07 august 2013

Det er som det er, men derfor er jeg påvirket alligevel

 

 

 

IMG_6153Ingen tvivl.. min livskvalitet og mit helbred er forbedret 4000% mindst.. siden jeg flyttede til Lolland.

 

 

“ Hvad fanden er der så nu i vejen? “, kan man så helt fornuftigt spørge om, når jeg de sidste dage alligevel har antydet at jeg har bekymringer, som igen har fået smerterne på banen.

 

 

Kort sagt er der det i vejen, at jeg som bekendt virkelig har kæmpet og gjort alt, hvad jeg kunne for at komme på fode. Også økonomisk.. Har sågar revet mig selv op med rode, og lagt både familie og venner bag mig, i forsøget på at få et fornuftigt liv. Før flytningen var status den, at jeg havde et minus hver mdr på omkring et par tusinde, hvilket svarer til indkøb af mad. På den sparsommelige facon. Der ER blevet rettet op på det nu, jeg kan betale udgifter og afdrag på gæld, OG stå med et husholdningsbudget til resten af mdr. Det jeg har at leve for vil komme til at svinge lidt, og beløber sig til mellem 600 og 800 kroner pr mdr..

 

IMG_6154

Det siger sig selv at det nærmest er umuligt at leve for, MEN det er et plus til forskel fra før, og det minder jeg hele tiden mig selv om. Det der nu giver mig så gevaldige migræner og spekulationer, er det faktum at der på ingen måde er penge til at købe vinterens brændelager for. Uanset hvordan jeg end vender eller drejer tingene, vil jeg skulle igennem en vinter uden varme i stueetagen. Jeg har virkelig overvejet, og forsøgt at overbevise mig selv om, at det kan jeg godt. Jeg har kilovis af strik på lager. Jeg har flere dyner og tæpper at pakke mig ind i, MEN.. jeg husker faktisk kun alt for tydeligt, hvordan jeg langsomt fik det mere og mere elendigt, dengang de fjernede taget, og jeg i tre uger kun havde 12 gr i min lejlighed. Det vil også blive umuligt at få lavet lager i spisekammeret, og få styr på det som SKAL være her, når jeg i perioder ikke kan komme ud.

 

Så jov. Jeg er lykkelig som sjældent før hernede. VIL ikke herfra igen. Finder heller ikke noget andet og billigere. Er sikker på, at jeg nok skal komme levende igennem vinteren, men jeg går altså og er tudevorn og bekymret alligevel. Bekymret af fornuftige årsager, og tudevorn fordi jeg næsten ikke synes jeg orker, at skulle forsætte med at kæmpe så skide hårdt for bare at have et fornuftigt og trygt liv. Jeg er PISSETRÆT af det. NÅ!

 

IMG_6152

 

 

Lige nu pusler jeg med, at lave lister over alle de måder jeg kan anvende ALT i mit køkken til sidste krumme. Terper Stop Spild af Mad, og læser ivrigt med alle de steder, hvor jeg kan finde tips og ideer til det. Det er faktisk helt sjovt og en hjælp til at holde humøret oppe. ALT skal anvendes, og jeg er helt ærgelig over, at der ikke længere er skvalderkål i haven.. Det ku jeg ellers godt have brugt nu til at fremstille pesto af, for et sted så jeg at det kan fryses. Istedet vil jeg se om ikke jeg kan finde nye måder at bruge tallerkensmækkerne på, så også det kan konserveres. Bla vil jeg sylte resten af frøene til kapers, som jeg ved Klidmoster har gjort med succes.

 

Jeg VIL ikke gå ned på det her.

45 kommentarer:

 1. Hvad varmer du huset op med, olie eller træ??
  Nogle gange kan man få/købe træ gratis eller for en slik, men så skal man selvfølgelig selv igang med saven ....
  Kan du ikke få en aftale med din flinke udlejer om at han sørger for det mod en passende huslejestigning?
  Jeg er ikke inde i div. regler, men er der ikke noget der hedder varmetilskud??
  Kærligst Sanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg varmer op med træ. Det kan da være en mulighed at jeg undersøger kommunen om tilskud. Tak for tippet :) Udlejer er ikke en mulighed desværre.

