09 januar 2013

Nu det her med hedeture og overgangsalder ik..

 

 

 

 

Gider nogen derude måske sparre lidt med mig??

 

Jeg er blevet testet ved lægen i oktober, og ifølge resultatet er jeg IKKE i overgangsalderen, MEN men.. hvad pokker sker der så lige med min krop?

 

Jeg ved godt, at det også kan skyldes medicinen, men uanset hvad og hvorfor så er det virkelig gået hen, og blevet meget ubehageligt.

 

ALT hvad jeg foretager mig giver mig svedeture, af den slags som betyder at jeg må skifte t-shirt. Ikke fordi der følger lugt med ( heldigvis ), men fordi jeg er gennemblødt. Nu her hvor det er vinter får det en ekstra dimension, når jeg ikke lige kan få et tørt inderlag på, for så går jeg hen og bliver iskold på bryst og ryg. Og det vel at mærke samtidigt med, at jeg fortsat er totalt overophedet indvendigt. Jeg kan for eksempel tage tøj på og gå ned af trapperne. Ud på fortovet og så er jeg allerede godt på vej til den første hedetur. Inden jeg er nået feks den korte tur frem og tilbage fra supermarkedet er jeg derfor både gennemblødt, varm OG nedkølet. En tur ud for at børste tænder, eller lave mad giver samme resultat.

 

Det siger sig selv at det lige pludselig er vældigt utiltrækkende for  mig, at gå i gang med rengøring og andet fysisk, for jeg skal hele tiden skifte t-shirt, og i lørdags på altanen ku man se mig gå rundt derude kun iført en tynd trøje, til trods for at vi er i januar. Ja jo, det var mildt i vejret men alligevel. Jeg bliver simpelthen vanvittig.

 

Nu har jeg det sådan, at min generelle livskvalitet halter og som alle mine læsere ved, har jeg sat mig for at jeg ikke vil isoleres og handicappes mere end nødvendigt, så jeg vil op og ud. At være varmeovn hjælper ikke på mine hverdage, så jeg er næsten villig til at prøve hvad som helst, som kan give mig gode dage. ALT hvad jeg kan gøre for et godt liv VIL jeg gøre. Også prøve tryllemiddel, heksepulver eller rottegift..

 

HIT ME. Kom med alskens gode råd og egne erfaringer. Vi må simpelthen ha’ overgangsalderen frem i lyset, om jeg så selv er i den eller ej. Der er vældigt mange bloggere i samme aldersgruppe som jeg selv, så jeg kan vel ikke være den eneste som mærker kroppen gå agurk. Eller hva ba???

 

Tør næste ikke tænke på, hvordan det skal gå når det bliver sommer!  Så eksplumderer jeg vel.

19 kommentarer:

 1. http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/overgangsalder/kost_og_overgangsalder.htm#.

  Hey! Cool at du sætte fokus på overgangsalderen, også selvom du måske ikke selv har det :-) THUMPS UP! Håber linket virker :-)

  SvarSlet
 2. Sådan har jeg haft det o mere end 10 år :( :( :(
  Jeg er ofte grædefærdig, netop fordi jeg bliver begrænset i mit sociale liv, da det ikke er specielt fedt at stå totalt sveddryppende sammen med andre mennesker.
  Jeg prøver dog alligevel at komme ud, har jo f.eks sunget gospel i mange år - men prøv selv at forestille dig, hvordan jeg sveder/ser ud under og efter en sådan koncert, hvor vi jo virkelig giver den gas. Så træls!
  Jeg kan ikke være i en forretning i mere end MAX 5 min, så begynder sveden at trille af mig.
  Om sommeren er det i sagens natur særlig slemt.
  Jeg har rendt min læge på døren i årevis, men uden at få nogensomhelst anden anderkendelse, end følelsen af at hun så mig som overdreven dramaqueen.
  Jeg har nu skiftet læge, som tager mig både alvorlig og til efterretning, og jeg har rendt til utallige undersøgelser både hos ham og på sygehuset og har selv prøvet alskens ting og sager, som f.eks at lave creme, shampoo og deorant selv og helt økologisk.
  Jeg har prøvet at fjerne fedt og sukker fra min kost.
  Jeg kan ganske enkelt ikke finde nogen som helst sammenhæng eller forklaring.
  På nær eet sammenfald....
  Det er de år, hvor jeg ingen sex har fået, der har været de værste....
  Men det KAN da ikke være det, der skulle være forklaringen, vel??
  Jeg mener - nonner, munke m.fl render jo ikke rundt og kampsveder...
  Kommer du nogensinde frem til en brugbar forklaring og/eller lønsning - så vær SØD at give mig besked.
  For jeg føler mig virkelig handicappet af denne utålelige tilstand.
  Held og lykke ♥

  SvarSlet
 3. http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/overgangsalder/motion_og_overgangsalder.htm#.

