03 juni 2013

SÅ blev det mandag, og dermed også begyndelsen på en ny uge med ting at gøre, opringninger at foretage, have at trimme og og og..

( et indlæg med billedspam )

 

 

 

IMG_4119

Allerførst kommer dog bloggen. Eller.. jeg har faktisk allerede lige fået overstået et par vigtige opringninger til skat og kommune, gammel sød læge og fantastisk bestandig tandlægeklinik.

 

NU, er det så tid til et round up.

 

Jeg gemmer lige torsdagen lidt, og hopper hurtigt videre til weekenden. Min nyerhvervede ven, der er en trækyndig skovejer har været her igen nemlig, og så bliver der virkelig gået til den i haven. Huller graves, træer beskæres eller flyttes helt. Grimme buske bliver henrettet, sød perlende sommervin bliver drukket, bevaringsværdige planter flyttet, ny rugbrødsgræsslåmaskine bliver samlet og afprøvet, jeg bliver lidt forelsket i både mand og maskine, brænde bliver hugget og lagt til tørre, køkken bliver afprøvet og mad bliver fremstillet og og og.. 

IMG_4081IMG_4117IMG_4120

 

 

Som I kan fornemme er endnu en weekend gået med den rene og ægte livsglæde og masser af udeliv. Fredag stod den på hjemmelavet pizza med skvalderkål bla. Lørdag marineret landkylling med ovnbagte nye urtevendte kartofler, og en tomatsalat af den anden verden, med fetaost og sprøde grønne asparges i små bidder. NOJ, hvor jeg bare mærker lysten til at lave mad returnere. En bonus ved flytningen som virkelig betyder noget for mig. Jeg har enddag fundet mit gamle stativ til at lave saft i, frem. Posen er desværre forsvundet siden Vanløse, men jeg finder på noget, så jeg alligevel kan få lavet hyldeblomstsaft i år.  Ja jeg gør så :-)

 

Lørdag morgen begyndte sådan her:

IMG_4101IMG_4106IMG_4108

Fugl og jeg kiggede på at solen stod op. Han fløjtede i vilden sky, jeg var mere tavs og træt, men se det ville jeg, inden jeg igen strøg tilbage under dynen.

 

 

IMG_4196

Hvad mere..  Nå jo forresten. Jeg var jo også lige et smut til sølvbryllup i Bursø i går søndag. Jeg nyder i den grad, at række hånden frem og hilse goddag til nye mennesker, og at glemme/gemme den mørke side i mig. Den kan tids nok vise sig når efteråret igen er på vej. Lige nu er der kun plads til glæde, sommer, udadvendthed og lykke i mig.

 

Lørdag aften sluttede med en lille enevandring ude på “min”, på den tid af dagen, øde landevej og der gik solen ned i en sky af ild og lys, som helt tog pusten fra mig:

IMG_4139IMG_4141IMG_4143IMG_4144IMG_4145IMG_4150IMG_4151IMG_4153IMG_4154IMG_4157IMG_4160

Jeg var helt stum en stund.

 

Inden lyset helt forsvandt, nåede jeg så langt ned ad vejen, at jeg også ku beundre naboens rødtjørnetræer. IMG_4171

IMG_4162IMG_4163IMG_4165

 

 

 

Og nu.. nu er det så mandag igen. En dag, hvor jeg ikke vil andet når det praktiske med papir og telefon er helt overstået, end at sove og slappe af til TV2-fri. Mit nye ynglingsprogram og nu fast accompangement til mine morgenvågneop ritualer. Her begynder dagen med et par haveprogrammer i langsomt tempo, og derefter lidt madsjov og så.. er der frihuset. Et sted jeg har opdaget man kan besøge og bese. Det ligger på min topliste over, hvad jeg gerne vil nå inden vinteren. Frihuset’s programmer er perfekt timet til min flytning, og rummer hver eneste dag alle de tips og råd jeg ku tænkes at få brug for hernede. Tænk at TV2 sådan har planlagt deres nye kanal rundt om mit nyeste nye liv..  HA!

 

Det var vist det, og nu må torsdag så alligevel og igen vente, for klokken er over middag og jeg vil videre, men her er en lille teaser:IMG_4049

13 kommentarer:

 1. Hvor dejligt, at du finder ro og glæde på dit nye sted....enig, efterår og vinter kan tids nok komme - lev livet dobbelt om sommeren - knus

  SvarSlet
 2. Kære Lone, alle mine drømme og håb og forventninger er indtil videre blevet realitet :) Jeg håber at du selv har det godt og går og nyder forsommeren på Fyn.

  Mange knus
  Henriette :)

  SvarSlet
 3. Læsning der gør glad :0)

  SvarSlet
 4. Skønne aftenbilleder!! Hvor er det dejligt at høre , at du nyder dit nye sted. (-: Man bliver helt "glad i låget" af at læse. (-: God mandag til dig. Kram og glad hilsen fra Vibeke. (-:

  SvarSlet
 5. Det lyder som om Lolland gladeligt indfrier dine drømme.
  Så bliv endelig ved med det - at drømme. Særligt om hvordan også vinteren bliver dejlig.

  SvarSlet
 6. Dejligt, du trives og har det godt. Det er skønt at se :-)

  SvarSlet
 7. Sikke nogle skønne billeder - og dejligt at læse :-)

  SvarSlet
 8. Hej Henriette.
  Godt du nyder de nye omgivelser. Du har nok været en tur i Nykøbing-:)
  Glæder mig til at se nye billeder af haven, når græsset er slået. Det er sjovt så mange planter der er i den vilde have.
  Knus Kaja

  SvarSlet
 9. Dejligt at se clematisen har fået "bukser" på..;-)
  En mand i haven er da luksus, kan lige se det ene ben og bagen...lol
  Hvor har du dog fundet ham?
  Man siger at haveelskere lever længere og også hjælper på sygdomme.
  Og det er der nok noget om..:-)
  Sådanne solnedgange/opgange har vi også her. Jeg er sikker på at vi lægger mere mærke til dem når man bor på landet end i en by. Der er så meget der forstyrrer.

  Flere gange bliver jeg vækket af nogen hunde der vil ud ved 4/5 tiden om morgenen og så går jeg mig en lille tur rundt i haven og nyder stilheden.
  Så op i seng igen og sikken dejligt man så sover..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare dejligt at læse så glade indlæg fra dig :)

  Mht. hyldeblomstsaft...den behøver du ikke en saftpose for at lave. Jeg plejer at lægge hyldeblomster (klippet i mindre stykker) skiftevis med citronskiver og sukker i et stort lerfad, tilsætte citronsyre og så overhælde med kogende vand. Lader det stå 3-4 dage på køkkenbordet og rører i det et par gange om dagen.

  Til sidst sier jeg det gennem et viskestykke og voila har jeg den lækreste saft, som jeg hælder på Atamonskyllede flasker :)

  SvarSlet
 11. Jeg sidder bare lige så stille, og smiler for mig selv... fantastisk læsning... ;-)

  SvarSlet
 12. Hold nu fast det er dejligt læsning. Man kan næsten fornemme alle champagneboblerne helt ud gennem skærmen. Men som andre skriver - havearbejde er altså en lise for sjælen. (og følger der god mad og bagdel med skader det jo nok heller ikke)......
  Jeg vil også tilslutte mig at du bare kan bruge et viskestykke til at si saft igennem. Evt. kan du klippe 4 huller så du kan bruge det på stativet.
  Ha´ en rigtig dejlig uge.

  SvarSlet
 13. Kan se på det sidste billede, at du skal en tur til Nykøbing ;)

  hilsen Susanne

  SvarSlet