30 marts 2017

Efter besøg fra København sover jeg

 

 

 

 

2017-03-26 09.21.13

 

Jeg sover som altid ret meget når jeg har haft besøg. Fra søndag aften til onsdag morgen har jeg hygget og slappet af med min gode ven, og nu restituerer jeg lidt. Og ind i mellem det er jeg naturligvis ude i haven. Onsdag var jeg også ved lægen for at tage tyren ved hornene, og nu håber jeg mit knæ får det bedre. Fire nålestik med binyrebarkhormon blev det til!  I timerne efter bliver smerterne næsten værre, men allerede i dag mærker jeg tydeligt, at det har hjulpet. Tænk engang.. jeg har næsten glemt, hvordan det er at kunne gå normalt. Hvilken fryd det bliver. Hvis det virker efter hensigten.

 

2016-11-24 13.03.45

Siden sidst, har jeg især haft gang i saksen i det, der har været et tilvokset buskads af forskellige arter. Jeg er vild med at have så mange grønne vækster, men de har ikke været under kontrol i mange år tror jeg. Det kommer de nu. En tydelig forbedring kan ses på en enorm tjørnebusk, hvor det meste af en meter til alle sider er sakset. Det er nok den sværeste beskæring jeg nogensinde har kastet mig over, alene fordi der er forbandet mange torne på sådan en sag. Da jeg ikke har en trailer, er alt siden møjsommeligt flyttet hen bag træskuret. Der kan det ligge og bare ligge, og der er så meget, at jeg (næsten) er sikker på, at ingen små kattepoter vover sig derhen.

 

busk2

busk

Ved nærmere eftersyn viste tjørnen sig at have en tudsegammel og snoet stamme, og den har jeg helt bevidst nu befriet, så den kan nydes og pryde i bedet. Det var Esther der så muligheden sidst hun var her, og jeg er helt enig selvfølgelig. Billederne er totalt overbelyste og det beklager jeg, men kameraet bliver bare dårligere og dårligere. Sorry.

busk4

Bagved står et træ, hvor jeg har klippet næsten to meter af. Det trængte også til at få nyt liv, i stedet for de sølle tjavser der strittede så meningsløst mod himlen. I det hele taget er der sakset grundigt næsten hele vejen rundt, men der er stadig buskbom og et par andre, som skal have en tur. Indtil nu fryder jeg mig bare over, hvor interessant den tjørn ser ud.

busk3

 

2017-03-30 15.41.272017-03-30 15.43.33

 

Og nå ja forresten, jeg har også husket at tage georgineknoldende frem, for lige at bruse dem over. Det kan for det meste få de mest indskrumpne til at svulme igen. Man kan blive narret til at tro at de er helt døde, og det er de også mange gange, især de tyndeste af dem, men det hjælper på dette tidspunkt inden de snart skal i jorden igen, at give dem fugt til at vågne på.  Har jeg læst mig til..

2017-03-26 09.43.05

 

 

I morgen er det planen, at jeg vil kaste mig over endnu et tip fra Pinterest. Her har jeg pinnet en anvisning på, hvordan man kan få beskårede roser til at skyde fra afklippet, i en kartoffel!

 

Se mere her:

 

http://balconygardenweb.com/30-diagrams-to-make-you-master-in-growing-roses/

 

Scroll ned til punkt nummer tolv.

 

 

 

En anden metode jeg også vil afprøve er denne her:

 

https://dk.pinterest.com/pin/102597697741491471/ 

 

Her er det noget med kanel OG kartofler. Det skal da bare prøves, eftersom jo beskar min Ghita rose sidste weekend og dermed stod med en del afklip, det ville være synd ikke at eksperimentere med. De har indtil nu været pakket i fugtet køkkenrulle og plast og lukket inde i køleskabet.

 

2017-03-25 17.54.50

1 kommentar:

  1. Kære Henriette!
    Tak for inspirerende blåt indlæg.
    Jeg har 5-6 blå krukker, der hele deres liv hos mig har levet en stedbarne-tilværelse. Men nu har jeg set lyset! Nu skal de plantes til med alt muligt forskelligt og den blå farve skal være fællesnævneren, når arrangementet byder velkommen ved fordøren!
    Skønt at du åbnede mine øjne for den blå lyksalighed!

    SvarSlet