  Hvis link'sne ikke virker, så prøv www.netdoktor.dk
  Generelt kan man komme langt med at spise sundt og dyrke noget motion, har jeg læst :-) Jeg er ikke selv i overgangsalderen endnu, men det kommer jo på et tidspunkt ;-)

  SvarSlet
 4. P.S. angående motionen skulle det være godt at løbe, eller på anden måde få pulsen op når man motioner..en rask gåtur er også godt. Avokado og nødder skulle også have en effekt.. :-)

  SvarSlet
 5. Motion og sund kost er altid godt - men det er altså ikke den ultimative recept på alting ;)

  Hvis Henriette 'fejler' det samme som jeg, så er der intet af det der der hjælper - desværre.
  Det er altsammen afprøvet igennem mange år!

  SvarSlet
 6. Man kan også få udskrevet hormonpiller hos lægen.. Jeg tænker mest, at der nok ikke er meget at gøre ved det, andet end at leve med det som det er, så længe det varer..? ;-)

  SvarSlet
 7. Et lille sidespring: Flot baggrund din blog har fået, frisk og forårsagtigt.

  SvarSlet
 8. Når man sveder, kan der komme noget med sveden ud af kroppen.
  Måske er der noget du spiser (mad eller medicin) som kroppen vil af med, og som den kan skille sig af med gennem sved. Hvis det er tilfældet så kan du glæde dig over at du ikke beholder problemet indenbords.

  SvarSlet
 9. Kære Henriette

  Jeg har læst din blok gennem et stykke tid nu, jeg glæder mig over dit overskud i din svære dagligdag, til trods alt at dele af din dagligdag med os andre.

  Nu til overgangsalder:

  jeg kom i overgangsalderen som 37 årig og er nu 52 år, så det er noget tid siden jeg havde sådan som dig og de andre som har skrevet her, men jeg fik nogle råd som jeg fulgte:

  Zink, så spisker man ikke så meget sukker, det får dit blodsukker til at stige, og du bliver varm som når du har spist et måltid mad.

  Magnesium. Det opbygger dine muskler, og de bruger den overskydende varme, bl. a ved motion, men magnesium kan hjælpe uden motion

  Seleen: det er godt for dine homoner det skulle stabilesere.

  Det er nogle råd jeg fik af min praktiserende læge, som intersserede sig for mineraler og kroppen, disse mineraler kan købes hver for sig i helse kost forretninger, det er nogle gange billigere end at købe dem samlet i en tabelet hvor de kaldes noget fancyt.. på pillerne står dags dosis...

  Jeg hvade stor glæde især af zink, da jeg er en sukkergris... og kørte som stewardesse på det tidspunkt hvor det var værst, tænk en sommerdag med 28 grader og en ulden uniform og hedetur, ulækkert... man gled i skoene...

  jeg sov med to dyner, når den ene blev våd smed jeg den på gulvet/til siden og tog den næste som var tør, nogle gange nåede jeg op på fire dyner, men jeg fik sovet, da jeg ikke skulle ud af sengen og skifte senge tøj.

  Jeg vil så yderligere anbefale løstsiddende tøj, og en håndvifte som kan købes i kinaforretninger til ca 10 kr, dem bruger jeg stadig om sommeren,

  Jeg håber at du kan bruge rådene

  Kh Jannie Schjørmann

  SvarSlet
 10. Hej! Hvor træls for dig og I andre! Jeg tog Salvia, det kan fås i Matas. Det hjalp. Så sov jeg med en speciel netundertrøje. fra Brynje (Super Thermo) Den løber jeg med nu!Lever sundt, får motion og går i sauna! Måske kan du bruge noget af dette!Hilsen
  Britt

  SvarSlet
 11. Jeg ved ikke, hvad din holdning er til det, men jeg kan fortælle dig mine erfaringer.

