13 maj 2009

I weekenden

I weekenden skal vi i sommerhus.

Juhu, det er noget der kan få mit humør op. Vi har en ven af huset, som gerne lader os benytte sit sommerhus. Vi har været der flere gange og der er så vidunderligt. Lige ned til Roskilde fjord og nær mark og stier.

Normalt tager vi alene afsted os to voksne, det er en god mulighed for lidt voksentid, men i denne weekend skal Rasmus med. Pigerne gider ikke. De får nærmest udslæt og tendens til panik, ved tanken om, at der ikke er hverken net, eller udvidet tvpakke.

Min søn derimod, har vist sig at være glad for udelivet og han har allerede gang i planer om fodbold på græsset, fiskeri i fjorden, cykelture i området og så lidt assistance til sin mor der skal have bilen med derop. Den skal have en kæmpe forårstur.

Jeg er vild med min lille bil. Den repræsenterer for mig min personlige frihed. Jeg fik mulighed for at købe en brugt model da jeg blev skilt, og den har hjulpet mig til at komme lidt ud i de perioder hvor jeg har haft det slemt. Så kan jeg nemlig hverken overskue at skulle med tog og bus for at handle og besøge veninder. Uden den kommer jeg hurtigt til at isolere mig. Med den kan jeg selv bestemme hvornår jeg vil ud og hjem uden at skulle tænke på tider og vejrlig. Den er min første egentlig investering og selvkøbte genstand med værdi nogensinde.

Nu trænger den til at blive pudset, poleret, vasket og støvsuget efter en lang vinter.

Når vi er i sommerhus, er det ren afslapning for mig. Jeg tusser rundt i haven og nusser lidt med planter og napper gladeligt ukrudt og alskens vildfarne strå op og væk fra bede og fliser. Det er ren terapi. Jeg skal naturligvis have mit hækletøj med og så mine gummistøvler. Jeg vil gå i vandkanten uanset vejr og temperaturer.


Her er lidt stemningsbilleder fra sidste sommer:


Som en anden havfrue slænger jeg mig på en sten langt ude i fjorden. Det er super lavvande

Havens gamle pryd...En aften i gråvejr, men efter en lang varm dag er det skønt at soppe lidt i vandkantenÅhh jeg glæder mig, det gør jeg altså.. :-)))

10 kommentarer:

 1. Lyder dejligt med en tur i sommerhus. Hvor må det være skønt, at Rasmus så gerne vil med - og måske have lidt alene-tid med hans mor. Håber i får en dejlig tur :) Knus

  SvarSlet
 2. Det lyder helt skønt, at I kan låne et sommerhus, Henriette! Og dejligt at Rasmus skal med - mon ikke det er rigtig godt for ham ... Jeg havde sommerhus i Lille Kregme lige ned til Roskilde fjord i 10 år. Det ligner præcis billeder derfra.

  Varme klem til dig og ha' en god aften!

  SvarSlet
 3. Hej Anette.

  Ja det er så dejligt og jeg er glad for muligheden. Vi er taknemmelige for muligheden og også for at Rasmus vil med. :-)
  Tak for kommentaren og knus tilbage :)

  SvarSlet
 4. Hej madame, jo det tror jeg bestemt det er. Jeg kan ikke lige huske præcis hvor det er, men jeg skal da lige chekke krak for at se hvor Lille Kregme ligger. :-)

  Varme klem tilbage og god aften også til dig.

  SvarSlet
 5. Hvor er det bare perfekt. Det trænger I vist også til efter alle forandringerne. Og vejret tegner vist godt for den kommende periode.

  SvarSlet
 6. Godaften Sifka.

  Ja det syntes jeg søreme også. Juhu
  Og vejret. ja jeg er glad uanset regn eller sol. Men det er jo alligevel skønt at kunne være udendørs med tørre fødder. hihi

  God aften til dig:-)

  SvarSlet
 7. Håber alle dine forventninger blive indfriet og kryders fingre for, at vejrguderne holder sig i skindet og sender solskind din vej.

  Der er sgi så dejligt ved Roskilde Fjord.

  Kærlige hilsner fra engen ;-)

  SvarSlet
 8. Hvor er det en dejlig mulighed. Rigtig god tur. Og det der med frihed og bil - ja så ved du at jeg er af samme mening - det bedste jeg har gjort i lang tid var at få det kørekort. Bilen havde vi og den stod ganske tit og grinede af mig, når jeg hæsblæsende og modstræbende løb efter en bus.

  SvarSlet
 9. Hej Jeanette Mariae. Ja, jeg holder virkelig meget af fjorden. Hele strækningen er så køn og fredfyldt syntes jeg.

  Tak for de krydsede fingre.. :-)

  Kærlig hilsen tilbage til engen

  SvarSlet
 10. Hej Lis.

  Jeg var 32 før jeg fik mit kort, og jeg var ikke til at skyde igennem dengang. Bestod begge prøver i første hug og med glans. Nøj hvor jeg nyder den frihed. Inden da var jeg altid afhængig af at mande kørte, og det var altid på hans præisser.

  Sån er det ikke mere.. hii

  SvarSlet