05 juli 2009

Feriefortælling og en fødselsdag

Jeg er vel hjemme igen efter en varm ferie i sommerhuset..

Som alle andre her i landet har vi været godt svedne, og selv har jeg opholdt mig mest i skyggen. Jeg har efter flere år endelig lært, at jeg ikke må være i solen da medicinen jeg får, gør mig meget udsat for forbrændinger. Spørg mig ikke hvordan og hvorfor,men faktum er at jeg har flere gange har været temmelig forbrændt de foregående år, trods det at jeg har været formummet bag solbriller og iført tusind lag solcreme, og gevandter der henleder tankerne på Afghanistan.

Det første år var det så slemt at jeg måtte en tur på skadestuen! Min ene arm var så hævet at jeg ikke kunne mærke noget i den. Det viste sig at jeg også var hævet inden under huden og at det trykkede på nerverne. Det er da helt vildt syntes jeg, men selv i skygge og med solfaktor 30 bliver man jo udsat for solen, så jeg kommer retur med en dejlig solgylden kulør. Det pynter gevaldigt og klæder mig. Jeg ser mindre træt ud. Jubii

I år har jeg så lært lektien, og jeg har tilbragt dagene i dovenskab under en parasol og i træernes skygge. Vi har faktisk alle været ret så ugidelige. Varmen har gjort sit til at vi ikke har orket at været aktive, men også det at vi endelig ikke har skullet noget som helst, har fået os til at være fuldstændigt passive. Og vi har nydt det :-)

Der er blevet spillet Olsen i stride strømme og jeg må nedbøjet erkende at jeg har mødt min overmand i min kæreste. ØV og ÆV hvor er han bare heldig. Hans straf har været at spille Scabble, for det syntes han er så kedeligt at det næste gør ondt. Hihi Jeg har haft mit strikketøj med, men har næsten ikke holdt ud at sidde med det. Det er nemlig uldgarn og det er bare for varmt at have i hænderne.

Vi har grillet og ellers levet af koldskål og litervis at frossen danskvand med hyldeblomst og citron. Den voksne version med vin ell spiritus, er indtaget om aftenen med mere kortspil. Ungerne har skudt på mål med vores luftgevær,og der er sat en skydeskive op til samme formål, men jeg må indrømme at jeg ikke fatter hvorfor de syntes det er så morsomt, men det gør de altså. Mange timer er røget på den konto, og især æbler har været udsatte.. De har været dybt koncentrerede om at ramme plet.

Vores små hårbolde har også nydt den bedre plads og de er blevet godt forkælet. En stor løbegård med dertil hørende hus har de været i. Miras pigemarsvin og så vores hanner har skiftedes til at være i den og så i buret. OG der er blevet indtaget ufattelige mængder af græs, strå, mælkbøtter og selvfølgelig agurk og salat. Rundt i skyggen har vi rykket dem, og de har sovet og som vi, også svedt godt. Hvis marsvin kunne smile, ville deres ansigter være helt runde lige nu. Nøj hvor har de nydt det.

Så alt i alt en tiltrængt og vellykket ferie for os alle.

Måske især for mig..

Jeg har nemlig også tænkt lidt. Inden jeg tog afsted nåede jeg nemlig at få læst nogle af de første kommentarer på mit sidste indlæg og jeg må her lige sige at jeg er helt overvældet over de mange mange fornuftige og også virkelig deltagende ord der er skrevet til mig. Jeg er ligeglad med hvad nogen mener omkring blogging, for mig er det utroligt givtigt med de indput jeg får på mine tanker. Måske netop fordi de kommer fra mennesker der ikke kender mig personligt.

Nu prøver jeg så at bruge det til noget konstruktivt, og jeg skal virkelig øve mig i at sige fra, men også i at være mindre mor på nogle områder. For det er jo rigtigt at især de store, må og skal lære at klare tingene selv.

Det interessante er, at disse sommerdage har været 100 % afslappende, trods det at vi har været fire i et meget mindre hus. Det hjælper selvfølgelig at der er en stor have at opholde sig i også, men det er som om at de to yngste bare er mere tilfredse med livet end de to store. Der har ingen konflikter været, ingen diskussioner, ingen brok eller utilfredshed, ingen skænderier dem i mellem, og selvom jeg godt er klar over at det kan skyldes det faktum at vi netop er væk og har ferie, så er det faktisk også sådan i hverdagen herhjemme. Det er ikke dem der skaber problemerne. Jeg er ked af at sige det, men det er faktisk de to store. De er så utilfredse at det trodser enhver beskrivelse. Det er dem der skaber den dårlige stemning, med al deres brok og ordkløveri. De to yngste er generelt glade børn der har det fint.

