13 oktober 2009

Denne tirsdag.. OG et vigtigt spørgsmål til sidst.

.. er ikke startet som planlagt.


Men er der noget nyt i det? Næhh det er nærmest forventet, at den ikke er som forventet.


Det er ikke noget jeg har svælget så meget i, det gør jeg om så meget andet, men faktum er at jeg siden den søndag hvor jeg havde vagtlægen på visit, har haft kronisk hovedpine/migræne. Hver evig eneste dag, dukker pinen op og jeg må sluge den bitre pille for overhovedet at kunne fungere. Jeg begynder at syntes det er lidt for meget af det gode. Jeg har lidt af migræne de sidste 19 år, og det har alle dage været meget svingene, hvornår og hvor meget jeg har været plaget af det. Der har været perioder under min sygdom, hvor det ku vare nonstop i månedsvis, for så pludselig at forsvinde igen, og der har været lange perioder hvor jeg ikke har mærket noget overhovedet, men nu har jeg så altså haft mere eller mindre ondt i en månedstid, og jeg er sk.... træt af det.

I aftes var den gal igen. Jeg endte i min seng med et koldt omslag og kvalmen lige under overfladen. Og træt træt træt var jeg. Min nattesøvn har været urolig, og her til morgen vågnede jeg så op, med et hoved der var nogenlunde ok.

Det er jo tirsdag og jeg SKULLE bare i strikkecafeen, da jeg har et spørgsmål til pindene jeg bruger til den røde sweater. Jeg kan udemærket klare resten af blusen selv, men om jeg begriber hvordan man skal kunne strikke rundt, med en rundpind hvor pindene reelt er for lange i forhold til den korte wire, der er påkrævet af hensyn til antal af masker og halsens omkreds. Det fungerer ikke, og jeg måtte have lidt assistance. Ør i bolden fór jeg op som trold af en æske, da det gik op for mig at klokken var kun en time fra åbningstid, ræsede rundt, fik pakket mit habbengut sammen, incl min strikkemappe med mønstre der skulle vises frem og tales om, briller og gu ved hvad. Afstig afsted og ud af døren. Ned i bilen og tju hej rundt om hjørnet og så...EFTERÅRSFERIE!!!I guder og for helvede da osse. Butikken er åben, men Cisse er på Malta og derfor stod jeg så der med alle mine talenter og nærmede mig ægte desperation. Jeg vil altså snart gerne have den trøje på, og hele tiden er der et eller andet der gør at det trækker ud.
Pigen der passer butikken var sød og ville gerne hjælpe, men heller ikke hun ku se andre udveje, end at strikke videre som nu, med det ekstra tid det tager, fordi maskerne er svære at trække rundt. I bare protest over at jeg var gået forgævet, købte jeg lidt ind. DET hjælper altid :)))

Mit lager af gode redskaber er udvidet med et par megatykke pinde, tre hæklepinde jeg manglede, lommer til mine wirer OG som rosinen i pølseenden tre nøgler lilla sokkegarn.


Man kan tydeligt se at pindene er for lange i forhold til omkredsen og hvad gør man så??


Det rene snolderi, men herligt herligt.Derfra gik turen videre til Føtex, hvor der er Jo Næsbø titler på lydbøger til 79 kr. Jeg købte kun en, for jeg skal liiiige høre om oplæseren er i orden, inden jeg tager et par mere. Jeg har jo alle bøgerne og de er S U P E R gode. Så gode at de absolut er et lyt værd. Inden jeg nåede så langt brød pinen ud igen, og jeg måtte lige hive vand og pille frem af tasken. For tiden går jeg ingen steder uden nogen af delene. Jeg tør simpelthen ikke..


Nu er jeg så plantet her i sofaen, og her bliver jeg. Jeg er iført min første hjemmestrikkede sokker og har netop indtaget resterne fra gårsdagens karryret. Kaffen venter og der er faktisk en del jeg gerne ville fortælle, men jeg tror jeg vil hvile øjenene lidt og så istedet komme tilbage til det senere. Heldigvis går computeren jo ingen steder og allerede for et stykke tid siden oprettede jeg en huskeseddel på skrivebordet, hvor jeg kan skrive stikord til det jeg vil ha med her på bloggen. Gør jeg ikke det, forsvinder det for mig igen.

