haven har jeg knoklet i, men der mangler en masse endnu. Og ja.. jeg har fået lov til reelt ikke at fjerne noget derfra før til foråret. Når jeg alligevel er så optaget af, at få alt det med jeg overhovedet orker og kan få hjælp til allerede nu, så er det fordi jeg kender mig selv ret så godt efterhånden. Hele dette flyttehelvede SKAL gennemføres. Jeg trækker på et eller andet jeg ikke helt ved hvor jeg får fra, og så snart jeg låser efter mig her, så ved jeg bare at det vil være næsten umuligt at finde lyst, energi og overskud til at tage tilbage senere for at pakke ned, grave op, læsse på og læsse af, næsten ligeså meget som Josefine og jeg allerede nu har brugt weekenden på med indendørs ting og sager.

 

At sidde vintertræt i februar eller marts eller april, og vide at der venter mig efterskælv fra november, er bare ikke til at holde ud at tænke på. Så hellere tage den tørn også nu. Hvem fanden gider også tage den samme eksamen to gange? Ikke mig..

 

Hvad det ender med må de næste uger vise. Det kan udmærket være jeg ikke orker alligevel.

 

 

 

2016-11-03 08.16.48

Som det er nu, er jeg vanvittigt glad for at kunne se frem til at bruge næsten hele november på at komme på plads. Gå og hygge med det. Og så forhåbentlig være så meget i orden, at december bliver som jeg gerne vil. Med ro og fred, julerier og afslapning. For hver gang jeg har været i det nye hus, glæder jeg mig mere og mere til det faktisk. Det ER bare et skide godt hus for mig. Er lykkelig for at slippe for en 1.sal blandt andet. Og efterhånden har jeg vænnet mig så meget til det lyse men mindre køkken, at jeg nu er begyndt at se en masse muligheder i det. Det ER ikke så småt endda. Det er normalt, og skal ikke sammenlignes med det jeg har haft her. Det ender med at blive totalt hyggeligt, når jeg har fået sat hylder og sager op derude. Nemlig.

17 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt at læse, at Jose har kastet sig ind i kampen. Det er guld værd, med sådan en datter :) Jeg kan godt følge dig i, at det skal ske nu og ikke en gang til marts, men pas nu på dig selv, søde Henriette, og sig skidt, pyt, med det sidste, du ikke får op af haven. Vi har jo set, du kan få en smuk have ud af ingenting :)
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gør hvad jeg kan for ikke at gå helt i udu, men det er svært.

   Slet
 2. Skønt indlæg og jeg sender igen en masse superkrafter til dig.. Jeg håber du kommet igennem det hele.. Ville ønske jeg kunne hjælpe, men du er desværre lidt langt væk.. Jeg sender hver en dråbe af energi og positive tanker til dig.. Du fortjener det bedste og jeg håber sådan at det nye sted bliver perfekt og du kan blive der for evigt..

  Knus Jeanette <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde pige. Det er tanken der tæller :-)

   Slet
 3. Hvor er det godt at se at du og din datter har nået SÅ meget. Dejligt. Og de næste dage er der hjælp på også. Godt. Synes det ser ud til at lysne nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. LIge nu sner det, hvilket ikke er så heldigt, for vi skal flytte møbler i dag. I åben trailer.. ! Hmm...

   Slet
 4. Hurra for Josefine..<3
  Hvor er det dejligt med så god hjælp og nu bor hun jo også tæt på dig..det må være så skønt at I begge 2 kan være så tætte uden at bo sammen..:-)
  Jeg er så glad for at høre din plan som virker så god for dig og Holger..ja også Herman den frækkert.
  At du også kan se alle de gode muligheder i dit nye hus er da så positivt og dejligt at have det hele på et plan.
  Jeg bliver så glad på dine vegne at du får så god hjælp også fra naboer..du har virkelig været heldig med dem uanset hvor du har boet.
  Viola, Maybrit og dine nuværende..så mon ikke du også vil få nogen gode nogen i det nye hus..og fremdeles bo så tæt på de andre..<3

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Naboer er vigtige. Jeg har svært ved at holde den daglige kontakt med de jeg ikke har lige tæt på. Majbritt er væk igen, for hun flyttede pludselig en nat! Væk var hun.. Men her er andre gode mennesker så det går nok. :-)

   Slet
 5. Det er SÅ godt gået, Henriette. Og det er en god plan med nogle dages intens afslapning og Holger-nusning. Ja, også Herman, men han tager det åbenbart i strakt pote. :-) Det bliver dejligt for dig at komme på plads i det nye hus i god tid inden julehyggeriet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig rigtig meget nu Mia. Ingen tvivl om jeg at nok skal få det godt i det nye hus. Der er en masse muligheder og jeg har vænnet mig til køkkenet. Det bliver så fint. :)

   Slet
 6. det lyder da til at det hele bare flasker sig, dejligt! lykke til, jeg glæder mig til at fölge med i hyggen ved at komme på plads.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Frida. Inden længe kan jeg få skuldrene ned på plads igen. Det glæder jeg mig til :-)

   Slet
 7. Hold da op, sikke en masse! Men det skal nok blive godt, det er helt sikkert! :-)

  SvarSlet
 8. Du er intet mindre end fantastisk. Jeg er SÅ stolt af at være din ven! Stærk og med så mange positive tanker på trods. Helt utroligt. Det glæder mig sådan for dig, at du er så langt, og kan se muligheder og fordele. Og bare rolig Holger skal nok komme sig, men gu er det da synd, men det er det jo også for dig. Godt I har hinanden. Kram fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde da, og ja jeg skal bare lige over den sidste hurdle med møblerne og SÅ skal der hygges med indretning. Endnu en gang.. ! :-)

   Slet
 9. Sødeste 'lille' Holger ❤....og dejlige frække Herman, ja, det skal nok gå og igen tillykke med at alt alligevel ender med at flaske sig/falde på plads....ja, hellere nu end senere, hvis muligheden er der....selv om haven mangler...så er det værste ved at værre ovre....opstart/igangsætning er simpelthen det tungeste, når først det kører, kan man skifte lidt gear, men det kører. Ja, det er en fin stille dag for sæsonens første sne (o:

  SvarSlet