Så hvad kan jeg så bruge det til??

Jeg kan blandt andet lære, at vores indstilling til at de må indrette sig, eller flytte er ok. Hvis de syntes det er så rædselsfuldt at være i en stor familie og at tilpasse sig, så må de jo finde et andet logi. Jeg elsker dem alle sammen, men mener altså alligevel at vi alle må gøre vores til, at vi kan trivedes, og det er her den kikser. De to store er nemlig ikke indstillet på at gøre noget som helst. Det er den der med, at yde for at nyde.

Sådan ligger landet og jeg vil afslutte endnu et romanlangt indlæg med spredte billeder fra vores ferieuger.


Ham her mødte vi på en parkeringsplads. Han var enorm simpelthen, men utroligt statelig

Gad vide hvad der tænkes her? Jeg ved ihvertfald at vi har været i vandet..


Lakridsen i fuld sving med sin ynglingsbeskæftigelse.. Spisning


I høje temperaturer er det klart at foretrække, at ligge tæt tæt og helst under en stabel hø!


I dag er det Josefines fødselsdag, hurra hurra hurra...


Josefine fylder 18 år i dag og hun er blevet vækket behørigt med gaver og morgenmad og flag. Såvidt jeg kan fornemme faldt dagens første gavehøst heldigt ud, og hun er glad. :-)

Nu er hun på vej til frokost med farmor og Rasmus. Jeg håber at de får nogle hyggeligt timer.

25 kommentarer:

 1. Velkommen hjem og tillykke med Josefine !
  Det virker som om I har haft en rigtig dejlig slappe af ferie.
  Du virker afklaret og rolig og det er da et rigtig godt udgangspunkt for en ny uge i det hjemmelige.

  SvarSlet
 2. Velkommen hjem, hvor har du været savnet. Det er skønt at høre, at I har haft nogle super dage i sommerhuset. Og ja, som Miri skriver, du virker afklaret og rolig. Det er et dejligst sted at være.

  Kærlige hilsner fra engen ;-)

  SvarSlet
 3. PS.: Og selvfølgelig til lykke med fødselsdagen til Josephine ;-)

  SvarSlet
 4. Er rigtig glad for, at I har haft en god uge i sommerhus :0)

  Og tillykke med Josefine !

  SvarSlet
 5. Hej Miri. Ja det er det nemlig. :-)
  Tak for hilsenen til Josefine. Hun er søreme voksen nu.. på papiret. hihi

  Jeg er faktisk ret så afslappet, og nu skal jeg bare holde linien, så går det nok.

  SvarSlet
 6. Hej Jeanette Mariae.

  Ej har jeg?? Det er da dejligt at få at høre, tusind tak for det. :)
  Også tak for josefines hilsen, og jeg har det faktisk ret så godt i dag.

  Mange kærlige hilsener tilbage til dig.;)

  SvarSlet
 7. Tak skal du have Trine. Jeg skal nok huske at læse på facebook senere. Jeg fik en hotmail besked om at der lå noget til mig fra dig.. ;)

  Kærlig hilsen og knus

  SvarSlet
 8. Det er dejligt at læse om en rigtig ferie!!! Jeg har også været nedsmeltet i solen og må konstatere at skyggen her er mere effektiv, for jeg ikke blevet brun! Men det kommer senest efter 3 ugers ferie.

  Jeg havde engang en lærer, som sagde: "kan du ikke være lidt mere positiv og hjælpe med at få tingene til at fungere overfor denne lærerkandidat?" Det kunne jeg godt. Hvor meget kender du til baggrunden for brokkerierne? Hvad er fremtidsudsigterne for et SU-betalt logi til ældste? Hun er selvfølgelig ved at have et privatliv (gætter jeg).

  Nå, nu skal jeg have mere at drikke!!! Det er stadig varmt.

  SvarSlet
 9. Tillykke med Josephine - og velkommen hjem fra en velfortjent ferie :-)
  Det lyder til, at du virkelig har fået noget ud af den ferie.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 10. Tillykke med Josephine. Det er stort at blive 18 år kan jeg huske :P Det er skønt at høre, at du / I har nydt at være i sommerhus. dejligt du er tilbage igen ;-) Knus Anette

  SvarSlet
 11. Hej Henriette. Ja, godt at vide at du har haft en god og problemfri ferie, at du også har ffået tænkt tingene igennem. Det er nok som du siger - nogen skaber dårlig stemning, og du vil bare så gerne at det går godt jeres nye familie - at du simpelt hen har alle antenner og følere ude og suger det dårlige til dig. Giv dem ansvar for at det går, tal med dem og appeller måske til dem. Du får en krammer og et til lykke til denstore voksne (lille ) pige.

