23 december 2017

Julen i det lille udkantshjem

2015-12-20 18.50.37


Her i det sydlige har julen listet sig så tæt på, at kun en enkelt dag er tilbage inden turen går til Lyngby. Og ja.. i læste rigtigt.Det er otte år siden sidst, men i år har Rasmus spillet på violiner og sunget seranader i en sådan grad at mormor og morfar godt var klar over at løbet var kørt. De slap ikke for besøg. Juleaften. Af Rasmus og jeg. Josefine er daffet afsted over dammen og skal fejre jul med sin USA’ske kæreste. I morgen triller vi til mit barndomshjem, og det glæder jeg mig usigeligt til. Gensynet med min mor og far efter halvandet år bliver næsten det bedste af det hele.  Lille Herman er jeg jo totalt pylret over i den forbindelse. Han har aldrig været alene længere end maks fire timer og slet slet ikke uden at Holger også var hos ham. Han tilbringer det meste af dagen med at spæne rundt udenfor, men han runder lige mor og godbidderne med jævne mellemrum dagen igennem. I morgen er mor ikke at finde som han er vant til, men jeg håber jo at han ikke går dybt nedbøjet hjemmefra for evigt bagefter.


20171223_104446


Indtil sønnikes ankomst, tilbringer jeg min dag i sofaen. Der kører den store julbagedyst galore på tv, og ja.. så er der egentlig ikke det store på programmet andet end tophygge. For ikke at gøre mig selv mere udmattet end nødvendigt har jeg købt ind til en lillejuleaftens tapas middag. Sådan. Bum.


Jeg vil her benytte lejligheden til at ønske alle en rigtig glædelig jul. Håber den bliver som i drømme, og at alle får hvad de har ønsket sig.


IMG_2597

Og hov.. PS:  jeg er stadig røgfri :- )  kan i dag prale af hele 14 dage uden nikotin. HEP!

12 kommentarer:

 1. Sejt, med 14 dage uden røg. Ønsker dig en skøn jul med familien. Kram fra Vibeke. PS. Nyder stadig at læse med her, selvom jeg ikke skriver ret tit.

  SvarSlet
 2. du er sej, supersej! jeg overvejer rygestop i det nye år, vi får se om jeg er lige så sej som dig. mine bedste önsker om en glædelig og fredfyldt jul, Herman skal nok klare sig.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frida, et forsinket tak herfra. Det har været rigtig svært, men som alle andre eks'er siger.. det er så dejligt når man kan sige at man ikke længere trænger. I øvrigt.. troede sgu jeg var den sidste ryger i verden, så det er faktisk også rart, at høre at andre også har den last :-) Godt nytår til dig og din familie. Kh Henriette

   Slet
 3. Som Frida siger,så skal Herman nok klare sig. Det er kun deres menneskemødre der bekymrer sig halvt ihjel :-) Rigtig Glædelig jul til dig og Herman, og fortsat held og lykke med rygestoppet. Varme juleknus fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Og noj hvor vi bekymrer os ! heldigvis gik alt som det skulle og vi kom gennem nytåret på den bedste måde muligt. Herman var kun i klædeskabet i tre kvarter fra 00.0 til 0.45. Håber at du også er godt inde i det nye år. Kh Henriette og Herman

   Slet
 4. Flot klaret, at du stadig er røgfri! (Jeg har aldrig røget, til gengæld spiser jeg for meget af det usunde, og det kan jeg iike engang slippe!)
  Rigtig glædelig jul til dig og Herman. Jeg håber, I får nogle dejlige dage.
  Kh Mo

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt love dig for, at godt nok er et rygestop lidt af en kamp, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at sukkerstop er ti gange sværere. En smøg er "kun" en smøg og kun en enkelt ting i en dag, men slik.. og sukker... og kager.. det er mange mange forskellige laster, der skal gøres op med. Rigtigt godt nytår til dig :-)

   Slet
 5. Rigtig glædelig jul søde, håber i får nogle dejlige dage. <3

  SvarSlet
 6. Ih, hvor dejligt - rigtig jul er bare den, i ens barndomshjem :D

  - A

  SvarSlet