   Knus og tak Sanne ;)

   Slet
 2. Nu skriver jeg noget, som ikke kommer mig ved, og som jeg ikke skulle blande mig i men kan ikke lade være i forsøg på en god ide til at få brænde. Du har et par gange skrevet om en skovejer. Det er ingen sag for en rar skovejer at aflevere nogle læs brænde. Måske der findes andre med affaldstræ, hvor du kan få. Måske du kunne sætte en seddel op i brugsen: billigt affaldstræ ønskes til brændeovnen. Så skal det måske saves (med motorsav) i passende stykker men det er der nok også råd for. Du skal til at tænke kreativt og nybygger pioneeragtigt med henblik på overvintring. Du har nok at se til. Det er dejligt. Hilsen Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mette, når jeg sådan selv fortæller så kommer det bestemt "dig ved", at have tanker omkring tingene :) Alle råd og ideer er velkomne

   Skovejeren bor desværre på Holbækkanten, og det er nok lige lovligt langt væk at hente brænde fra. Desværre.

   En seddel i brugsen er en GOD ide, så det prøver jeg også, og ja.. jeg er vist lidt en nybygger haha.

   Mange knus
   Henriette :-))

   Slet
 3. Kære Henriette
  Ja den dumme økonomi- det kan tage modet fra de fleste, når der er bøvl der!
  Jeg ved ikke om det er et råd du kan bruge; men du er jo fantastisk dygtig til at strikke, og du har et stort lage af garn. Kunne du måske udbyde noget strik til salg her på bloggen? Måske du også har sjaler og trøjer du ikke bruger? Mon ikke der er nogle, som måske ville købe lækkert hjemmestrik enten til sig selv eller som gave til andre? Ønsker dig alt godt - og jeg synes du er modig og stærk. Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke meget strik at sælge ud af, da jeg allerede har foræret en del sjaler væk. Sweatrene skal jeg vist selv bruge haha.

   Jeg har også før prøvet at sælge ud, men det er ikke nemt her, for mange strikker selv, eller vil ikke betale prisen. MEN.. tak alligevel fordi du gider komme med forslag til at hjælpe mig. Det er super dejligt :)

   Kh
   Henriette :-)

   Slet
 4. ps :-) , og så må du til at planlægge en lille urtehave til næste år. Kartofler, kål, porrer etc til næste vinter. Men vær opmærksom på ikke at lave urtehaven for stor, det er ikke meget jord, der skal til, for at dække en enkelts behov.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro jeg har lavet alle planer om kun blomster om. Næste år vil jeg være selvforsynene i det omgang jeg magter, og det bliver forhåbentligt i højbede eller kasser, hvis jeg kan finde matrialer til det. Det er på listen over to do :)

   Tak alligevel for at du lige foreslår det
   Knus

   Slet
 5. Det var Mette, der skrev ps, troede det kunne nåes under den anden tekst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi Mette, ja nogle gang går det sgu stærkt, men jeg er helt med og ideen er super.

   Slet
 6. Ja jeg kan slet ikke lade være, overlevelse er spændende... Nu er du jo udpræget hjemmemenneske, så kunne du godt have et par høns, så du kan supplere kosten med æg. Men husk :-), det skal være dværghøns! Lige nu er der vinterfoder til hønsene bag din hæk, måske du kunne får et par spande. Ellers hønserådgivning kan du få fra mig. Mette.

  SvarSlet
 7. Jeg ku VILDT GODT tænke mig høns, og har tænkt på det hele sommeren. Hvorfor skal det være dværghøns?? Jeg har forelsket mig i nogle af de der store flotte høns de har i frihuset bla :) De skal helst også være sådan at jeg kan kæle lidt med dem.. hihi.

  SvarSlet
 8. Har du prøvet at undersøge hvilke regler der er og hvad det koster at sanke træ
  Egtvedpigen Ketty

  SvarSlet
 9. Aehmm Ketty... hvad øhh betyder sanke træ?? :-)))

  SvarSlet
 10. At sanke træ betyder, at man af en skovejer fårlov til at samle det træ sammen som ligger i skovbunden, gratis.:-)
  Jeg kan se at andre har forslået dig at sælge strik. ... Men har du overvejet at strikke babytøj og så sælge det på trendsales. Unge mødre der ikke kan strikke er mange gange helt vild med hjemmestrik. Desuden er babytøj hurtigt strikket, og du kan evt. også få brugt rester.
  Og endelig, hvad med at dele dine bekymringer med kommunen??? Måske er der mulighed for hjælp der. :-)

  mvh
  Else

  SvarSlet
  Svar
  1. Babytøj er ikke nogen dårlig ide og det skal vil jeg nok også begynde på nu :-)Kommunen skal jeg også have fat i..

