18 juli 2009

Fri i weekenden

Jeg holder fri i denne weekend..


Lige om lidt tager jeg hen til venindens tomme lejlighed, for at være lidt alene. Jeg ville egentlig allerede have været afsted flere gange i denne uge, men så har jeg alligevel syntes at jeg bare skulle trække mig tilbage til soveværelset, og strikke i stilhed der. Det er gået ok, det er det mest kølige sted i huset, men nu kan jeg mærke at jeg nok skulle have været helt ud af hjemmet.

Den konstante kontakt med alle fire børn, og alle deres "problemer", Rasmus der taler meget, døren der går op og i hele tiden, fordi jeg skal tage stilling til alt i mellem himmel og jord, har nu fyldt mig op igen, Den første del af ugen gik fint, men efterhånden som dagene er gået er jeg igen træt og har hovedpine.
Kæresten skal til en kammerat, og Rasmus er i Lyngby for at skyde på banen, så jeg kan tage afsted uden den dårlige samvittighed.

Samvittigheden plager mig enormt. Jeg syntes at jeg skylder Rasmus at være her hele tiden, efter de års adskillelse der har været. Han vil så gerne være om mig hele tiden, og det er naturligt, jeg ved det.. MEN jeg har bare ikke så mange ord i mig, at jeg kan tale hele tiden. Jeg MÅ have lidt alenetid. Det er svært og jeg føler jeg svigter ved at være væk.


Jeg tager afsted for at nyde stilheden simpelthen. I aftes var jeg lige indenom for at vande hendes blomster, og jeg var helt stum af overvældelse. Der var en ro, jeg ikke har oplevet i 100 år. Alt var stille og der var iøvrigt så fint og ordentligt...


Åhh at have kontrol over eget hjem, at vide hvor ting ligger, at gøre rent uden at det er formålsløst, at have en blomst eller smuk ting stående, uden at der stilles undrende spørgsmål om hvorfor den overhovedet skal være der... DET savner jeg altså. Jeg indrømmer det blankt.

Jeg tager mit strikketøj med, lidt mælk til min kaffe og så har jeg ikke tænkt mig at lave en dyt eller sige et ord.Uanset hvornår jeg tager hjem igen, skriver jeg nok ikke her igen før mandag. Jeg skal lige lades op igen, med ord og skriveenergi.Ps: Dyrene har også været lade i varmen, men glade det er de altså. Hos dem er der ingen utilfredshed at spore og livet er bare skønt. Mine nemme små pelsede venner, spiser og spæner og sover deres dage væk.

De er vores små klovner.. :-))

26 kommentarer:

 1. Dejligt at finde et "sted" hvor du igen finder ro. Jeg ønsker du må ..ja hygge er sådan et tamt ord, men jeg håber inderligt at du bare nyder den lejlighed - smid den samvittighed over bord. Familien har ikke noget ud af en overkørt og sur mor alligevel. knus Lavendel

  SvarSlet
 2. Åh, det lyder som ren terapi. Nyd tiden alene og hav en dejlig weekend :)

  SvarSlet
 3. Det lyder skønt at du tager hen til din venindes lejlighed og får lidt ro. Det kan alle trænge til og der er ikke noget at sige til, at du har brug for det. Ingen grund til dårlig samvittighed. Rasmus får vel også en mor hjem der måske har lidt mere energi når hun er blevet ladet op. Masser af knus til dig.

  SvarSlet
 4. Kære Henriette
  Det er rigtig godt at du har den mulighed, at få ro omkring dig, og dårlig samvittighed er altså ikke rimeligt, du er omkring Rasmus og de øvrige børn, det meste af tiden, og han har også godt af at være alene med egne tanker, det har alle mennesker godt af, det er jo på den måde, at man får ladet batterierne op igen, hvis man ikke tar sig tid til sig selv, så lever man jo ikke, så er man bare!
  Knus
  fra
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Jeg siger som de andre - nyd din weekend, kære Henriette.

  SvarSlet
 6. Kan kun tilslutte mig alle de andre. Nyd det, Henriette...

