09 januar 2012

Når man ikke er vild med vrang.. / Henriette’s strikkemagasin # 5

 

 

Jeg har ikke sovet meget i nat. Ved halv fem tiden opgav jeg helt, fik lavet mig en kop varm kaffe og tændte for computeren. Man kan jo altid surfe lidt rundt ik.. ;)

 

På min vej rundt, har jeg besøgt bloggere, læst nyheder fra i går, pinnet skønne billeder og kigget lidt på strikkevideoer på you tube. En masse findes der at vælge i mellem, nogle mere interessante end andre, men denne her er bare lige mig for jeg hader vrang. Af sammen grund vil jeg hellere strikke rundt og rundt, for så at klippe op bagefter, men nu må jeg da vist lige få tilføjet endnu en lille ting, til årets mål på strikkefronten.

 

I har måske som jeg hørt om fænomenet uden at have gjort mere ved det, men nu skal der andre boller på suppen. Mine damer..  her kommer en lille og letforståelig instruktion i at strikke baglæns. DET er knagme da genialt altså.

 

 

 

En anden teknik jeg har haft øje på, men ikke taget fat i er entrelac. Altså den type strik der ser vævet ud, men ikke er det. Der findes masser af smukke og fine eksempler på Ravelry som feks disse her:

 

Det jeg godt kan lide ved denne metode, er man som med dominoerne, strikker små stykker ad gangen. Det giver hele tiden lyst til liiige at snuppe en mere for at se, hvordan det så kommer til at se ud. Derudover er det oplagt at bruge de mange smukke selvstribende garner der efterhånden findes.  Det ser indviklet ud, men når man har set hvordan det gøres, er det faktisk helt logisk eller… nogenlunde logisk :)  I alle fald virker det knapt så umuligt at kaste sig over, se selv her hvordan:

 

 

Rigtig god strikkelyst og på gensyn i næste udgave af   “Mit strikkemagasin. “

8 kommentarer:

 1. Jeg bliver lige nødt til... Bare fordi jeg kan :)

  Jeg lærte at strikke baglæns for mange år siden og efter noget øvelse, var jeg næsten lige så hurtig, som når jeg strikkede ret. Jeg gør det stort set på samme måde som i videoen, det irriterer mig bare at se den noget besværgelige måde venstre pind stikkes ind i masken på. Det behøver ikke være så forkrampet - bare stik pinden ind i masken, som skulle masken flyttes fra den ene pind til den anden.

  I forhold til Entrelac bliver jeg også nødt til at blande mig. Jeg kan godt forstå at der i disse internettider dukker engelske ord op, som så hænger fast. Ligesom alting i dag hedder Lacestrik. Hvad skete der med det udemærkede danske ord kniplingsstrik, Det betyder det samme.

  Entrelac hedder på dansk Neverkont. Det er et gammelt, gammelt, nordisk ord. Kont er en kurv og never den måde pilebark blev flettet... Jeg synes det er et fint ord med masser af historie...

  Men nu er jeg jo også lidt nørdet.
  Hav en god dag :)

  SvarSlet
 2. Hvor er det træls du ikke kan sove.. Så er det godt du kan surfe lidt rundt på nettet, og det får vi andre jo også glæde af :-)

  Jeg lærte for nylig at strikke baglæns og brugte teknikken da jeg strikkede skøge hatten fra Hattedamer, af Annette Danielsen. Det er lidt langsommeligt, men bedre end at skulle vende strikketøjet hele tiden, når man strikker bobler, som i skøge hatten.

  Neverkont er utrolig smukt.. Og hatten du har fundet er da bare vildt flot. Er der en opskrift et sted mon :-)

  Kan du ha en dejlig dag søde og få dig nu en morfar i løbet af dagen :-) Det må man godt når man står SÅ tidligt op..

  Knus Gitte

  SvarSlet
 3. TAK Pernille- jeg er vist selv efterhånden ved at udvikle allergi overfor at snart alle ord, så absolut skal drejes/ oversættes over i det engelske. Jeg kan ikke ha' det! ☺

  Og tak til H, for små fif til nye tiltag.

  SvarSlet
 4. Kære Pernille. Nu elsker jeg jo nørderi, sååå.. ;) Skønt at du lige kan give mig flere nye ord at bruge. Jeg vil nemlig også allerhelst beholde det danske sprog, fremfor at " engelsklisere" det hele.

  Knuus og dejlig dag til diiig.

  SvarSlet
 5. Kære Gitte. Ja, klikker du på billedet, skulle du meget gerne komme videre til Ravelry, som har opskriften liggende.

  Tak og dejlig dag, Knuuuuus :))

  SvarSlet
 6. Kære Z-grubler, vi er helt enige :))

  Rigtig god dag og kh
  Henriette

  SvarSlet
 7. Forresten er neverkont en gammel nordisk teknik, der blev brugt til strømpestrikning. Jeg synes det er ret lækkert at bruge de gamle teknikker med et tvist, så det bliver til noget helt nyt :)

  SvarSlet
 8. Klikker man på billedet med huen søde, så kommer man da ikke til ravelry.

  SvarSlet