   Tak for de gode tips :)

   Slet
 11. Jamen Henriette, du har jo ikke råd til at anlægge køkkenhave med højbede. Selv brugte kasser koster penge. Og faktisk kan man udmærket lave køkkenhave direkte i jorden, som naturligvis skal forberedes først. graves godt igennem og renses for ukrudt, og som en anden her på bloggen udtrykker: der skal kun et ret lille stykke til bare én person.

  Det gør mig faktisk lidt ondt for jer unge mennesker, som har levet i overflod og aldrig lært at klare jer. Lærte I overhovedet ikke noget om økonomi i skolen og på jeres uddannelsesinstitutioner? Men nu er jo skaden imidlertid sket, og så ser det ud til, at du desværre må lære det 'the hard way'.
  Det får mig til at tænke på, at du jo heller ikke har råd til at holde bil - og når det kommer til stykket har du vel heller ikke mere så meget brug for den. Naturligvis skal du til København og andre steder en gang imellem, men jo ikke hver eneste dag, og der er rigtig mange mennesker, som foretager de daglige indkøb på cykel og får sund motion og frisk luft i tilgift. Til de nødvendige lange ture kunne du så have en andel i en fællesbil. Der er noget, der hedder delebil, ved jeg.

  Jeg håber, at du kan få varmehjælp fra kommunen, for at sidde i et iskoldt og dermed fugtigt hus bliver man altså syg af, så dit varmeproblem har nu førsteprioritet.

  Held og lykke
  og kærlig hilsen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm Jytte.. her må jeg altså lige markere, og sige at jeg desværre aldrig har haft et "liv i overflod", og den gæld jeg dimser rund og kæmper med nu det er jo som jeg har fortalt om, en gæld som eks'en har "sørget" for. Han tog møblerne og jeg fik gælden, da jeg kom på krisecenteret.

   Bedene.. ja de skal selvfølgelig ikke koste mig noget at etablere, så hvis ikke jeg kan finde nogle brædder og selv bikse dem sammen, så bruger jeg helt sikkert jorden i jordhøjde hihi :)

   Slet
 12. Du er sej Henriette, så selvom vi vinteren skulle blive lang og kold, er jeg sikker på du nok skal finde en vej igennem :)

  SvarSlet
 13. Alle må sanke træ gratis i statsskovene ...

  Sanne

  SvarSlet
 14. Dværghøns fordi de er så nemme at have med at gøre. De behøver ikke et stort hønsehus, og så kan de tusse rundt i din have uden at lave skade på dine planter. Desuden lægger de skønne æg og kan blive rigtige selskabshøns som følger dig rundt i haven, for at se hvad du nu har gang i. De er bare så hyggelige. Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mette, du må da meget gerne sende mig en mail med lidt mere info :-) Med fare for at komme til at antyde at jeg har RÅD...!!! til den investering lige nu, så er jeg bare super interesseret, og så kan jeg jo ønske mig hønsene i fødselsdagsgave ;) En dag...

   Tak Mette :)

   Slet
 15. Altså Henriette! Hvis du, lige før du flyttede, brugte et par tusind om måneden bare på mad til digselv, som du skriver i dit indlæg, så har du godt nok ikke været nogen kostforagter ....
  Mkh Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså Jytte!! Jeg har ikke rigtig overskud eller lyst til at gentage et helt skriv her, men jeg HAR faktisk fortalt tilbage inden flytningen om, hvordan jeg netop IKKE havde de penge. Beløbet er hvad jeg anslår at man kan forventes at bruge på mad/husholding.

   Hermed har jeg ikke tænkt mig at uddybe yderligere, for som sagt så HAR jeg skrevet en masse om tingene tidligere i år, også omkring årsagen til flytningen. Jeg er lidt ked af, at du har tolket mig som en forkælet voksen, der har alt for store forventninger til tingene, da jeg ikke selv synes jeg opfører mig som sådan.

   Jeg vælger at dele, og ved at det kan give spidse kommentarer, men du som har fulgt med så længe burde da vide, hvad der ligger til grund for min situation.