  Kærlig hilsen fra engen ;-)

  SvarSlet
 7. De andre har sagt det og jeg tror også du godt ved det selv... Det er bedst for alle, at du får noget Henriette- tid :-)
  Knus og glæder mig på dine vegne :-)

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 9. Alle har brug for lidt ensomhed, bare en stund, hvor du bare skal tænke på dig selv. Jeg laver af og til sådan en dag for mig selv og det er total opladning :-))

  SvarSlet
 10. Det var en rigtig, rigtig god idé! Alenetid er en livsnødvendighed.
  I dejligt vejr kunne du også tage din cykel og cykle hen til en park, hvor du kunne sidde og nyde nogle timer for dig selv.
  Husk at tage en kande kaffe og dit håndarbejde med dig :-)

  SvarSlet
 11. Hej Henriette, prøver lige een gang til.
  Det er rigtigt fint at du kan låne lejlighed af veninden, for at puste lidt ud.
  Har tænkt over om det muligvis kunne være en ide med et lille kolonihavehus i nærheden, som er helt dit eget og som du kan trække dig tilbage til når du har brug for lidt luft?
  Alternativt må du kunne kræve lidt alenetid i
  f.eks. dit soveværelse et par timer ad gangen. Har du prøvet med ipod med dutter i ørerne og new age music?
  Mange hilsner og jeg håber du er kommet lidt til kræfter igen.

  SvarSlet
 12. Det må være en menneskeret med "egentid"! Nogen kan lade op med en time i badekarret og en god bog - jeg foretrækker så absolut total ensomhed. Din fristund er dig velundt!
  kh Linda
  ps - nu kan jeg se din side fint,tror den er lidt for loadingtung til min crappy webspeedforbindelse.
  Dejlige pelsbolde, iøvrigt!

  SvarSlet
 13. Henriette du skal bare nyde din weekend og lade være med at have dårlig samvittighed. Rasmus og alle de andre har mere brug for en Henriette der har fået ladet batterierne lidt op.

  Knus

  SvarSlet
 14. Nu er det blevet mandag morgen og jeg håber virkelig, at du har nydt din weekend - den har du fortjent.
  Rigtig god mandag til dig.

  SvarSlet
 15. Hej Lavendel. Tak og jeg er så glad for at jeg kan komme der. Skal bare lære at det er ok. :-)

  Knus og kærlig hilsen

  SvarSlet
 16. Hej Pernille tusind tak og jeg ønsker dig en dejlig mandag.

  :-))

  SvarSlet
 17. Du har ret Anette jeg ved det. Det skal jeg bare liiige lære. Dejlig mandag til dig og kærlig hilsen OG knus :-)))

  SvarSlet
 18. Hej Vibeke. Det har du også ret i. Jeg tager imod de kloge ord og lærer mig selv at det er ok, at tage lidt fri. :-)

  Jeg ønsker dig en super dejlig mandag herfra og knus Henriette

  SvarSlet
 19. Tak Madame også til dig. Knus og god mandag ;))

  SvarSlet
 20. Jeanette Mariae og Miri, tusind tak og rigtig dejlig mandag. Knus Henriette :-) :-)

  SvarSlet
 21. Hej Bebiane. Mange tak for kommentaren og for besøget her hos mig. Jeg ønsker dig en dejlig mandag og kigger lige forbi dig senere idag. :-)

  Kh Henriette

  SvarSlet
 22. Hej Lone. Ja når vejret er til det, skal jeg helt klart være bedre til at gå fra hus og hjem og bare nyde livet lidt for mig selv. :-)

  Mange tak for din hilsen og dejlig mandag til dig. Kh Henriette :-)

  SvarSlet
 23. Hej Lotus. Tihi hvad sker der med dine indlæg her?? :-) Nå, men under alle omstændigheder benytter jeg mig også af soveværelsets lænestol til at slappe i, desværre er det rigtigt svært for Rasmus at lade mig være derinde alene. Han skal lige sikre sig at alt er ok, og det forstår jeg jo godt. Hans erindring om mig fra dengang jeg var syg og også vores adskillelse er jo dybt begravet i ham. Jeg nænner ikke at afvise ham.

  Rigtig dejlig mandag og knus fra mig. :-)

  SvarSlet
 24. Hejsa Linda og tak for dit besøg her. Du er altid velkommen trods underlige farver. hihi
  Som jeg skrev i går, ved jeg ikke lige hvad der stikker min side, men du kan have ret i, at det er maskinen der henter langsomt. :-)

  Som lotus foreslog ville et kolonihavehus måske være en rigtig god ide, men indtil da er jeg glad for at kunne være hos veninden.

  Rigtig dejlig mandag til dig :)

  SvarSlet
 25. Ok Pernille det skal jeg nok og det var nu også godt at komme væk, selvom mit hoveds tanker bare snurrer hele tiden. :-)

  Dejlig mandag og RIGTIG god ferie også forresten. Nyd den nu ik..;)

  Knus Henriette

  SvarSlet
 26. Hej Oline. Mange tak for din hilsen. Jeg har nydt det meste af weekenden, men skal klart lære at det er ok at tage væk. :-)


  Kærlig hilsen
  Henriette og forresten også dejlig mandag til dig :-))

  SvarSlet