21 juli 2013

En ANDderledes søndag end forudset..

 

 

Jeg har haft et plejebarn i dag:

IMG_0347

 

Fra tidlig formiddag til sen eftermiddag, har den her lille frække Frederik fulgt mig, som en skygge rundt i haven og helt ind i huset. Jeg har haft talt med Dyrenes beskyttelse, og efter aftale med dem skulle jeg se tiden an. Gå væk fra den, og se om dens mor så ville komme frem..

IMG_0285

Nu er det bare sådan, at det er vældigt problematisk at gå væk fra en Frederik, som absolut ikke har tænkt sig at blive ladt alene tilbage. To skridt væk og han hylede i vilden sky og vraltede i fuld fart lige bagefter mig.

 

Og sådan gik det til, at han har hjulpet mig med at rive jorden,

IMG_0306

.. og drikke vand,

IMG_0321

.. og have goood tid ( det er vel søndag! ),

IMG_0323

 

.. og brokke sig over min tilbagetrækning,

IMG_0342IMG_0345

 

Efter en tid, satte jeg mig i skyggen og så tog vi os lige en lille hviler,

IMG_0381

 

.. og så et bad,

IMG_0386

 

.. og noget mad,

IMG_0414

 

. . og en oversigt over situationen,

IMG_0419

 

Mange timer senere syns jeg måske nok lige at det var for varmt, så jeg tænkte at ælling måtte være ælling, for jeg ville ha et bad og lidt mad. Desværre var jeg ikke kvik nok til at huske kameraet, men den lille frække Frederik var ikke til sinds sådan at blive efterladt, så han daffede med våde fusser efter mig hele vejen gennem stuen, og videre med ud i køkkenet. Vi fik en sludder om, at jeg altså gerne lige ville have en badepause, og det var da helt i orden mente Frederik… Hvilket betød at jeg endte med at tage brusebad med en ælling!

 

Jojo, kræet fulgte simpelthen med helt ind i kabinen og under bruseren, hvor han baskede og rappede, så jeg aldrig har oplevet noget lign. 

 

Efter den omgang blev jeg helt i tvivl om, hvad pokker jeg så skulle gøre og imens jeg står og brygger kaffe, vralter lille Frederik ud af køkkenet, igennem entre og stue, rapper og går igennem døren og ud i haven, hvor jeg fra mit køkkenvindue betragter ham, som han står der og gnasker våde havregryn. Jeg rækker ud efter en kop og så..

 

.. er ællingen sgu forsvundet!

 

Væk, borte og helt lydløst er han som sunket i jorden, og jeg har været overalt for at finde ham igen. En meget underlig oplevelse. Nu har jeg hørt på rap i timevis, kun afbrudt af den tid han har ligget ved mine fødder og snuet, og så BANG! er der helt stille igen. Jeg fatter jo ikke en bønne af hvor han er gået hen, men enten er han en virkelig fræk lille en, som har været på eventyr og nu ville videre, eller også .. ja jeg ved faktisk ikke hvad så??

 

IMG_0371

Her er ingen våde områder i nærheden, som han kan være kommet alene fra. Ingen forældre har jeg hørt kalde, og i det hele taget er der langt til reservatet ved Søholt, så hvor kom han fra og hvor er han på vej hen nu? 

 

IMG_0400

Jeg har ikke fået lavet en fis af det jeg ville, men det her ville jeg da ikke have undværet, så det praktiske må vente til i morgen. Lige nu vil jeg bare sidde, og undre mig lidt mere over naturen og dens væsener.

IMG_0333

13 kommentarer:

 1. Tak for dagens grin :)

  - og den sødeste historie længe...

  SvarSlet
 2. Det var da en herlig historie, Henriette. For år tilbage havde vi en andemor med ællinger i vores lille havedam. De blev der i mange timer og vi var vældig bekymrede for hvordan de små ællinger skulle komme op over kanten, men lige pludselig steg andemor op og ungerne fulgte ubesværet efter, ud af haven, over vejen, ind i en anden have og væk var de !

  SvarSlet
 3. Sikke en dejlig historie :) Jeg har sendt dig en mail vedr killinger :)

  SvarSlet
 4. Den har udrettet noget godt, den har fået dig til ikke at bruge din arm, så armen kunne få den hvile den har brug for. Dygtig Frederik.

  SvarSlet
 5. Blir da helt bekymret for lille frække Frederik! :/

  Håber han har det godt, og hygger sig på sin videre færd... Og sikke da en kæmpe oplevelse du har haft idag - Det må give smil til mange dage fremover. Husk at finde billederne frem en mørk vinterdag og tænk tilbage på det ;)

  God aften til dig

  SvarSlet
 6. Det var en sød lille fortælling.
  Godt du fik dokumenteret det, for ellers ville det se ud som om du var ved at gå i HCA's fodspor.
  I morgen må du se om han kommer igen for at lege. Du var jo en rigtig god legekammerat :0)
  God aften og nat og sov godt
  Knus Kari

  SvarSlet
 7. Det var den sødeste og underligste historie,, jeg længe har hørt. Det er en historie, det kan tage lang tid rigtig at fatte, hvad var det lige, der skete der.Jeg har aldrig hørt om nogen, der har oplevet noget lignende. Han har ihvertfald tilbragt en dejlig søndag sammen med dig, måske kommer han igen.Hvis du kunne have lidt korn, måske hvede, på lager i tilfælde at et nyt besøg, ville han nyde det. Hvor ser han da bare sød ud. Hilsen Mette.

  SvarSlet
 8. Hvor er du bare dejlig, den ælling har da hurtigt fået gennemskuet dit bløde dyrehjerte!
  Synd, du ikke fik et billede fra dit andebrusebad.
  Måske har du fået dig et dagplejebarn, mens moar går på café i andeby.

  SvarSlet
 9. Sikken en oplevelse! (-: Dejlige billeder, du fik taget af den sødeste lille ælling. (-: Håber du stadig nyder livet, på sydhavsøen. Kram og glad hilsen fra Vibeke. (-:

  SvarSlet
 10. Det var da en skøn historie (men underligt, at den lille Frederik sådan blev væk). Mon ikke anden har været præget på mennesker, siden den var så fortrolig og så dig som sin "plejemor". Måske er den vokset op hos en nabo?

  Jeg har en stor svaghed for ænder, og hvert år kommer et andepar og slår sig ned i min engelske have. Sidste år fik de ællinger oppe i et højt træ, og én for én sprang de små dunbolde ned... med en mellemlanding i hækken. Bagefter førte andemor dem hele vejen over marken til en sø, der ligger dér. :-)

  SvarSlet
 11. God formiddag alle sammen :-)

  Det glæder mig at jeg har jer, at dele sådan en oplevelse med, og jeg ville ønske I ku ha hørt og set den lille fyr i aktion.

  Tak for jeres kommentarer og rigtig god mandag
  Knus Henriette

  SvarSlet
 12. fantastisk dejlig historie :-) Grinte så meget at jeg blev varm om hjertet. Du har et mega dyre hjerte og er ligesom de andre sikker på at ællingen valgte dig til at gøre den med selskab den eftermiddag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle :) Ja, jeg har et eller andet med dyr, det er jeg også selv begyndt at indse hihi. Jeg er superglad for at den i så fald valgte mig, for jeg fryder mig endnu over dens væsen.

   Kh Henriette :)

   Slet