   Nå, uanset så ønsker jeg dig en god og strikkeglad dag :-)

   Slet
 16. Et par tusinde er ikke ret meget, men du burde have en pris for at leve så spartansk, som du gør nu. Det er jo ikke kun mad, men tandpasta, toiletpapir, cremer, rengøringsmidler, poser og en masse andre småting, der løber op, og som man ikke tænker over, når man har penge nok.
  Det er ikke et problem at leve på et lille budget i en periode, men når det er over år, kan det være meget opslidende.
  Jeg kan ikke huske hvor meget "luksusfælden" anbefaler til mad, men bankerne synes at 5-7000 kr er rimeligt til rådighed, hvis man bare skal låne 10.000 kr af dem.
  Jeg synes du klarer det flot Henriette. Hold ud, det bliver bedre.
  Mvh M

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg siger bare TAK M. Mere orker jeg næsten ikke at skrive om det nu ;-))

   kh

   Slet
 17. Hvis nogen anbefaler 5.ooo-7ooo kr om måneden som rimeligt for én person, kan det bestemt ikke være til husholdning endsige til mad alene. Så må der være tale om det, der hedder rådighedsbeløb - altså udgifter til husholdning og alt det løse som transport, fornøjelser, foreningsliv, rejser, opsparing m.m.
  Mvh Jytte

  SvarSlet
 18. Hej Henriette
  At sanke træ kan være et fint supplement, selv om det ikke løser problemet:
  Se fx her: www.naturstyrelsen.dk/Naturbeskyttelse/Skov/Produkter/Braende_og_sankekort/

  Du kommer nok ikke til at tjene ret meget på babytøj på Trendsales - jeg har selv haft noget til salg. Desværre.

  Hvis du nu afdrager regelmæssigt på din gæld, kan du prøve at kontakte dine kreditorer og få lov til at afdrage lidt mindre pr måned - eller få lov til at springe et afdrag over (det bliver desværre dyrere i rente på længere sigt), så du kan bruge pengene til brænde.

  Af gratis glæder i den kommende tid: Hyldebær er snart modne - de er gratis og giver god saft til suppe og toddy :-)
  Der er mange som ikke bruger alle deres æbler - hvis du ser et hus med mange nedfaldsæbler, så prøv at spørge, om du må tage noget. Lav æblemos og frys eller henkog. Det er super til vinter.

  Mange hilsner Figarine

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå ja forresten.. hyldebær. Tak for at jeg lige bliver mindet om det Figarine :) Æbletippet vil jeg også lige se om jeg tør realisere, at bede om at få lov til at tage, er lidt grænseoverskridende hihi.

   Jeg kikker på linket i dag, tak også for det.

   Kh Henriette :)

   Slet
 19. Kære Henriette.
  Jeg hepper på dig - tænker at det ikke er i orden, at folk i DK skal være nervøse for, om de kan holde varmen om vinteren.
  Samtidig bliver jeg trist over, at der er altid er mennesker, der føler sig i deres gode ret til at belære og tale ned til andre.
  Tænker ikke, at du med dit indlæg bad om en gardinprædiken over din manglende økonomiske sans, om hvorvidt du kan bil eller anlægge højbede eller stille sig til dommer over dit (meget meget lille) forbrug. Er det måske tilladt eller i orden at tale ned til fattige, syge eller førtidspensionister ?
  Jeg siger tak, fordi du deler dit liv med vi andre. Jeg har ingen gode spareråd til dig, for jeg er et frygteligt ødeland :) Mit råd til dig er at kontakte socialrådgiver Hanne Reintoft. Hun har en brevkasse i ugebladet Søndag ( Søndags Bt i gamle dage) Hanne er super dygtig og har et langt livs erfaring med råd og vejledning. Er sikker på at hun kan hjælpe dig.
  Knus og gode tanker herfra.
  Hilsen Pernille

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændigt ret Pernille :)Og mange tak fordi du gad komme med input også. Det gør mig glad :)

   Kh og god dag

   Slet
 20. Jeg kan godt forstå at det må være stressende at tænke på at du ikke har nok brænde. Men jeg forstår bare ikke at du ikke har forberedt dig bedre?
  Du har her skrevet om de indflyttergaver du har fået, måske du til vinter havde mere glæde af brænde end et nyt tv. Hvis det du ikke havde virkede ordentligt så er der mange neget billige gamle billedrørs tv til salg brugt. Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvad det har kostet men det sidste fladskærmstv vi har købt gav vi 3000 for, det kan man få en del brænde for!
  Jeg håber du finder en løsning så du ikke kommer til at fryse. Ellers må du spise en masse grød og lægge nogle penge til side til brænde hver måned. Eller kontakte dine kreditorer og høre om du kan springe en må er over som en anden foreslog og så få købt noget brænde. Håber du fonder en løsning for en vinter uden opvarmning kan da kun gå galt! På alle måder. Trods varmt strik!
  Pøj pøj og varme tanker fra Elisabeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Elisabeth. Jeg kan godt se hvad du mener, men et af mine store problemer i forbindelse med min sygdom er, at jeg ikke er i stand til at se frem. Det er helt umuligt for mig at fokusere frem i tiden med de ting jeg ikke forstår, og økonomi er meget meget svært for mig at få hold på. Så jeg kæmper med det. Tv'et var en gave og blev mig foræret i form at det og ikke kontanter, så jeg har ikke lige kunnet vælge på den front.