De er uens, vinde og skæve, min første sokker, men jeg elsker dem allerede :))


Jeg gad ikke ris, men der var masser af ild og sødme i retten. Uhmmm
Til sidst har jeg et lille spørgsmål som jeg håber at nogen her i blogland kan besvare:

Jeg sad i aftes og rodede med Ravelry. Har lagt flere projekter ind og syntes det sjovt, men også tidskrævende. Nu er det så at jeg godt kunne tænke mig at få en "knap" til Ravelry ude på min blogforside, det har jeg nemlig set andre steder, men hvordan? Jeg har ledt og søgt på ravelsry's egen side, men ingen steder kan jeg se hvordan jeg skal gøre.

HJÆLP please... ;))

30 kommentarer:

 1. jeg kan ikke hjælpe dig med knapper til Ravelry, ej heller noget mod migræne, men alt for lange rundpinde til alt for få masker - det kan jeg :)

  Enten skal du gå over til strømpepinde. men jeg forestiller mig, der er for mange masker til strømpepinde og så det,der findes "magic loop" - en måde at strikke rundt på rundpind med knap så mange masker.
  Sørg for at bruge en lang wire og hvis ikke ture ud på nettet kan hjælpe dig - youtube har flere toturials f.ekx denne, er jeg hjemme, og så må du komme forbi og få hjælp :)

  Knus

  SvarSlet
 2. Hej Henriette
  angående strikkepinden: enten vælger du at købe en str 80 cm, og strikker magic loop - du trækker simpelthen den overskydende "wire" u mellem to masker og strikker videre - prøv at google det for at se billeder. Eller - du køber strømpepinde. Magic loop er bedst med addi pinde pga den mere flexible wire, du kan købe dem hos Bettedesign i Klostergade. Hun har vist garnstudios på tilbud, de koster omkring 50-60.

  Din hovedpine lyder træls. Håber ikke at du er allergisk overfor de små pelsede bolde, men måske I har svampesporer i luften i lejligheden? Godt med uluftning ;o)
  Hvordan med knap: jamen på samme måde som dine granny ripple? Er det billedet du gerne vil have? så hug det fra en eller andens hjemmeside og gem det på din egen pc. så sætter du linket til ravelry ind på samme måde som det for ripplealongknapperne du har?
  Skriv til mig hvis det var volapyk..
  kh Linda

  SvarSlet
 3. Ravelry...aner ikke hvad det er ; ) Fede sokker og jeg har jo stadig en drøm om, at det er mig der skal lære at strikke sokker. De ser dejlige ud : )
  Knus fra mig

  SvarSlet
 4. Jeg aner ikke hvad Ravelry er, men det må da du som alt andet. tag et billede et sted, og lav det til et link, det plejer altid at virke.

  Jeg kan heller ikke hjælpe dig med strikketøjet :), men jeg kan håbe for dig at du får en god dag

  SvarSlet
 5. Øv med det hele :-) Eller næsten, får de brave kvinder har hjulpet med både strikkeråd og ravelryknap :-)
  men karryret og uldsokker og strikkeri- det lyder dejligt :-)
  Men møg med den pine :-(

  SvarSlet
 6. Vi skal da være venner på Ravelry:)

  SvarSlet
 7. Kan ikke tilføje noget, som ikke allerede er nævnt :-). Forbandet med den hovedpine. Håber virkelig du snart får det bedre. Masser af varme knus herfra.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 8. God bedring med hovedpinen/migrænen. Held og lykke med stikketøjet - er ikke helt med på hvad du skal gøre men det kan andre hjælpe med kan jeg se :P Knus

  SvarSlet
 9. Ja som de andre siger vil jeg bare ønsker dig god bedring - vildt som hovedpine/migræne kan ødelægge meget.

  SvarSlet
 10. God bedring:-)

  Velkommen til min blog.

  SvarSlet
 11. Henriette, har din hovedpine/migræne mon noget at gøre, med den sindspåvirkning du har været i med mellemrum det sidst stykke tid?

  God bedring og pøj pøj med ravelry-knappen og den røde sag.

  Knus Kari

  SvarSlet
 12. P.S. Yngste syntes din røde trøje er flot :)

  SvarSlet
 13. Kære Pernille. Hvor fedt at jeg lige må smutte forbi. Det er da en luksus, at vi bor sådan at jeg kan det :))

  Mange knus og vi ses i morgen.

  SvarSlet
 14. Hej Linda. Jeg har fået assistance til loopet af Pernille. Det er nu rart med en livedemostration :)

  Tusind tak for rådet og jeg tror heldigvis ikke at det skyldes de pelsede. Så ville det nok have vist sig tidligere.