  Jeg begyndte også at få de her hedeture for nu snart flere år siden. Blev aldrig klog på, om min blodprøve sagde, at jeg var i overgang eller ej, men lægen sagde, at jeg havde hormonniveau'er svarende til min alder?? Anyway inden det blev virkelig slemt prøvede jeg alverdens andre løsninger, som faktisk ikke rigtig hjalp, og til sidst var jeg desperat! For det går helt enormt meget udover livskvaliteten. Havde lægen fortalt mig, jeg skulle spise arsenik, så havde jeg nok gjort det. Det sagde han selvfølgelig ikke, men jeg fik hormoner og får stadig og hvilken lettelse. Jeg kan snart ikke huske, alt det jeg prøvede, men alt hvad der var af løsninger.

  Min personlige mening er, at vi ikke aner, hvorlænge vi skal være her, og man skal kunne nyde sine dage, også selvom det så betyder en hormonpille. Men nogen kan/vil jo ikke det, og det er så deres lod/valg. Jeg ville ønske, jeg havde gjort før, for jeg LED længe. Det kan jo være noget af det naturlige virker for dig, det gjorde bare ikke for mig.

  SvarSlet
 12. Kære Henriette, jeg har døjet siden jeg var 39 år, men det er ikke rigtigt, for jeg ville ikke have sådan et liv, så jeg gik til gynækolog, og var heldig at finde en kvindelig en af slagsen, og hun ordinerede hormoner, det var ikke så nemt i 1984, så jeg har prøvet meget, det blev først rigtigt godt for mig da der kom et plaster, så jeg går med plaster også i dag, og det bliver jeg ved med til min død, for holder jeg pause, får jeg det dårligt igen. Det er er nogle der får, jeg er 68 år, og har det ellers glimrende( jeg har en datter der er læge, og hun bryder sig ikke om hormoner, men har lovet, at jeg får til jeg dør, for hun har oplevet, hvor de blev tager fra en ældre patient, der så gik og havde det dårligt).
  Jeg kan i dag nøjes med det svageste plaster.
  Der er og så kvinder der ikke behøver at blive ved, men det gælder ikke for mig, og jeg vil ikke have min livskvalitet ødelagt, hvis der er noget der hjælper. Jeg fik det også psykisk dårligt.

  SvarSlet
 13. jeg glemte lige at fortælle, at homonpiller tåler jeg ikke.

  SvarSlet
 14. Godmorgen ALLESAMMEN :-)

  Jeg er vildt glad og imponeret over jeres respons og lavet et nyt seperat skriv omkring det. Jeg har læst alle bidrag og har i førte omgang lavet en hurtig liste med råd og tilskud, så jeg kan overskue dem.

  Det er virkelig dejligt at I deler med mig, og jeg kan jo se, at det er et reelt problem som mange døjer med.

  Jeg ønsker jer alle en dejlig fredag
  Mange knus Henriette :-))

  SvarSlet
 15. Kom ikke og sig´, at man ikke bliver klog, her på Henriettes blog. Jeg kan læse, at jeg er sluppet billigt, men altid godt med gode råd, man kan give videre.

  God weekend til Henriette og bloglæsere

  Hilsen Hanne.

  SvarSlet
 16. Jeg slap let henover min overgangs alder, men hvis jeg havde det som dig, ville jeg helt sikkert snakke hormoner med min læge.
  Det hele kan koges ned til, vil du ha det godt? Eller vil du helt undgå hormoner
  og lide i stedet..! Længere er den ik..!

  SvarSlet
 17. Hej. Jeg er en kvinde på 60 år, og har lidt af svedeture i 10-12 år. Har prøvet rigtig meget også hormonplastre, men synes jeg blev deprimeret af dem. Det er der nogle der bliver, siger min læge. Jeg vil gerne høre om andre har det som mig: inden svedeturene kommer, får jeg uro og hjertebanken føler ikke jeg kan være i min egen krop. Jeg får også kvalme før og efter svedeturene. Alt dette gør mig deprimeret og angst, så jeg har svært ved at komme ud.
  Hilsen Birthe

  SvarSlet
 18. Ja det er der mange andre kvinder der også lider af. Synd Du ikke kan tåle hormonplastre- Det er det eneste der hjælper hvis ens tilstand er så svær som din. Taler af erfaring- desværre

  SvarSlet
 19. Måske har din dosis været for høj. Mange kvinder kan nøjes med 50 mikrogram

  SvarSlet