   Grød elsker jeg. Og suppe :)

   Tak og god aften til dig

   Slet
  2. Åh nu bliver jeg helt ked af det. Jeg vidste ikke det var en af bivirkningerne ved borderline, det må du virkelig undskylde Henriette.

   Jeg er glad for at du kontakter kommunen for med alt den energi du har brugt på at forvandle junglen til en skøn have viser du jo at du virkelig vil det her! Og jeg må indrømme at jeg fra du begyndte at poste billeder tænkte at det vist blev meget dyrt til vinter med elradiatorer. Men så skrev du om brændeovn og så tænkte jeg at der var styr på det.

   Hvorfor er det udlejer ikke kan hjælpe egentlig? Det er vel også i deres interesse at huset er varmt til vinter for at undgå fugtskader.

   Slet
  3. Min iPad låste så jeg blev ikke helt færdig... Super at du elsker grød og suppe, så er der da nogle lune aftensmåltider til vinter der er billige :-)

   Jeg håber virkelig det lykkes for dig at skaffe brænde til vinteren. Måske du selv kan køre lidt hjem i din egen bil og så bare tage flere ture - hvis der altså er fn skov i nærheden du kan sanke i.

   Jeg håber det bedste for dig. Hilsner fra Elisabeth

   Slet
 21. Jeg ved ikke, om du kender Dansk Folkehjælp, som har åbnet gratis Gældsrådgivning for fattige familier på Lolland og Falster.

  http://www.folkehjaelp.dk/dansk-folkehjaelp-abner-gaeldsradgivning-for-enlige-forsorgere/

  Måske et forsøg værd ...

  SvarSlet
  Svar
  1. OJ, tak tvillingemor, jeg kigger på det og synes det er så fint at du giver et tip også.

   Tak og god aften :-)

   Slet
 22. Hej igen Henriette
  Nu har jeg været en tur i tænkeboksen og kan i dag godt se, at Pernille har ret, når hun skriver, at mit ovennævnte indlæg forkommer arrogant. Det var egentlig ikke min mening, og jeg undskylder mange gange, hvis jeg har såret dig. Du er jo i en slem kattepine og fortjener opmuntring snarere end 'gardinprædiknener', så her er et forslag.
  For ikke længe siden, skrev du om alle de mennesker, der har besøgt din blog, og at du undrede dig lidt over, hvorfor der var så mange. Det har jeg også tænkt lidt over. Jeg kan jo kun svare for migselv, men måske er andre lige som jeg interesset i, hvad du skriver, fordi det er anderledes. Anderledes pga din fanden-i-voldske, humoristiske og selvironiske
  tilgang til alle genvordighederne, og fordi dine indlæg er usædvanligt velskrevne i en meget. personlig stil .

  Dette er ikke ment som spytslikkeri oven på mit lidt uheldige indlæg i går. Jeg mener virkelig, at du kan noget med at udtrykke sig, så måske var det en idé at forsøge at tjene lidt ved at skrive. Dine skriverier ville da egne sig til en klumme i fx
  Alt for Damerne, og med det enorme besøgstal, du har på din blog, har du jo noget at have en henvendelse til bladet i.
  Endvidere kunne jeg også forestille mig, at du har evnerne til at skrive en roman; men det giver jo ikke penge lige her og nu. For øvrigt udelukker det ene jo ikke det andet.
  Jeg håber, at du er i fuld gang med at løse brændeproblemet - tror faktisk at der er en reel mulighed for varmehjælp hos kommunen. Får du mon huslejetilskud derfra? Det kan i hvert fald folkepensionister få, hvis indtægtsforhold taler for det, og man ikke råder over for mange kvadratmeter. Jeg ved ikke noget konkret om det, men gør alligevel her opmærksom på det for det.
  Keep Smiling
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Du aner ikke hvor glad jeg er for at du skriver igen Jytte.. jeg har tudet i stride strømme nemlig. VED godt det er var din hensigt, men jeg er bare så sensitiv, og lige med dig har jeg slet ikke kunnet rumme at du efter så lang tid hos mig, pludselig blev så så spids. Jeg ved godt at jeg er meget åben her, FOR åben har jeg gået og tænkt.

