12 maj 2009

En morgenbøn

Det er tirsdag morgen og jeg glæder mig ufatteligt meget til det sidste talende menneske er ude af døren. Et kvarter.. så er der ro i huset. Ahhhh

Josefine sover jo, men i dag har jeg ikke tænkt mig at være efter hende, hun får lov at ligge, for så er der ikke mulighed for diskution og debat om alle mulige småting. Du godeste hvor kan hun få en elefant ud af den mindste lille myggelarve.

Jeg har revideret igen. Jeg er mere mør end jeg egentlig forventede i går, og derfor vil jeg idag slet ikke skrive mere her. Jeg orker det ikke. Jeg vil klikke lidt rundt, og læse lidt om hvad der er sket siden sidst, hos alle jer bloggere, som jeg elsker at besøge, men kommentarer bliver det nok heller ikke til. Åh, hvor er det bare træls, sådan at brænde helt ud.

Jeg har dog en bøn til alle jer blomsterkyndige bloggere.
PLEASE kig på mine billeder, der iøvrigt ikke er tydelige, og fortæl mig hvad mine små blomsterbørn fejler.

Der er et før og nu billede af problemerne. For kun et par uger siden var de frodige, saftige, grønne og sprøde, nu er der brune plamager på, min klematis, ser desideret klatøjet ud sine steder, de før så sprøde blade er helt krøllet sammen.

Den yndige lille rødbede aurikle, jeg fik af Emilies mor
er også virkelig trist og hænger med hovedet. Den er kommet i en potte og har fået både sol og vand, men lige meget hjælper det.

Hvad sker der for dem?????

Sådan ser Emilies mors ud...


Og her er min..Jeg kan godt selv se, at det er nærmest umuligt at se tydeligt her, men før var der masser af grønne blade på min klematis, nu er den tyndagtig, bladene hænger i stænglen og er nærmest helt krøllede. De ser afbrændte ud,men det underlige er, at i den lange periode med høj sol, var der ikke noget problem. Det er først dukket op, her i begyndelsen af maj. ??????????


Det går jo altså virkelig ikke at der er noget i min lille have der ikke trives.

6 kommentarer:

 1. Jeg er desværre ikke den, der kan yde dig nogen fantastisk opskrift på, hvordan du får din planter til at trives. Måske de brænder af i solen og trænker til lidt skygge. Du har tidligere talt om en parasol. Og en lille smule naturlig gødning? Bare forslag.

  Ønsker dig en skøn hviledag ;-)

  SvarSlet
 2. Jeg kan ikke umiddelbar tsige dig, hvad der er i vejen med de forskellige plantepus. Selvom vi har haft varme dage, så har vi også haft nogle temmelig kolde nætter og det kan være hård kost for planter - især når de står i krukker og altankasser.
  Klematisser skal som udgangspunkt helst have det køligt om rødderne - og det har din måske lidt svært ved at få på en altan?
  Det sker ofte, at planterne først viser sygdoms/svækkelsestegn et stykke tid efter at de er blevet udsat for en belastning - derfor kan det være utroligt vanskeligt at gennemskue, hvad der får dem til at mistrives.

  Mangel på vand og alt for meget vand kan ende med det samme resultat: planten visner. I første tilfælde får den ikke nok vand, fordi der ikke er noget. I andet tilfælde får den ikke nok vand, fordi rødderne rådner og ikke kan optage alt det vand, som forårsager råddenskaben. Typisk kan man skelne, ved at se om bladene bliver mørke, når de visner (så er planten 'druknet').
  Er der drænhuller i din altankasse eller kan rødderne stå og 'soppe'?

  SvarSlet
 3. Jeg kan desværre heller ikke svare dig med planterne - det eneste jeg tænker er som der allerede er nævnt - om de kan trænge til lidt skygge.
  Håber du haft haft tid til at slappe af i dag.

  SvarSlet
 4. Grønne fingre - har jeg ikke mere, så ingen gode råd fra mig. Mine planter dør på stribe for tiden .....

  SvarSlet
 5. Hej Henriette
  Først.. kuk kuk.. det er mig.. ;-)
  jeg valgte bare at flytte min blog.. og selvfølgelig flytter du med.. hihi..
  Men du finder mig her..
  ang. planterne.. så har jeg bare overhovedet ikke styr på mine egne planter..
  men jeg tænker at de måske har fået for meget vand?? kunne det være en mulighed...
  Håber vi ses på min nye blog..

  SvarSlet
 6. Hej Henriette!
  Blæst kan svide planterne ligesom sol. Rødbede Auriklen skal nok komme sig, den bliver først rigtig fin næste år, grundet opgravning flytning osv.
  Og for meget vand og for lidt vand er lige dårligt. For små potter kan også hæmme væksten.
  Held og lykke.

  SvarSlet