02 oktober 2009

Sån lige en lille ting..

Som det er nu, har vores asperger været stangsur på mig i de sidste to timer..


Jeg fik nemlig standset et commandoraid på en ny pose boller, beregnet på familiens morgenmad i weekenden. I stedet fortalte jeg, at jeg havde handlet nyt rugbrød og pålæg som netop var oplagt at spise til frokost.

Det er nu små to en halv time siden og når hun viser sig, hvilket hun kun gør for at spise eller tisse, så foregår det med skridt der minder om fangen med retning mod den elektriske stol, bøjet hoved og mundvigen nedad. Normalt bliver hendes dør jo hamret op, når hun spurter ud igennem stuen, der lyder som regel også en masse lyde fra hendes mund, men ikke nu.. Hun er stille som graven og vil ikke engang sige hej til sin far.


Alt dette fordi mad i hendes verden er lig med glæde. Og nægter man hende at spise det hun selv vil ha, ja så er hendes verden væltet, og jeg er OND OND OND. Nu er det bare at jeg syntes det er smartest at spise lidt rugbrød på den tid af dagen, især fordi hun guffer så meget andet og usundt i sig, når hun kan se sit snit til det.

Indkøbene i dag har været behovsprægede, praktiske og meget af det var fyld til fadeburet. Det ekstra som jeg selv også kan lide at hygge med, er gemt af vejen i en pose øverst i reolen her i stuen, for popcorn, slik, kiks, snacks eller hvad jeg nu har fundet på at købe,det når vi andre aldrig at se skyggen af, hvis det bliver lagt i køkkenskabet. På en dag eller to er hele lageret ryddet..

Så kunne man jo vælge at sige "pokker ta mig om jeg vil", og lægge det på de dertil indrettede hylder i skabene, men det giver bare 100 situationer som denne jeg nu er ude i. Hun finder det frem, jeg siger nej, evt med en forklaring om at det er til senere og til alle og til hygge, og derefter er stemningen lissom i hus.

Vi surmuler gør vi..

8 kommentarer:

 1. Kære Henriette,

  Velkommen til weekenden.
  Håber du overlever, med huset fuldt af......teenagere!

  Meget af det du skrev i sidste indlæg, kender jeg alt til. Vi har en teenager, der mener, han er Konge af huset og som vi ikke skal bede om noget og slet ikke kommandere med. Så her i huset er det 95% af tiden smækken med døre, meget høj musik, råben, skrigen og truen.

  Men det er jo bare for en tid...
  Men for lang tid syntes jeg.

  God weekend og knus fra mig :)

  SvarSlet
 2. Hej Kari. Åhh er det rigtigt?? Ja så måske der er en ende på det en dag..

  Men gud hvor det trækker tænder ud at skulle stå i midten af det hele.

  Rigtig god weekend og mange knus
  Henriette :)

  SvarSlet
 3. Måske skal jeg lave en serie produktion af det billede jeg vil lave til mig selv. Det skal være enkelt, ensfarvert og med store bogstaver skal der stå "DET GÅR OVER". For som du (og min skønne veninde Kari), så har jeg også en teenager i huset. Og hun er den ene dag dør-smækkende og den næste liggende i min favn med brug for min kærlighed og omsorg.

  I øvrigt så er her ikke regler om hvilket brød der må spises. Hvis du bad mig om at tage rugbrød i stedet for boller, så ville jeg nok også udvandre ;-)) Sorry, hader rugbrød og elsker hvedebrød.

  Anyway, rigtig god weekend Henriette. Håber datteren snart bliver god igen.

  SvarSlet
 4. Puha - jeg kan se her, hvad jeg har i vente. Jeg ruster mig til kamp. Jeg havde nu også holdt fast i rugbrødet, ikke mindst fordi jeg ved, at det lyse brode gør noget ved blodsukkeret, der i sidste ende blot gør tilstande værre. Jeg kan godt forstå, at du har postet dette indlæg under etiketten Tålmodighed. Du må have en engels tålmodighed. Jeg ønsker dig god week-end og god kamp - jeg håber hun er tøet lidt op :o)

  SvarSlet
 5. Hej Fru E. Det handler her også lidt om, at hun ikke kan styre sit indtag, og bare støvsuger skabet indtil det er tomt igen. Jeg er nødt til at sørge for at vi andre også har en mulighed for at nyde godt af de ting der er købt ind.
  UHA spiser du ikke rugbrød?? ;) Du er voksen og jeg er sikker på at du så kompenserer med andre sunde varer, hvilket også er et problem med den unge dame..


  Jeg ved godt at det går over, men i guder jeg syntes det har lange udsigter, for hun er kun 14 og kombinationen af alm teenagersyndrom og så asperger, som viser sig ved ekstrem stædighed og surhed når hun ikke må gøre som hun har bestemt sig til, bliver nok ikke bedre lige i nærmeste fremtid.

  Rigtig god weekend til dig også, her vælter det ned og er så mørkt som i helvede, men hygge kan man jo altid med lidt levende lys ;))

  Kh Henriette

  SvarSlet
 6. Kære Nina. Jeg vil ikke just påstå at jeg kan sige at du har rosenrøde tider i vente, men ok ikke alle er vel lige slemme. Tror jeg nok..

  Hun tøede først op da vi skulle have middagsmad!

  Jeg ønsker dig en rigtig god weekend og sender et knus med som tak for din hilsen :)))

  SvarSlet
 7. Forstår godt at der skal være til jer andre også, ingen tvivl om det. Og der ér forskel på, hvor meget man er nødt til at styre sådan noget. Så der er fuld forståelse :-)

  En sjælden gang spiser jeg rugbrød. Egentlig forstår jeg ikke hvorfor folk flyver sådan op over, at jeg ikke er til rugbrød (ikke myntet på dig men i al almindeligehed). Der er mange lande hvor det slet ikke findes og de lever jo ganske fint.

  Og som du kan jeg også føle, at der er lange udsigter til, at det går over ;o) Derfor var det maleri ment som at jeg kunne kigge på de i de frustrerende situationer.

  Dejlig lørdag herfra :-)

  SvarSlet
 8. :)) jo jeg var godt klar over at maleriet skulle være en opmuntring til dig selv,men det kunne også sagtens bruges på mig.

  Man kan sagtens leve ganske fint uden ru'brø hihi, men det er jo så dansk en ting, at det næsten ikke kan være sandt at der er nogen de ikke spiser det her til lands. Næsten så utænkeligt som en italiener der ikke kan lide tomater *fnis*

  Og også dejlig lørdag her fra mig, trods regn og blæst..

  SvarSlet