  SvarSlet
 12. Et stort tillykke med Josefine og velkommen hjem, Henriette :-)
  Det var dejligt at læse, at jeres ferie er gået så godt - og også at du er mere afklaret omkring, hvordan der skal sættes ind nu.

  Varme klem til dig og ha' en dejlig aften :O)

  SvarSlet
 13. Velkommen hjem og tillykke med Josefine.

  Skønt at du/I har fået slappet helt af i ferien og at der har været plads til, at du kunne få sat nogle ting på plads. Teenagere er en verden for sig.

  Dejlig søndag aften til dig :)

  SvarSlet
 14. Velkommen hjem, Henriette. Rart at høre, at I havde en dejlig ferie og tillykke til Josefine.
  Og de store unger? De er såment bare ved at være klar til at flyve fra reden. Sund og natur adfærd (og hamrende irriterende for forældrene).
  Hjælp dem lempeligt afsted med kys og god vind,
  alle vil nyde når de kommer på besøg.

  SvarSlet
 15. Hjertelig velkommen hjem og hip hip HURRAAA for Josefine :-)

  SvarSlet
 16. Hej Henriette.
  Det er netop det at komme væk hjemmefra uden alt for meget at lave, er fantastisk til - at få tænkt.
  Det lyder som om du har tænkt konstruktive tanker og har noget at gribe fat i, i din videre færd.
  Det glæder mig at læse.

  Jeg kender godt det med at have svært ved at sige fra. Men hvor er det bare vigtigt, at vi lærer det og mærker efter, hvordan vi selv har det, og hvad vi kan overkomme.

  Lykke til :)

  SvarSlet
 17. Hej dax, og der ramte du hovedet på sømmet..
  Der skal andre og mere positive boller på suppen og derudover har vi gang i noget med et skolehjem til Josefine, det er i forbindelse med udd og SU får hun fra 1.okt.
  Sønnike skal i omdrejninger med at lede efter et værelse, det er blevet bestemt nu, da han jo er så negativ.

  Det lyder som om du har ferien tilgode og mon ikke du så også får lidt sommerkulør :-)

  God mandag til dig og knus

  SvarSlet
 18. Hej Gittemay og tak for det. Jeg har virkelig nydt det, og også været konstruktiv i hovedet.. Hihi

  Knus og god mandag til dig :-))

  SvarSlet
 19. Hej Anette og tusind tak. Jeg er søreme også rigtig glad for den velkomst jeg har fået af jer alle. Tænk.. det varmer bare så meget.

  Rigtig god mandag og knus til dig :-))

  SvarSlet
 20. Hej Lavendel.
  Jeg har helt klart tænkt mig at kræve deres mere positive indstilling til tingene, og så derudover bliver især knægten sat i sving med at finde et værelse. Han har brug for at komme videre og mærke det rigtige og selvstændige livs knubs. Her tror han jo bare at vi er onde og urimelige såå..

  Josefine er der også ting igang omkring det med hendes skole og et skolehjem på ugedagene.

  Mange tak for krammeren og jeg sender lige et retur med ønsket om en god mandag. :-))

  SvarSlet
 21. Hej Madame og mange tusind tak for hilsenen til Josefine. Jeg ønsker dig en rigtig god Mandag og må lige sige igen, at jeg ser frem til det næste blogtræf, hvor vi igen kan hilse på hinanden. :-)

  Varmt klem til dig :)))

  SvarSlet
 22. Hej Fru E. ja jeg husker jo godt min egen teen-tid og det var da bestemt ikke let. Jeg havde bare ingen søskende at diskutere med, og deri ligger nok forskellen. Jeg fatter ikke de gider!

  Rigtig god mandag og kh Henriette ;)

  SvarSlet
 23. Hej Lotus. Det er lige det vi vil gøre og så også være lidt mere strikse med at kræve lidt positiv karma fra dem sålænge de bor her i familien. :-)

  God mandag og mange knus og tak for dit skriv
  Henriette

  SvarSlet
 24. Tusind tak Anita og rigtig dejlig mandag til dig. Knus Henriette :-))

  SvarSlet
 25. Hej Pernille og tak for ordene. :-)

  Ja ro indvendigt er jo en livsnødvendighed for at trives.

  Jeg ønsker dig en dejlig mandag
  Kh Henriette :))

  SvarSlet