19 december 2016

Trodsalder AKA Herman den stride

 

 

 

Har jeg nogensinde fortalt at Herman snakker ret meget?

 

 

2016-12-15 11.03.11-1

Nå, men det gør han altså. Holger har også sit eget sprog med lyd på, men det er i en helt anden og anderledes afdæmpet og effektfuld kaliber. Han opnår det han vil ved hjælp af dygtig manipulation og menneskekundskab, hvorimod Herman den lille uvorne knægt larmer og diskuterer og svarer igen så det mere er, som at have en femårig i huset!

 

Nu tænker I jo nok, at ja ja.. nu har hun sgu da helt tabt småkagen. Tillægge et umælende væsen den slags egenskaber.. den er helt gal med hende. Hrmpff altså!!

 

 

2016-12-04 17.38.30

Der er bare lige ded ved ded, at det er simpelthen sådan han er indrettet. Alle ved jo efterhånden at han er både kreativ, handlekraftig og beslutsom. Hvad ingen kan vide, fordi jeg simpelthen kun kan lægge billeder uden lyd på her er, at der ikke går en dag uden at han og jeg er ude i flere diskussioner om, hvem det lige er der bestemmer her i huset.

 

Han har mange forskellige lyde at spille på. Når han får øje på noget udenfor vinduet feks og ikke kan komme ud, så kører han på med en mijaven der er helt desperat indtil jeg bøjer mig og lukker ham ud. Noget i stil med, at han bare SKAL have ordnet det her vigtige altafgørende problem, og det må jeg da kunne forstå. Det lyder som en normal kattelyd.

 

Så er der den lyd han bruger når han skal fedte sig ind..

 

Det er nærmest sådan en lille trillen, der minder om den marsvin kommunikerer med. DEN lyd er virkelig belastende for en træt foderautomat, der ligger og sover. Samme lyd bruges nemlig også når der er kedsomhed på skemaet. Kattemennesker vil vide hvad jeg mener, for han giver ikke op. Både Holger og jeg kan indimellem se meget meget trætte ud i fællesskab.

 

- og så er der den lyd han bruger når han ikke er enig med mig.

 

Forestil jer et lille barn der vræler. Wuaaaa lyder det. Kan I huske den lyd? Det er virkelig et vræl der lyder, som de bogstaver der beskriver det. Wuaaaaa.

Hør så for jer, at den lyd bliver stoppet brat. Som i Wua. Bum. En kort og bestemt lyd.

 

DEN lyd kan Herman!

 

2016-11-22 18.54.44

Og sådan går det for sig at han og jeg kan diskutere.

 

 

 

Han har gang i noget forbudt.

“NEJ Herman siger jeg.”

WUA! Siger han og kigger op på mig med et særligt trodsigt blik.

En pote flytter sig umærkeligt en smule tættere på målet. Stadig med fast øjenkontakt.

“ NEJ siger jeg jo, Herman”

WUA.

Halen kører som en fejekost frem og tilbage henover gulvet, og der rykkes lige et par cm mere.

“STOP så Herman!”

WUA!

Poten frem med lysets hastighed og kræet i fri flyvsel hen imod det forbudte, og SÅ er missionen hermed fuldendt. For minikatten.

“For fanden altså Herman, NEJ bliver der sagt”

WUA!  er kommentaren og det der blik, som er kun en sejrrig Napoleon værdigt.

 

2016-12-07 22.21.44

Han er yndig ik.

 

Han er også ret vild med at ligge i netop den stol. Den står med ryggen til mig når jeg sidder i min egen stol. I den ligger et tæppe, som betyder at man ikke kan se igennem, og han kan derfor ligge i skjul. Lige noget for en listekat..

 

2016-12-07 22.22.04

 

Forleden skete det her så:

 

Jeg sidder i min stol og kan ikke se ham. Han ligger ( så vidt vides ) i dyb søvn bag det tykke tæppe. Holger er gået kold i en kurv. Alt ånder stilhed, fred og idyl. Begge katte har slumret længe og inderligt.

Lige pludselig kan jeg se spidsen af en lille hvid pelstot bevæge sig ganske forsigtigt.

 

2016-12-07 22.22.20

Her ligger han og hænger ud af venstre side, men omtalte aften kunne man slet ikke se ham, og den lille hvide pote dukkede frem på den anden side. Altså til højre. Det er den side af stolen som står tættest på mit arbejdsbord…..

 

Nå, men jeg lader som ingenting og hækler ligeså lydløst videre, altimens den lille hvide pote laaaaangsomt bliver rykket en millimeter længere ud gennem hullet i stolen.

