25 juli 2009

På langfart

Jeg var på langfart i går..

Fredag var jeg impulsiv, så jeg pakkede mig selv og mit grej sammen i bilen og tog på tur. Kameraet var selvfølgelig med i tasken... uden strøm! Jeps, det kører bare og det er jo klart, at på sådan en tur uden strøm, var der masser af små og store oplevelser, der kunne have været skudt her til bloggen. NOT!

Bilen førte mig i første omgang lige ned til nærmeste benzintank. En ihærdig sælger, har overbevist kæresten om, at livet bliver sååå meget lettere, hvis vi har en chip i vinduet, så man bare bliver registreret når man kører bilen i stilling. Tjaaa hvis altså bare konen har forstået principippet i det. Og det har hun jo selvfølgelig ikke, så det endte med at involvere en ansat og en kunde OG sidste ende mit dankort! Det virker... ALTID.


Så førte bilen mig ellers til fjorden, og et kort visit i sommerhuset. Jeg ville se hvor langt de er kommet med det nye tag. Efter det, ned til vandet, hvor jeg godt plantet med strikkekurv, kaffe og bare ben nød den vidunderlige ro og den lune vind. SÅN CA 10 MIN.....
Længere nåede jeg ikke at sidde før der med et strylleslag blev helt mørkt, vinden begyndte at blive til regulær blæst og regnen simpelthen piskede ned. Af stig af sted tilbage til bilen i sikkerhed med mig. Den silende regn fik mig akut til at skulle tisse, så jeg måtte en tur om sommerhuset igen.

Da alle praktiske ærinder var overstået og jeg igen sad næsten tør i bilen, førte snuden mig videre til Hillerød. Parkeret ved slottet og iført regnfrakke og gummistøvler besøgte jeg det gamle hus. Det er år siden jeg sidst har været der, så jeg syntes det var på tide igen at nyde dets skønhed og imponerende detaljer. Jeg nåede ikke hele vejen rundt, omkring miniature samlingen fik jeg det pludselig helt vildt dårligt. Det er længe siden jeg har oplevet det, men hjertet hamrede og jeg fik det vildt varmt, men jeg allerede set en masse og ovenikøbet fik jeg pensionist-rabat, så jeg smuttede videre ud i den friske luft igen.


Jeg vandrede gennem gården, ud gennem porten og op til gågaden, for at finde lidt mad og drikke. Irma forsynede mig med brød og ost, Paradis med en køleboks med hyldeblomst og stracciatella is. Uhmm
På det tidspunkt skinnede solen fra en høj himmel, og mine fødder var grundigt utilfredse over at være spærret inde i et par solide gummistøvler. Det føltes på det tidspunkt som om der var en hel verdensdel i mellem mig og bilen, hvor jeg ville sidde og slappe af med mine indkøb.


Tilbage i bilen sad jeg så og nød mine forfriskninger, et ugeblad og roen omkring mig. Det var dejligt.


Jeg fik kørt både i det vildeste uvejr med lyn og torden, og i høj og varm sol. Jeg fik set en kunstner igang med et gigantisk maleri inde i en af salene på slottet, turister i alle arter,et par iklædt så stateligt tøj at jeg følte mig som en tigger i mine røjser :-), en and der ventede på mad udenfor en salatbar, springvand og fjorden så mørk som en vinterdag. Jeg fik købt en lille bitte smule garn i en af de mest rodede og overfyldte garn/stof butikker jeg nogensinde har været inde i, jeg fik smagt den dejligste is og den goeste brie, fik min gps til at virke igen og med en regulær udfladning på den opredte sofaseng i stuen, foran fjerneren med Insp. Frost, fik jeg afsluttet min dag på den bedste måde jeg ved.

Jeg havde en super dag og nu vil jeg sammen med Rasmus nyde den ( ifølge ham) mest spændende etape inden finalen i morgen. Kæresten er plantet her ved siden af mig, han leger med sin computer og der er dømt hygge.

Rasmus er klar til Touren i ført heftige beskyttelsesbriller!!!

De gode dage har jeg også nogen af... jeg føler mig glad og overskudsagtig i dag. .-)

8 kommentarer:

 1. Du er bare for sej ! Hvor var det dog en skøn tur , du der fik skabt dig :-)
  Hvor er det dejligt at læse.

  SvarSlet
 2. Hej Miri.

  Jeg kom lidt omkring må man sige og jeg var helt flad da jeg kom hjem igen. Men det var skønt.

  Tusind tak for kommentaren :-))

  SvarSlet
 3. Sikke en skøn dag du fik - jeg holder selv så meget af den slags dage, hvor man tager bilen og kører ud for både at opleve og slappe af :-)
  Varme klem og god lørdag til dig!

  SvarSlet
 4. Jeg synes bare, at det er så godt, at du får din alenetid... Den er super vigtig... Knus fra engen ;-)

  SvarSlet
 5. Hvor er det godt, at du finder tid til den slags ture! Det får mig til, at tænke på at det er alt for længe siden jeg har haft alene tid:(
  Jeg vil straks lade mig inspirer at dig og finde en dag til, at drage afsted helt alene - med mit kamera.
  Rigtig god søndag til dig og dine.

  SvarSlet
 6. Godmorgen Madame. Ja jeg skal virkelig også huske at benytte mig af, at jeg har både tiden og bilen, til at gøre den slags. Det var så dejligt. :-)

  Jeg ønsker dig en god søndag, trods det blæsende vejr vi har i dag. Knus Henriette

  SvarSlet
 7. Godmorgen Jeanette Mariae. Tusind tak og jeg tager mere af den i fremtiden. :-)

  God søndag på engen.. knus

  SvarSlet
 8. Hej Oline. Jamen jeg har skam lyttet til alle jer bloggere og også mig selv lidt måske. Så det er ikke sidste gang jeg kører. Jeg er jo så heldig at jeg har en bil at køre i.

  Jeg opfordrer dig helt sikkert til at gøre det samme. Det er super skønt. :-)

  Mange søndagshilsener og hav en god dag;)

  SvarSlet