   Det er en kæmpe lettelse at du vender tilbage og nu gider jeg ikke bruge mere energi på det :-) Jeg ER i fuld gang med at hitte på, og kommunen bliver det næste jeg tager fat i. Som borderliner er netop ting jeg ikke forstår bliver sagt årsag til at jeg ikke kan koncentrere mig om noget andet overhovedet.

   At skrive er også en vinkel, men der synes jeg jo slet ikke jeg er nær så interessant som så mange andre bloggere, der allerede er i vælten både her og der :) Måske jeg skulle skrive en børnbog om dyr.. hmmm

   Nå, men nu er jeg bare så lettet over at du stadig synes om mig, så jeg vil bare hygge med en krimi, og lidt let strik og så droppe planerne om igen at skrive et indlæg om min sårbarhed. Vil jo meget hellere skrive om det gode som trods alt er det meste af mit liv nu, hernede.

   Mange kærlige hilsener
   Henriette

   Slet
 23. Jeg håber virkelig at du finder en løsning Henriette ♥

  Og jeg håber ikke, at du laver om på, hvad du skriver om her. Misforstå mig ikke, men jeg syns det er helt befriende at læse med på en blog, hvor det hele ikke kun virker så overskuds agtigt.
  De fleste blogs handler "kun" om alt det gode, mad, ferier, udestuer osv. (som forøvrigt har en million vinduer der skal pudses, godt det ik er mig ☺) og nej, vi har en selv, så det er ikke rønnebærrene der er sure) ;)

  Du har fået en masse gode råd så jeg vil ikke komme med flere, bare håbe at tingene løser sig for dig
  xo Susanne ♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg KAN jo slet ikke finde ud af at skrive på andre måder, men det er da en form som kan være svær at håndtere indimellem. Når det er sagt, så er det jo sjældent at jeg oplever andet end gode skriv fra læserne af bloggen, og her feks.. jeg så slet ikke al den ståhej komme da jeg skrev indlægget hihi.

   Det skal nok løse sig, og i dag vil jeg bare glæde mig til at få killinger på besøg.

   Mange knus
   Henriette :))

   Slet
  2. Den bedste bedste kommentar, som jeg længe har læst! Kirsten

   Slet
 24. At tilbringe vinteren i et uopvarmet og sandsynligvis mangelfuldt isoleret hus - det holder ikke en meter! Jeg ved hverken, hvad brænde koster, eller hvor langt det rækker, men det kan du sikkert finde ud af. Når det er gjort, meddeler du det antal kreditorer, det kræver, at du er nødt til at springe deres oktober-afdrag over, fordi du skal have varme i dit hus til vinter - og så køber du brænde for de penge. Det er sgu sådan, mange må sno sig, når det eneste, der aldrig stiger, er indtægten.

  Hjælp fra kommunen kan du glemme, med mindre du får pension efter reglerne fra før 2003. For med den reform forsvandt muligheden for varmehjælp til førtidspensionister - sammen med medicinkortet, den halve licens m.m.

  Forslagene om at skrive og strikke sig til penge er sikkert velmente, men komplet urealistiske. Bladene går efter "kendte mennesker" til deres klummer, og hvad hjemmestrik angår, er man heldig, hvis man bare kan få garnprisen dækket ind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fr. Møller :) Som altid lige til sagen og du har helt ret nemlig.. jeg undersøgte det med varmen da jeg frøs i Brønshøj og jeg ER på den fra efter 2003. Det sidste du nævner er og lidt min opfattelse. Jeg er blevet kontaktet nogle gange af både en avis og et ugeblad, men begge gange endte det med ingenting efter flere mails. Jeg tænker at jeg er blevet dumpet til fordel for nogle der er mere fremme i skoene alligevel :)

   Dit første forslag er tilgengøld ret fornuftigt, og jeg vil mandag tage fat i det.

   Mange tak fordi du hænger på herinde, til trods for at jeg er en kluddermor til nogle ting her i livet.
   Kh Henriette

   Slet