Alt er som sagt idyl her. Fred og ingen fare. Her er lyd fra tv’et, og fra tid til anden lidt slupren fra en kaffekop. Holger snorker en smule.

Poten bevæger sig forsigtigt og langsomt længere og længere frem. Og i stolen ligger minikatten og rævesover som I nok kan regne ud. Han rævesover og tror sig uset gør han, og derfor kan han fortsætte med at lade nu både hvid pote og lang grå “arm” komme tættere og tættere på bordet.

 

OG SÅ, sender han “pilen” afsted i en allerhelvedes fart og i eet hug har han nedlagt fire glaskugler, der nu med et vældigt rabalder flyver gennem luften, for til sidst at lande i alle retninger på gulvet!

 

“HERMAAAAN!” brøler jeg. “Hvad fanden laver du? Det må du sgu da ikke”, skænder jeg samtidigt med at jeg desperat forsøger at vikle mig fri af fjorten tæpper, en pude og forbi en fodskammel.

 

WUA!

-  siger han bare og kigger frem over kanten med et par spidse ører, og to kuglerunde øjne med mørke store ligeså runde pupiller.

 

Kan I høre ham gnække?

 

 

PS:

2016-12-06 15.44.26

Her ligger han på min arvede puf fra Moster Birgitte. Den har hjul på… OG her i stuen er der ikke væg til væg tæppe. Nyeste underholdning er en minikat der tager tilløb og flyver henover puffen for at lande lige på kanten med neglene dybt forankret i det bløde tæppe, OG en puf der nu er sat i bevægelse og som derfor suser henover gulvet i høj fart. Herman jubler, Holger fatter ikke en meter, jeg råber stooooop og Herman svarer

 

WUA!

 

 

2016-12-06 10.53.30

 

Herman den Grusomme er hans alter ego.

15 kommentarer:

 1. Jeg ELSKER dine katteindlæg <3 Glædelig jul <3

  SvarSlet
 2. Tak for en meget malende og skøn beskrivelse af et skønt katteliv.
  Skønt at være kat hos Henriette.

  SvarSlet
 3. hahaha! ja, det kræver sin kvinde at være kattedame.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. bwaahahah Jeg ligger flad af grin Henriette, sikke en spilopmager :)

  Rigtig glædelig Jul ♥

  SvarSlet
 5. Tak for dagens suverænt bedste grin!
  Du kunne udgive dine katteberetninger. De er vidunderlige.

  Og hvem var det lige der for næsten to år siden ikke mente du kunne have den lille sprællemand? I kan da ikke undvære hinanden, I tre!

  SvarSlet
 6. Var flad af grin, da jeg læste dit ps....kan lige se det for mig. 😬😬

  SvarSlet
 7. (((((((o; sødeste putte Herman....��

  SvarSlet
 8. Hold nu kæft det var dagens bedste grin. Og de der tror at katte er ikke kan snakke, de har ikke kat! Mine fem pelskugler snakker også mere eller mindre på hver deres måde.Knus til dig og pelsdyrene fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 9. Hvor du dog hygger dig... ;-) Jeg forstår glimrende det kattesprog, du fortæller om, for jeg har haft katte i alle størrelser i flere årtier. De er store personligheder (det er nu alle dyr efter min mening) - og de er utroligt uartige... og underholdende. Mine katte elskede tomme indkøbsposer af papir. De blev lagt flade, og så lå 1 stk. kat og så spændt afventende på mig... der skulle lege slædefører. Sammen tøffede vi gennem stuerne - jeg foran med godt fat i hanken, og katten siddende med alle tegn på jubel. Det VAR så sjovt at blive trukket på den måde. Ih, hvor jeg savner mine katte, når jeg læser dine indlæg... :-)

  SvarSlet
 10. Skønne billeder og skøn historie. Glædelig jul til jer alle tre. 😻

  SvarSlet
 11. Skøn historie og skønne billeder. Glædelig Jul til jer tre. 😻

  SvarSlet
 12. Dine beretninger om stort og småt - og ikke mindst om Holger og Herman! - kan bære en udgivelse. Du skriver SÅ godt. Og dine bofæller er ikke til at stå for. Mere, tak!💕

  SvarSlet
 13. Kære Henriette.

  En rigtig Glædelig Jul til dig og din familie, samt pelsdyrene. Varme knus fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 14. Glædelig Jul til dig. 🎄🎅🏻

  SvarSlet