  Det kan muligvis være som Kari foreslår, psykisk. Ikke utænkeligt faktisk.. hmm

  Jeg ønsker dig en knusgod aften og sender kærlige hilsener tilbage :)

  SvarSlet
 15. Kære Rikke. Jeg lover dig... at kan jeg så kan du også. ;)

  Ravelry et et strikkested. Hihi

  Knus og god aften, husk nu at nyde den med manden din. :)

  SvarSlet
 16. Kære pernille på 1. Jeg har taget dit forslag til mig, for det er da det jeg kan gøre.:)

  Ravelry er et strikkested, hvor man kan lægge sine ting ud, og dele opskrifter og sån..

  Mange tak for de gode ønsker og knuus her fra Vanløse :))

  SvarSlet
 17. Miri, vi er så heldige os herinde, med alle de kontakter og råd vi får. Hurra for det og ja... øv for resten.

  Knus :)

  SvarSlet
 18. Ai Sifka, kan man være det?? Ja gu da, det skal vi. Jeg prøver at finde dig derinde :)


  Vi ses jo snart og jeg glææææder mig så meget.

  Knus

  SvarSlet
 19. Kære Gittemay. Det gør jeg søreme også, og sender masser af tak og knus til dig :))

  SvarSlet
 20. Tusind tak Anette, din hilsen varmer og det er også dejligt med den slags hilsener

  Mange knus og kærlig hilsen
  Henriette :))

  SvarSlet
 21. Tusind tak Lis. Ja som med ryggen, er det noget der fylder enormt når det står på.

  Mange knus og god aften
  :))

  SvarSlet
 22. Hej Fru Westerskov. Velkommen her også og sikke et indlæg at starte med hva.. :)

  Skønt at du gad kigge forbi

  Rigtig god aften
  Henriette :)))

  SvarSlet
 23. Kære Kari. Det tror jeg faktisk du har ret i. Jeg ved jo egentlig godt at det psykiske spiller en rolle.

  Mange tak for din hilsen og mange knus
  Henriette :))

  SvarSlet
 24. Hov... PS:

  Sig til din datter at det glæder mig at hun kan lide den, OG at hun skulle se at få sin mor til at kopiere den *fnis*

  Knus

  SvarSlet
 25. Hej Henriette!
  Ønsker for dig din hovedpine må fordufte, dræner dig formeget.
  Knus.

  SvarSlet
 26. HI HI Yngste er nu den lille fis på 3. Han er vild med at "læse" med, for der er så mange billeder og dyr, han kan kommenterer på ;o)

  SvarSlet
 27. Tusind tak søde Margith, Det er nemlig helt rigtigt. :-)

  Knus

  SvarSlet
 28. Gud ja, det er da også sandt Kari. ja jeg husker altså nogle gange ik så godt ;)

  Han er nuser alligevel
  ;))

  SvarSlet
 29. Migræne... Jeg er tilmeldt Migrænikerforeningens nyhedsbrev og på deres hjemmeside finder du gode råd om kost og alt muligt andet. Måske det kan være dig en hjælp, jeg har i alle tilfælde fundet mange tips.

  En af de ting jeg tror, du skal være opmærksom på er, at du holder rigelige pauser med dit strik - siger en strikkenørd (fnis...). Jeg oplever tit og specielt ved lidt store tunge strikarbejder, at jeg får spændinger i ryg- og nakkemuskulaturen og det sætter sig til migræne.

  Jeg kan se, at der er mange venlige strikkeelskere i blogland, der allerede har givet dig godt råd mht. at anvende strømpepinde. Du skal vide, der faktisk også findes små ærmerundpinde, du kan anvende.

  Håber, at du har det godt, kære du.
  Kærlig hilsen fra engen ;-)

  SvarSlet
 30. Godmorgen Jeanette Mariae. Jeg tror søreme at jeg vil kigge mere på den hjemmeside. Jeg kan godt foretille mig at det også ku ha med strikkeriet at gøre, for jeg tager mig selv i at sidde og bide kæberne helt vildt sammen. Og hvorfor pokker gør jeg det??

  Ærmerundpinde?? jamen det har jeg slet ikke hørt om, så det skal jeg vist også lige kigge nærmere efter.

  Der er kommet så mange gode råd at jeg er helt overvældet, og blogland har igen vist sig at være et rigtigt godt sted at bevæge sig rundt i. :)

  Desværre er jeg heller ikke i dag i hopla, og har måttet ringe til Pernille og aflyse den lille undervisningsøvelse i loopet, men sådan er det. Min krop nægter at gøre som jeg vil, og jeg må bare lytte til den. ØV

  Rigtig god dag på engen og tusind tak for din kommentar.
  Knus
  Henriette :))

  SvarSlet