14 september 2009

TIlbudsaviser og Sommerfuglen

I aftes sad jeg for en gangs skyld og trevlede tilbudsaviser igennem..Det foregik samtidig med at jeg havde gang i den bærbare og strikketøj, så alt i alt en omgang multitasking. Jeg fik bla en nyhedsmail fra Sommerfuglen, hvor de reklamerer for denne bog.
Det fik mig til at spærre øjnene op, for den selvsamme bog havde jeg lige for et sekund siden set til salg i Føtex til under den halve pris..

Nu er jeg jo af natur ikke en kundetype der elsker at brokke, men forskellen er så markant, at jeg skrev en mail til dem. I den har jeg simpelthen gjort opmærksom på problemet, og også givet udtryk for at jeg har Føtex mistænkt for at lave fiduser. Jeg er jo selv fra en lille butik og ved hvad det betyder når store kæder laver brancheglidning. Jeg huskede så også lige at slå fast, at jeg er en yderst tilfreds kunde, der er glad for den gode service jeg ellers har oplevet derfra.

Her til morgen fik jeg så et svar derfra.

Hun var virkelig oprevet og også lidt ked af af fremstå som en der sælger for dyrt. Efter skriveri frem og tilbage med Politikens forlag, kunne vi så bare konstatere, at Føtex har fået lov til at købe et enormt parti af denne bog, OG lov til at sælge den dagen før officiel udgivelsesdato.

Tænk jeg er så forarget over forlagets måde at sælge deres varer på. Denne vidunderlige lille butik, kan nu finde sig i at føle sig rent til grin og at mange sikkert vil gå andet steds hen.

Indehaveren sluttede af med at takke mig for at gøre opmærksom på det, så hun nu er forberedt på, hvorfor salget af denne nye bog muligvis svigter, OG så skrev hun at hun syntes jeg skulle købe den i Føtex og at hun iøvrigt selv ville have tjent mere på bogen hvis hun havde købt den der, og solgt den videre, istedet for at købe den direkte fra forlaget...


Det er sgu stof til eftertanke.


Jeg vil ikke betale overpris for mine varer, men jeg syntes samtidigt at det er vigtigt at vi husker at handle de små steder. Det er der man får den gode service og hjælp. Det ville være trist hvis alt skulle handles ind i de store kæder. Men nu har jeg da været nede og hente to ekspl af bogen, den ene er nemlig en gave til en kvinde jeg kender der er super. :-)


Der var også masser af gode lytttebøger til kun 79 kr... Jeg hoppede i med to, og håber at de er værd at lytte til.. Sorry Boghandel, jeg er kun en fattig pensionist, der må spare hvor jeg kan..

7 kommentarer:

 1. Jeg savner i den grad konkurrence med priserne på bøger fra forlagene, da jeg undre mig meget over, at de med en hånd kan forlænge at butikkerne de sælger bogen til en bestemt vejledende udsalgspris når de med den anden hånd kan sælge den samme bog til langt under den satte vejledende udsalgspris på deres egen bogklub.

  SvarSlet
 2. Konkurrence er ikke nogen dårlig ting, jeg syntes bare ikke om at de små butikker, ikke bliver orienteret om at deres varer allerede kan fåes INDEN udgivelsesdagen, til under halv pris. DET er beskidt syntes jeg..

  SvarSlet
 3. Har lige købt bogen i Føtex og undrede mig over den "Gode" pris, men anede ikke den stod til mere end det dobbelte.
  God mandag aften:))

  SvarSlet
 4. Nej det er altså også en vildt lav pris, det kan man ikke sige andet. Jeg har kigget i den, og den er jo fyldt med rigtigt gode ideer :-)

  I lige måde til dig Marianne ;)

  SvarSlet
 5. Bogen ser spændende ud. Jeg synes også det er godt med konkurrence :-) God aften til dig. Knus

  SvarSlet
 6. Hej Anette, ja den skulle du altså give en chance. Den er fyldt med masser af herlige ting, og meget fristende :-)

  OG velkommen hjem forresten..

  Knus Henriette;)

  SvarSlet
 7. Godt med konkurrence, efter min mening, men det er da utroligt, at den endda bliver solgt FØR udgivelsesdatoen... kan godt forstå den lille butiks indehaver føler sig lidt "dum"...

  SvarSlet